לשכבת יא'

liorkap

New member
לשכבת יא'

למי שעדיין לא שמע, בקיץ, ביולי מתקיימת גדנ"ע חובלים של 4 ימים. בגדנ"ע לומדים להיות מפעיל סירת מנוע בחיל הים. זה בערך אותם תכנים כמו של קורס סג"ים אבל ממה שיצא לי לראות ולשמוע אני יכול להגיד שהיא מועברת קצת יותר ברצינות ובמקצועיות. אני גם יצאתי לגדנ"ע הזאת כשהייתי ב-יא' וממש נהנתי, אני מאוד ממליץ להגיע, לא רק מי שרוצה להגיע לחובלים, אלה סתם בשביל החוויה ובשביל ללמוד דברים חדשים. מי שעדיין רוצה להירשם לגדנ"ע שיפנה אליי במסר או במייל [email protected] חלק מכם כבר נרשמו, אז יאללה, דברו עם כולם ותצאו הרבה חבר'ה מצופי-ים יחד.. בהצלחה..

אוהד ט

New member
לגבי הגדנע

אני הייתי שנה שעברה בגדנע,הקורס הוא באמת באותו לוז כמעט של קורס סג''ים אבל פי מיליון יותר כיף,דבר ראשון כל האנשים שם (100 אנשים בערך) ממש נחמדים,עכשיו זה לא שאני אומר שהחברה בצופי ים לא נחמדים,אבל יחסית לזה שאלה 100 אנשים שלא פגשתם בחיים-הגיבוש החברתי ממש גבוה. דבר שני, יש הרבה יותר הפלגות מקורס סגים וכנל המדריכים יותר נחמדים מקורס סגים כי המדריכים בגדנע הם מקורס חובלים ולא כל מיני מילואימניקים ממורמרים מהחיים. הגדנע בבהד בחיפה,אפשר פה ושם לבקר את הקרובים שלכם מצופי ים (אם יהיה כאלה באותה תקופה בקורס חובלים,אני מדי פעם בקרתי את קפלן במגורים שלו) חוצמזה יש הרבה צחוקים,אם תצאו הרבה חברה מצופי ים יהיה הכי כיף בעולם.

בקשר לגדנ"ע חובלים...

תגידו, הגדנ"ע תופסת בצופי ים? כלומר,אם אני רוצה להשיט סירת מנוע בצופי ים,זה מספיק לעבור את הגדנ"ע או שאני חייב לעבור את הקורס סג"ים???

מה לא תופס?

אז למה בכלל עושים קורס סג"ים? למה זה טוב אם לא מקבלים מזה שום דבר? ולמה בכלל אף אחד מהם (קורס סג"ים והגד"נע) לא תופס בצופי ים אם הם כאלה קורסים טובים?

Anogs

New member
אנחנו מקבלים ביוני תעודת משיט 12

כל מי שעשה סגי"ם ומפ"ס מקבל ביוני משיט 12. שווה

liorkap

New member
אם..

אם מה שענוג אומר באמת יקרה אז לכו לקורס לסג"ים, רק בשביל הרישיון.. או שתעשו כמו אוהד ותלכו גם לס"גים וגם לגדנ"ע.. (אני זוכר שבכתה י' שלי הבטיחו לנו שאחרי מפ"ס נקבל רישיון משיט, אז למדנו ברצינות לפני הקורס את כל החומר ואפילו נבחנו עליו במפ"ס, אבל לא קרה כלום...)

Anogs

New member
זה רציני..

כל הש"שים כבר קיבלו רשיון משיט 12 ו-21. וגם השכבה שלנו מי שעשה סגי"ם ומפ"ס יקבל בקרוב תעודות 12 ו-21. היום מושון לקח מאיתנו פרטים בשביל הרשיונות, וכן היו שם גם את השמות שלכם.. אני דווקא הפעם מאמין.

מתן ציח

New member
מה זה השטויות האלה

אנחנו לא נקבל משיט 12 אמרו לנו שנקבל שנה שעברה אבל לא קיבלנו ואמרו שנקבל משיט 21 אחרי קורס מפס ולא קיבלנו כל זה רק בישביל שנשקיעה ונדע קורס סגים זה לא שטויות אתה מקבל בסוף מפעיל סג בחיל הים מה שאומר שאתה מספר 2 בסג וזה אומר ששליו יתתן לך להחזיק את הטרוטל בנרוול והוא לא יצטרך לעשות לך "הקרות כי המנוע חזק"

liorkap

New member
../images/Emo45.gif

נכון... קורס סג"ים וגם גדנ"ע נותן "מפעיל סירת מנוע בחיל הים" - חוץ מניסיון ודברים חדשים שלומדים זה לא נותן שם דבר פורמלי. כדי לצאת על סירת מנוע בצופי-ים צריך רישיון 12. ואת זה לא תקבלו בחיל הים בקורסים האלה. יכול להיות שזברק הבטיח לכם כזה דבר אם תעשו קורס ס"גים וקורס מפ"ס.(שמעתי איזה שמועה שש"שנים קיבלו עכשיו רישיון 12) תבררו אם זה רציני. לפני קצת פחות מעשר שנים, בקורס מפ"ס היו נבחנים על כל המבחנים של רשיון המשיט וכל מי שעבר קורס מפ"ס היה מקבל רישיון 30. אני זוכר לשכבה מעליי הבטיחו רישיון משיט, והם למדו ונבחנו בקורס מפ"ס, אבל הציונים לא עברו הלאה ולא יצא מזה כלום.. וכמו שכתבתי קודם, גם לפני קורס מפ"ס שלי הבטיחו לנו כל מיני הבטחות, וחודש לפני תחילת הקורס התחלנו ללמוד את החומר של המבחנים, נבחנו בקורס, ושוב לא יצא מזה כלום. סתם שאלה, עדיין לומדים בקורס מפ"ס מכונאות, ימאות ג' וכל הדברים האלה? בקיצררררר, כל השרשור הזה התחיל בכלל בזה שדיברנו על הגדנ"ע, שוב, אני ממליץ לכם להגיע בשביל החוויה, הכיף, והדברים החדשים שתלמדו, ובנוסף, מי מכם שמתעניין בחובלים זה יעזור לו להגיע לקורס.(מי שעבר גדנ"ע לא חייב לעשות יום סיירות כדי להגיע לקורס.)

למעלה