לשחרר את העבר...

לשחרר את העבר...

הפרק הראשון בספרה של לואיז היי נפתח בצורך לשחרר את העבר, לסלוח למי ולמה שקרה ומכאן להמשיך הלאה אל עבר דף נקי וחדש. "על מנת לשחרר את העבר, אנו חייבים להיות מוכנים לסלוח. עלינו לבחור להשתחרר מן העבר ולסלוח לכל, כולל לנו לעצמנו. ייתכן שאיננו יודעים כיצד לסלוח, וייתכן כי איננו רוצים לסלוח, אך עצם העובדה, כי אנו מכריזים על נכונותנו לסלוח, מתחילה את תהליך הריפוי. למען ריפוינו שלנו, חיוני כי נשתחרר מן העבר, ונמחל לכל. אני סולח לך על כך שאינך כפי שרציתי כי תהיה. אני מוחל לך ומשחרר אותך" מה דעתכן?

hayapollak

New member
מסכימה בהחלט

יחד עם זה ראוי וחשוב לציין שלואיז היי היא לא הראשונה ולא האחרונה שמביאה את העיקרון הזה כחלק מהבסיס לבניית חיים של הרמוניה, מודעות, צמיחה ואהבה.

האם וכיצד את משחררת את העבר ?

אל דרכה של לואיז היי מאוד התחברתי. אני בהחלט מודעת לכך שהיא לא המציאה את העיקרון הזה. בעברי חבר שפגע בי עד מאוד. מבחירה מודעת הפסקתי את הקשר עמו ולו בגלל שידעתי שככל הנראה הוא לא ישתנה ולא ישנה ומכאן שאני בוחרת להפסיק להיפגע. ובכל זאת למרות הניתוק במשך תקופה ארוכה סחבתי את העלבון הכבד ממנו על כתפיי ובלבי. כאשר התוודעתי לדרך ולצורך לשחרר עשיתי זאת. ישבתי עם עצמי בסוג מסוים של מדיטציה, העלתי את כל הסיטואציה הזו ובכלל, וסלחתי לו. שחררתי אותו ממני בסליחה מלאה. היום הוא כבר לא בלבי בהיבט שלילי. אני זוכרת לו לטובה רגעים יפים מאוד אך יחד עם זאת מבינה שהפרק שלו בחיי הסתיים. וזה הכי בסדר בעולם מבחינתי. וזו רק דוגמא אחת קטנה. לעתים אנחנו סוחבים איתנו כעסים ועלבונות מהעבר הרחוק מאוד, מהילדות שלנו, מההורים שלנו ועוד... האם אנחנו משחררים וסולחים ?

hayapollak

New member
אפשר לומר שאת

תחילת דרכי הרוחנית עברתי קודם כל בהכרת עצמי את זה עשיתי (ועושה) בדרכים שונות ובמקביל, מדיטציה למשל, עבדתי על עצמי בעזרת ספר שמדבר על כמה עקרונות בסיסיים בהוויה של האדם - אמנם עקרונות פסיכולוגים אך בסיסיים וראשונים שמאד מתאים להכיר בהם ולהתמודד אתם. הספר נקרא - אזורי המשגה שלך - אולי אתפנה בשבת לרדת למחסן... שם שמורים וארוזים היטב הספרים הרוחניים אותם קראתי ואתם עבדתי על עצמי - משום שלצערי אינני זוכרת את שם המחבר. הספר מאד מומלץ.כתוב בשפה מאד מובנת. ומאז הספר ההוא ובהדרגה הצלחתי להיפטר מעיקרון הכעס, הניתוק,הסליחה לעצמי, לאחרים, להורים וכו'. אחר כך פגשתי בספרים,תורות,סדנאות של מרצים כאלו ואחרים שכולם מתייחסים בין השאר לנושא. כאשר אהיה במחסן - אמצא כמה מהספרים המתייחסים לנושא.

מחכה לביקורך במחסן :)

אשמח לקבל המלצות לספרים, שהתנסית בהם. אני חושבת שהדרך שלך מאוד נכונה. להכין את השטח, לנקות על מנת לפתוח ולהתחיל בדף חדש ונקי. יישר כח חיה ואם כבר אז שאלה האם את עוסקת בהנחית מדיטציה/דמיון מודרך ? ומדוע אני שואלת... אני מחפשת ואשמח לקבל המלצה לספר ו/או אתר שמסבירים כיצד לבנות מדיטציה ו/או הנחיה בדמיון מודרך.

hayapollak

New member
בסדר - רשמתי לפני.

באשר לשאלתך - לא עסקתי בהנחיית מדיטציה ודמיון מודרך באופן מקצועי.ואין לי ספרים בנושא. *תחפשי בחנויות ספרים אולי תמצאי ספר הדרכה לדמיון מודרך של חיים אורון פרופ' מהטכניון. *אגב כשהבו שלי היה בכתה ג' - הוזמנתי להעביר להם שיעור כיף. עשיתי להם נסיונות במדיטציה - קסם. גזרתי תמונות מעיתונים צבעוניים - בית,גלידה,כדור,חיות וכו'. כל תמונה הכנסתי למעטפה אטומה (משרדית חומה כזו). כל ילד קיבל מעטפה.החזיק בה והניח אותה על ברכיו. אחר כך ישבנו ועשינו מדיטציה בהנחייתי, כשסיימנו ביקשתי מהם בשקט למשש את המעטפה באצבעות מספר דקות, ואז חילקתי להם נייר ועפרונות וביקשתי מהם לצייר את מה שהם מרגישים . הם הצמידו את הציור/שרבוט שלהם למעטפה הסגורה שקיבלו ממני. כשפתחנו כל מעטפה בנפרד והסתכלנו על הציורים של הילדים - זה היה מדהיםםם. למשל ילד שקיבל תמונה של גלידה צייר משולש עם הקודקוד כלפי מטה ומעליו כדור.. כמו גביע גלידה. זה היה נסיון מדהים.

המונשרי

New member
לדעתי עם כל המודעות שכך ראוי וצריך

לפעמים מאד קשה להשתחרר מהעבר. יש את הנכונות הבסיסית לסלוח אבל איך אפשר לשכוח? אפליה בין אחים, קיפוח, כשאתה יודע שמשקרים לך ומסובבים את העניין שאתה הוא ה"לא בסדר" והאשם? כשמצפים ממך לתת ולא נותנים לך בתמורה דבר? כשמתעלמים מהעולם הפנימי שלך - כי יש טרדות אחרות... ומאוחר יותר כשבגרת והצלחת מצפים ממך להעניק את כל מה שלא השכילו בזמנו. העניין הוא מעט מורכב.

לא לשכוח. לסלוח.

אני זוכרת את מה שהוא פגע בי. זוכרת טוב מאוד. אבל סלחתי לו בתוך תוכי. אני כבר לא סוחבת את הטינה/העלבון/הכעס יחד איתי כי לשם מה ? במה זה מועיל לי ? בכלום. סלחתי לו בלבי כי כזה הוא. וגם כשעשיתי את התהליך האישי שלי של סליחה להורי אזי הסליחה הגיעה ממקום שלהבין שהם זה הם. זה מה שהם יודעים הכי טוב, כל אחד בתחומו שלו. ולמדתי שכל אחד הגיע עם המטען האישי שלו והוא אדם לפני שהוא כלפיי. וכמו בציטוט שהבאתי, הידיעה והנכונות הם כבר צעד כלפי המודעות.

hayapollak

New member
נדמה לי שלואיז היי

היא זו שאומרת - אני חייבת לאהוב כל אחד אבל לא כל אחד חייב לגלות את אהבתו אלי??

לא לסלוח, להתפייס עם מה שקרה

ואז תהיה התפייסות גם עם מי ש.......אלא אם כן אסור, אסור להתפייס עם מי, אלא רק עם המה

א י ו ש י

New member
ישנם דברים שאי אפשר לסלוח../images/Emo10.gif

ישנן טראומות עבר או דברים שקראו שהן לנצח ישארו בלב, שילכו עימי תמיד ועל זה לעולם לא אסלח (בתוך תוכי) אבל המשכתי הלאה כי סלחתי לעצמי שאני לא אשמה (לא לו!!) והמבין יבין.......

שירה1973

New member
לא יודעת אם הבנתי נכון ומדוייק

אבל התחושה של הדברים בהחלט עברה ונכנסה לי ללב. מזדהה איתך מאד יקירתי ושולחת לך חיבוק גדול גדול

אוי ואבוי, איוש'קה

לסלוח לא תמיד צריך. ואני לא מסכימה שצריך להשאיר את העבר מאחור. צריך לקחת את העבר, ולהשתמש בו כדי להיות אדם טוב יותר. צריך ללמוד להתפייס עם העבר [לא עם המניאק]. ואת, איה, עשית את זה, התפייסת עם עצמך. השיר שמשפט אחד ממנו מופיע כחתימה שלי, תלוי ועומד תמיד בהכרה שלי, והוא מביע את היחס הנכון לעבר בעיני. לאה גולדברג כתבה אותו, ואי אפשר "להאשים אותה" בכך שכל עברה היה סוגה בשושנים.......... החוכמה היא לקחת אותו, כמו שכתבתי לעיל, ולהשתמש בו להפוך אותנו לאנשים טובים יותר: אני הולכת אלי/ לאה גולדברג השנים פרכסו את פני, בזכרון אהבות וענדו לראשי חוטי כסף קלים עד יפיתי מאוד בעיני נשקפים הנופים ודרכים שעברתי יישרו צעדי עייפים ויפים. אם תראני עכשיו, לא תכיר את תמוליך אני הולכת אלי בפנים שבקשת לשווא כשהלכתי אליך. את יודעת כמה שאני מעריכה אותך איה, עכשיו עוד קצת יותר.

תאירU4

New member
אני ממשיכה ואמשיך לחיות בחברה

שמאוד פגעה בי בילדותי. ישנם אנשים שסלחתי להם (אך עדיין זוכרת...) ישנם אנשים שסלחו לי (אלוהים יודע על מה...) ויש כאלה שעדיין זוכרים לי את ילדותי ולא מסוגלים להתגבר על זה... (קיבוץ... לא קל לגדול שם למרות שזה הכי כיף ומיוחד בעולם!) אבל... מי שמצליח להתגבר מדווח שאכן יש שינוי ואני אכן נחמדה... אז אולי הוא צודק, ואולי זה מלמד ששווה לסלוח כי אנשים משתנים ומי שלא מוכן לסלוח מפסיד בסופו של דבר.

למעלה