לשחרר את יגאל עמיר!

דורד

New member
לשחרר את יגאל עמיר!

לא!!... מאוחר יותר אני אפרט את עמדתי... קראו את הכתבה... והגיבו...

ראש גזר

New member
פשוט לא ייאמן!

איך הם מעזים אפילו לחשוב לשחרר לחופשי אדם דתי שרצח ראש ממשלה? הערבים הבני ***** האלו רוצים שישראל תשחרר רוצחים בשביל שנקבל את שליט או את ארד או מידע עליהם, והאנשים האלו מעיקים על כל המדינה שלנו בגלל שטויות! מה הם רוצים, צומי? השחרור של הרוצחים הערביים היא לא בשליטתה של ישראל, יגאל עמיר לעומת זאת, כן!

spraizler

New member
אין טעם להכליל..

הערבים כולם לא בני ***** יש המון ערבים בסדר גמור.. יש לא מעט קיצוניים ום הבעיה. בכל מקרה הימין הקיצוני משתמש בזה, כמובן שאי אפשר להשוות בכלל.

ראש גזר

New member
אני לא מכליל

חשבתי שזה מובן מאליו שאני לא מתכוון שמוכרים ערביים בשוק לא עושים משא ומתן... הכוונה שלי היא לאנשים כמו נסראללה וערפאת (שכבר מת אבל זאת דוגמא) וזה... וזה עדיין לא בסדר מצדם של החרדים...

אביב L

New member
הוא לא דתי, התנהגותו היא לא התנהגות ...

של בן אדם דתי. ואני יודע את זה כי לאט לאט אני מתקרב יותר ויותר לדת. אני בא מבית של שומרי מסורת, ולאט לאט אני מתקרב יותר ויותר לדת, בגלל שסבתי נפטרה, התחלתי ללכת יותר ויותר לבית כנסת, ולפתח שיחות עם אנשי דת. (בינהם דוד שלי שהוא חוזר בתשובה ויש לו ידע לא פחות מאדם שלמד בישיבה\ בחדר). והקבוצות הקיצוניות הם ממש לא האנשים שאנשי הדת אוהבים, זה נוגד גם את התורה, את עשרת הדיברות. לפי דעתי אם לשחרר אותו זה רק לעונש מוות, ולא בגלל שאני מסכים עם דעות רבין ז"ל, דווקא אני ממש לא כזה, אני נוטה יותר לכיוון ההפוך, אבל עדין לקחת מבנאדם את חייו זה לא דבר שמקובל עלי, אני חושב שכל אדם שלקח מאדם אחר את חייו, צריך לשלם את אותו עונש (עין תחת עין שן תחת שן). ואם לא אז לפחות שכל חייו ישב בכלא, ואולי זה ישמע נוראי לכמה אנשים אבל אין מה לעשות, צריך להפסיק להיות רחמנים עם העבריינים הפלילים, האידאולוגים והשלטונים. .

ראש גזר

New member
יגאל עמיר היה דתי

והסיבה שהוא רצח את רבין ז"ל הייתה בגלל שהוא לא הסכים לדעותיו של ראש הממשלה לחלק את הארץ (אני חושב, או לתת שטחים מישראל). הוא עשה את זה מסיבות דתיות, כי הוא לא רצה שהארץ המובטחת תינתן לגויים. הוא חשב כמו כל מתנגדיו של רבין ז"ל, אבל הוא לקח את זה בצורה קיצונית מידי. וגם אני אדם שומר מסורת דרך אגב.

אביב L

New member
אבל...

עשרת הדברות הם החוקים הכי משמעותים במסורת היהודית. אז קשה לי לומר על בן אדם שעובר על החוקים שהוא אדם דתי, זה די פיקפוק ביכולות הקב"ה בגלל שהוא לקח לידיו דברים שלא הוא צריך להתעסק בהם אלא האל, ואל תרצח הוא צו מוחלט, הוא אוסר על רצח, למרות שמאוחר יותר מאפשרים רצח, אבל של גויים, ורבין לא היה כזה. ובכל מקרה צריך להעלות את העונשים במדינתנו, כי לא יכול להיות שאדם שלוקה בנפשו יקח חיים של אדם אחר, ותיהיה לו הזכות להשתקם לקבל תנאי מחיה, ולאחר כמה שנים יצא לחופשי כאילו לא קרה כלום, צריך שכל אדם שעשה מעשה כלשהו לאדם חף מפשע יקבל עונש יותר חמור, כי זה יצור מצב שישארו פה רק אנשים, עם בעיות נפשיות, גנבים או כל סוג אחר של פושעים, בגלל שרוצחים הרבה חפים מפשע, ואחרי כמה וכמה שנים יוצאים מהכלא, או אונסים חפים מפשע ואחרי כמה חודשים יוצאים מהכלא לחופשי לאחר שאותו אדם שנאנס, מחפש איך להרוג את עצמו. דעתי היא להחמיר בעונשים הניתנים לפושעים ולא להתחשב בהם כי זה נותן לגיטימציה לעבריינות.

spraizler

New member
כמו הרבה דברים אחרים

אנשים מפרשים את התנך.. כמו שמפרשים את האסלם. וכשמטיפי דת כאלה ואחרים קוראים לצאת לפיגועי התאבדות, למרות שבאסלם זה אסור, אנשים עושים את זה. כי חכמי הדת מפרשים את האסלם והם הישות הקובעת במדינה. ככה זה גם אצלנו בדת. שהיום אני קורא שלהורים דתיים נולד ילדה אוטיסטית הם השאירו אותה בבית החולים ולא לקחו אותה הביתה. למה? כי הרב שלהם אמר להם לעשות את זה ולשכוח מהילדה.

fate spinner

New member
יגאל עמיר לטענות פעל לפי חוקי "דין רודף"

שבתלמוד שהם גם חלק מהמסורת היהודית. בקצרה הם אומרים שאם אתה רואה אדם אחד מנסה לרצוח אדם אחר עליך לעצור את הרוצח גם אם זה אומר שהוא יהרג. (יש שם עוד חוקים והגבלות) זה בעיה לקחת מונופול על הדת ולהגיד "הוא דתי הוא לא דתי" לפי השקפת עולמך. יש אנשים שרואים את הרפורמים בתור דתיים ויש כאלה שלא. בגלל שהדת היא דבר שניתן לפירוש בדרכים כאלה ואחרות זה בעיה להגיד על מישהו "הוא לא דתי" אם הוא פועל לפי התנ"ך כמו שהוא רואה אותו (זה גם יוצר הרבה בעיות בחברה ובדת זה שכל אחד מפרש את התנ"ך בצורה נוספת אבל זה עניין אחר) למרות שאני חושב שהחמרה בעונשים יכולה לפתור חלק מהבעיות. אני חושב שכנראה צריך "לשפר" בצורה כזאת או אחרת את המערכת שאמורה לשקם את הפושעים. לדעתי המטרה של החברה במדינה צריכה להיות לשקם ולחנך את ה"פגע הרע" ולא להוקיע אותו לתמיד. אני גם מאמין שאסור שאדם אחד יפגע באדם אחר או בחברה ובן אדם שכזה בהחלט צריך להענש עד שהוא ישוקם

Walk On Water

New member
ווווווווווווווווווווווואו

איזו תגובה מגעילה

למעלה