לשכב לישון

כדית

New member
לשכב לישון../images/Emo92.gif

שלום רב! שמי כדית,אמא לילדה בת 3,עשיתי טעות לפני כמה חודשים שהשכבתי את בתי לישון במיטה שלנו עד שהיא נרדמת ואז אני מעבירה אותה. כיום קנינו לה מיטה חדשה והיא לא רוצה לשמוע.איך אפשר לשכנע ילדה בת 3 לישון במיטה שלה? כדית

אמאילי

New member
מוכר../images/Emo4.gif

גם הבת שלי בת 3.5 מעדיפה את המיטה לנו. עליה מאד עובדת שיטת הפרסים. היא שומעת את הסיפורים והשירים במיטה שלה, ואז מבקשת לעבור למיטה שלנו.... לפעמים אני אומרת שאבוא לבקר אותה (ואכן באה כל 5 דקות) וזה עובד.

ורד302

New member
אולי

תשימי מזרון נוסף בחדר שלה, שעליו את תשני בימים הראשונים. היא תהיה במיטה שלה, כשהיא יודעת שאת תשני לידה. אם זה יעבוד, והיא אכן תסכים לישון במיטה שלה, תבטיחי לה בימים הבאים שאת שוכבת לידה עד שהיא נרדמת. בהמשך רק תשבי לידה, תספרי לה סיפור וכד'.

../images/Emo35.gif

זה כנראה מה שמדברים עליו בסאב טקסט של אבדן הסמכות ההורית. יש משהו נכון בכך שהילדים באים אלייך בהקשר של שינויים בהרגלים אישיים מג'וריים, ולא את אליהם. לך יש מיטה שלך והם בהחלט יכולים להניח מזרון לידה. זה סוג של "שליטה" בהורים שהיא לחלוטין ב"הזמנת" ההורים ואני כבר רואה את כותרת ההודעה "הבת שלי דורשת שאני אשן לידה כל לילה".... מה שכן, המיטה שלי פתוחה גם לילדים ואני לא רואה שום דבר חריג, מוזר או רע בכך שילדה בסה"כ בת 3, תישן עם אמא שלה. זה אפילו טוב בעיני. לא מבינה מה הבעייה. ואם לאמא זה לא נח, אז פשוט אומרים לא ומוצאים פתרונות הרדמה אחרים. כולל מזרון ליד מיטת ההורים. אני לא רואה אמא שמוטרדת מכך שהילדה ישנה איתה, מעבירה מזרון לרצפת חדר הילדים לישון עם הילדה.

צימעס

New member
זה חצי נכון

הורים ריבם מרדימים ילד בחדר שלו, בנוכחותם. אם ההרדמה היא בחיבוק, או לשבת לידו, או סיפור, או לשכב לידו על מזרון - זה ענין טכני.

הרדמות

אני מבינה שהילדה לא ישנה במיטה שלכם כל הלילה אלא רק נרדמת ואח"כ מועברת. למה זה מפריע לך? אצלינו הילדים הגדולים כאשר היו בגילאי גן ואף בשנים הראשונות בבית הספר היו נרדמים במיטה שלנו בתורנות כל לילה ילד אחר. ובאיזה שהוא שלב זה נפסק לבד. יובל (3.9) נרדמת באופן קבוע במיטה שלנו ויודעת שאחרי שהיא נרדמת אנחנו מעבירים אותה למיטה שלה. אני לא מנסה להלחם בכך היות ואני יודעת שזה הכיף שלה ואני יודעת שזה לא לתמיד.

הרדמה

אני מבינה שהילדה לא ישנה במיטה שלכם כל הלילה אלא רק נרדמת ואח"כ מועברת. למה זה מפריע לך? אצלינו הילדים הגדולים כאשר היו בגילאי גן ואף בשנים הראשונות בבית הספר היו נרדמים במיטה שלנו בתורנות כל לילה ילד אחר. ובאיזה שהוא שלב זה נפסק לבד. יובל (3.9) נרדמת באופן קבוע במיטה שלנו ויודעת שאחרי שהיא נרדמת אנחנו מעבירים אותה למיטה שלה. אני לא מנסה להלחם בכך היות ואני יודעת שזה הכיף שלה ואני יודעת שזה לא לתמיד.

כדית יקרה אם פנית זה כנראה מפריע

אני חושבת שבפניה שלך היתה אמירה, עשיתי טעות, כלומר זה לא נוח לך. זו זכותך וזה בסדר. את לא צריכה להרגיש לא טוב עם ההחלטה שהילדה צריכה לישון במיטה שלה. לכל בית כללים וצרכים משלו ואם אצלכם החלטת שזו טעות את קרוב לודאי צודקת. קבלת כאן כמה עיצות וכולן יכולות לעבוד טוב, אלא שאני חושבת שבראש ובראשונה את צריכה להחליט אם את רוצה שהיא תישן במיטתה. ברגע שאת ם המבוגרים תחליטו, הילדה תסתגל מהר מכפי שאתם נותנים לה קרדיט. אבל המסר צריך להיות ברור. לכל אחד המיטה שלו. בלילה. אפשר לעזור לה, בהתחלה,בכך שתתאפשר לה כל פעילות בחדר שלה כשהדלת פתוחה ואת בקשר מילולי או ויזואלי איתה. קפלי בחדר כביסה,עד שהיא תתרגל להרדם.

צימעס

New member
הילדים שלנו עברו למיטות שלהם בהדרגה

הם ישנו אתנו מינקות. כשרצינו לעודד אותם לעבור לחדר משלהם, ארגנו אותו, פינינו את מהיטות, נתנו להם כמה שבועות להתרגל לרעיון שיש להם מיטות משלהם - הם בעיקר שיחקו שם במשך היום (בעיקר טיפסו וקפצו
). רק אחר כך הצענו להם לישון שם בלילה. האם מיטת התינוק עדיין מורכבת? אולי כדאי לאפשר לה לישון בה עוד קצת, עד שתרגיש גם עם המיטה החדשה "בבית".

למעלה