לשחק בשנאה ..

i DoNt ThiNk So

New member
לשחק בשנאה ..

לפני זמן מה פגשתי את רותי, חברה ותיקה, שבמקרה עברה אצלי בשכונה. רותי ואני למדנו יחד בבית הספר היסודי, כך שמייד התחלנו להעלות זכרונות וסיפורים נוסטלגיים מאותה התקופה. נזכרנו במורים שלימדו אותנו, בשיעורים שבהם היינו משתוללות ביחד, בהפסקות שבילינו במשחקי חבל וגומי. הזכרתי לה גם את דודי, הילד ששתינו אהבנו בסוד... רותי הזכירה לי את מנחם השמן, ילד בעל ממדים גדולים, שכל הכיתה שנאה, ועשתה עליו חרם קבוצתי. הוא תמיד הופיע מלוכלך לבית הספר, היה התלמיד החלש ביותר בכיתה, ונהג להרוס לנו את כל הפעילויות החברתיות שניסינו לארגן... בקיצור, הוא היה אחד הילדים הכי דחויים אצלנו בכיתה. כשרותי שאלה אותי אם לדעתי לא היה מדובר בשנאת חינם כלפיו, התגוננתי מייד: "מה פתאום! את לא זוכרת איזה ילד מעצבן הוא היה? איך היה מרגיז את כולנו? איך היה הורס לנו הכל? זו בכלל לא היתה שנאת חינם! היתה לנו סיבה מאד טובה לשנוא אותו!" רותי לא נראתה מרוצה מהתשובה שלי: "אבל אולי שנאנו אותו סתם, כדי להרגיש טוב יותר עם עצמינו? אולי חשבנו שאם יש חרם על ילד אחר, סימן שאותנו כן אוהבים? אולי השנאה שלנו כלפיו, היתה בעצם הדרך שלנו לוודא שאנחנו כן מקובלות בחברה? אולי לא ניסינו מספיק לשלב אותו בפעילויות החברתיות, ולכן הוא הרגיש צורך להרוס אותן?" "מה עובר עלייך, רותי?", שאלתי בפליאה. "מאיפה את פתאום מביאה את רגשות האשם האלה?" רותי הוציאה מהתיק שלה דף מקומט, והושיטה לי אותו. "לא מזמן הופיע קטע מעניין בעיתון לענייני חברה, שגרם לי לחשוב על כל מערכות היחסים שלי מהעבר", היא אמרה. "קחי, יש לי בבית את ההעתק המקורי. קחי אותו הביתה, תקראי אותו, ואם עולות לך מחשבות חדשות בראש, תתקשרי אלי לפלאפון ". רותי רשמה מאחורי הדף ההוא את מספר הפלאפון שלה, ולאחר עוד כמה מילים שהחלפנו בינינו, נפרדנו לדרכינו. כשהגעתי הביתה, מאוחר יותר בערב, כמעט ושכחתי מכל הסיפור. התיישבתי בעייפות מול הטלוויזיה, בהיתי במרקע, כשלפתע הרגשתי בכיס את הנייר המקומט שקיבלתי מרותי. הוצאתי אותו מהכיס, והתחלתי לקרוא: משחקים בלשנוא ישבתי עם חברה שלי בתחנה המרכזית בתל-אביב. חיכינו יחד לאוטובוס שיקח אותנו הביתה. ההמתנה היתה ארוכה ומשעממת, וניסינו להעביר את הזמן ע"י כל מיני משחקי ניחושים וחידות הגיון, אך עד מהרה המשחקים האלה נמאסו עלינו, ומצאנו את עצמינו משועממות ומתחילות לאבד את סבלנותנו. לפתע הציעה לי החברה: "מה דעתך שנשחק בלשנוא?" "מה?", שאלתי. בכלל לא הייתי בטוחה למה היא התכוונה. "מה, את לא מכירה את המשחק 'לשחק בלשנוא'?", היא שאלה בפליאה, כאילו גדלנו שתינו על המשחק הזה מגיל צעיר. "זה אפילו לא נשמע לי קצת מוכר. איזה מן משחק זה? ואיזה מן שם מוזר יש לו?". "בואי אני אסביר לך", היא פתחה ואמרה, כשבקולה נשמע פתאום מרץ מחודש. "זה משחק שממש תפור על מקומות כמו התחנה המרכזית. צריך שיהיו סביבנו הרבה אנשים שאנחנו לא מכירות. אפשר לשחק אותו גם במסעדות, או בשדה התעופה, או בכל מקום ציבורי אחר". "אנחנו פשוט צריכות לבחור סתם מישהו שנמצא בטווח הראיה שלנו", היא המשיכה את ההסבר שלה בהתלהבות הולכת וגדלה. "וברגע שבחרנו אותו, אנחנו צריכות להתחיל לשנוא אותו". "לא הבנתי", אמרתי. "מה 'לשנוא אותו'?, למה? סתם מישהו שאנחנו לא מכירות? ומה בכלל כיף בזה?" "בואי ננסה סיבוב אחד, ואת כבר תראי למה אני מתכוונת", ענתה לי חברתי. "הנה, בואי ניקח לדוגמא את הבחור הזה שם, עם החולצה האדומה". היא הצביעה לכיוונו של בחור צעיר, שנראה בשנות העשרים המוקדמות שלו. "איזה מן בחור הולך עם חולצה כל כך נועזת?", היא אמרה. "מה, הוא חושב שהוא כזה מושלם, שהוא יכול ללבוש מה שהוא רוצה, בלי להתחשב במוסכמות החברתיות?" "החולצה הזאת לא כל כך רעה בעיני", אמרתי לחברתי. "אוי, בחייך, תראי איזה מבט יש לו בעיניים. הוא מסתכל ככה על כל העוברים והשבים, כאילו בוחן אם הם ראויים להתייחסות של הוד מלכותו. איזה שחצן!" "אני לא יודעת למה את מתכוונת. הוא סתם מסתכל על האנשים שסביבו, בדיוק כמו כל אחד אחר", הערתי. אך חברתי המשיכה בשלה: "אני לא מאמינה... עכשיו הוא מוציא מהכיס סיגריה. ידעתי שהוא מהטיפוסים האלה שמעשנים במקומות ציבוריים. איזה הרגשת מחנק הוא בטח מפיץ בכל מקום שהוא מגיע אליו". "נכון", נאלצתי להודות. העישון באמת הגעיל אותי, בעיקר כשהוא נמצא במקום ציבורי. "זה באמת לא בסדר מצידו". "אוי, תראי עכשיו, הוא מוציא ספר מהתיק שלו. רואים מרחוק שהוא לא מצליח להבין ספרים רציניים, אני בטוחה שיש לו בבית רק ספרי קומיקס!" "אני ממש שונאת אנשים שלא מצליחים להתיחס בכבוד לספרות איכותית", הערתי בכעס. "הם חושבים שכל החיים זה רק בדיחות וסיפורים טפשיים". "רואים על הפרצוף שלו שהוא לא רציני לגבי שום דבר בחיים שלו!", העירה חברתי בזעם מתגבר. הבחור הצעיר קם ממקומו וניגש לקיוסק הסמוך. "אני בשוק" העירה חברתי. "תראי איך הוא ניגש לקנות שתייה. הוא חייב לקנות קולה. מים כבר לא טובים בשבילו. הוא ממש מעורר רחמים, הוא חי את החיים שלו לפי פרסומות. אין לו שום דעה עצמית. הוא פשוט קונה את כל מה שמפרסמים בטלוויזיה". "וזה עוד מילא..." היא הוסיפה מיד, "תחשבי על זה שהוא לא מסוגל לדחות סיפוקים אפילו בדקה. הוא מרגיש צמא, הוא חייב מיד לקנות משהו לשתות. איפה קצת מתינות, איפה שיקול הדעת. קצת כבוד עצמי לא יזיק לו." "כן..." נאנחתי "מילא אם הוא היה מזלזל רק בעצמו, אבל אני בטוחה שהוא מזלזל גם בבני המשפחה שלו, בהורים שלו", נידבתי רעיון. "הם בטח כבר לא כל כך צעירים, והוא לא משקיע אפילו שיחת טלפון אחת בשביל להתעניין בשלומם!". "תראי, הוא מוציא עכשיו את הפלאפון שלו מהכיס. בטח הוא רוצה להתקשר לעוד אחד מהחברים הליצנים שלו, כל החבורה שלו מורכבת מחבר'ה כמוהו, אני בטוחה!". החלטתי לעשות מעשה. "זהו, אני קמה והולכת לומר לו בדיוק מה אני חושבת על אנשים כמוהו. לא יתכן שהוריו המסכנים ישבו חולים בבית, כשהוא מבזבז את הזמן בשיחות טפשיות עם חברים עצלנים כמוהו!", אמרתי כשאני מתרוממת מהספסל שלי, ומתכוונת לצעוד לכיוונו. ברגע הזה חברתי אחזה בידי, כאילו מאבדת עניין, ואמרה: "טוב, תחזרי לשבת. בואי נעבור עכשיו לגברת ההיא עם הכלב הלבן". סיימתי לקרוא את הקטע הקצר עם תחושות מעורבות בקרבי. מצד אחד הייתי מבודחת ועליזה (אני בטוחה שהייתי יכולה להיות די טובה במשחק הזה ולהוסיף להן כמה רעיונות משלי), ומצד שני הרגשתי צורך פנימי עצום להתקשר מייד לרותי. רציתי לספר לה כיצד לפתע הבנתי את תחושותיה. כיצד לפתע קלטתי על מה היא מדברת. הרי היה לנו כל כך כייף לקטול את מנחם השמן, ולשנוא אותו. היה כל כך קל לרדת עליו. היה כל כך נחמד שתמיד יש על מי לכעוס ועל מי לדבר.

i DoNt ThiNk So

New member
המשך...

שנאה ואהבה האם זה כל כך קל וכייף לשנוא בני אדם? כנראה שכן, עניתי לעצמי. ככל שהמשכתי לחשוב על הנושא, שמתי לב שכאשר מדובר במציאת המגרעות שבזולת הדמיון שלנו משמש כ'מעיין נובע' של רעיונות, אך כאשר מדובר בלמצא את הטוב, הדבר דורש מחשבה ומאמץ. ניסיתי לדמיין את עצמי משחקת במשחק הפוך, ב'משחק האהבה', משחק בו אוהבים אדם שלא מכירים ודנים כל פעולה שלו לחיוב - הוא מתקשר? הוא בטח מתקשר להוריו לשאול לשלומם. הוא קונה שתייה, הוא בטח מאוד צמא וחשב הרבה לפני שהוא הוציא את הכסף וכו' - איזה שעמום! למי יש כל להתחיל לחשוב על כל פעולה ופעולה של הזולת... איפה כל הכייף ה'זוהר' והזרימה של 'משחק השנאה'. ההבנה הזו התחברה באופן נפלא למה שכבר ידעתי מתפיסת היהדות. בעברית, המילה אהבה נובעת מן השורש הב, כלומר תן. בכדי לאהוב עלינו לתת. האהבה היא לא דבר שזורם מאליו אלא דבר בו עלינו להשקיע. כאשר נותנים רק אז אוהבים, והדוגמא הטובה ביותר לכך היא הקשר שבין הורים לילדים. ה'אהבה' המתוארת בסרטים, שלא דורשת שום מאמץ היא למעשה לא יותר מ'הידלקות' רגעית. בכדי להעריך מישהו ולאהוב אותו, עלינו להשקיע מאמץ. לעומת זאת, בכדי לשנא עלינו פשוט לזרום, ומכאן באה הרגשת ה'כייף'. חיי היומיום מעבר לעיסוק ברמה הרעיונית, ניסיתי גם לחשוב האם אני "חוטאת" בשנאת חינם בחיי היומיום שלי? כמובן שאינני משחקת ב'משחק השנאה' כדרך חיים, אבל האם יתכן שיש בסביבתי אנשים שאני 'ממציאה' סיבות בכדי לא לאהוב אותם? ומה לגבי מצבים שבהם חברי מדברים על אדם מסוים, מספרים עליו דברים שליליים. האם ההקשבה שלי יכולה להיחשב כשיתוף פעולה איתם? חשבתי לעצמי שקיימים מקרים רבים שבהם אני נגררת לשנאת חינם, אפילו אם מדובר בסוג הפשוט יותר של שנאה. למשל, כל האנשים בעבודה שלי 'נהנים' לשנוא את המנהל שלנו, ואני - כמו כולם - תמיד מוכנה לפרסם אנקדוטות קטנות ועסיסיות שגיליתי עליו... או למשל, השכן המוזר שגר בבניין שלנו. נדמה שכל דיירי הבית - ואני בתוכם - פשוט מחפשים אחר סיבות להוכיח שהוא עוסק בעניינים לא חוקיים, למרות שאיש מאיתנו לא יודע על כך דבר באמת. הצלחתי בקלות רבה לחשוב על דוגמאות רבות (רבות מדי!) שבהן אני נכשלת בשנאת חינם, בסלידות קטנות וכמעט חסרות משמעות כלפי אנשים שונים. רציתי לדבר על כך עם רותי. רציתי לבדוק איתה ביחד האם באמת התנהגותנו כלפי מנחם היתה התנהגות של שנאת חינם, והאם השנאה שלנו כלפיו היתה בעצם רק איזה משחק של 'לשנוא'. אך אפילו לפני זה... היתה לי משאלה לפגוש את מנחם "השמן", ולהתנצל בפניו על כל השנים האומללות שלו.

tia3

New member
אין ספק

יש פה חומר רציני למחשבה. אין יותר מה להוסיף...

river man

New member
אכן

הקלות שבה אפשר לשנוא, ללא כל סיבה כלל, היא כל כך בלתי נסבלת, שאפשר להשתגע מכל השנאה (וכל יתר הדברים השליליים) בעולם שלנו. לאהוב, להוקיר, להעריך, להיות סובלני ולדעת לקבל קשים בהרבה (כשלא מדובר באנשים שקרובים אליך, אלא ביתר האנשים בעולם, ובסביבה כולה). זו לדעתי המטרה האמיתית שלנו, וכך באמת אפשר לשפוט את טיבו של אדם ואדם.

אילוניק

New member
מנחם השמן זה אני בצעירותי

הגיהנום שעברתי היה כאיין וכאפס לעומת הגיהנום של מנחם לבכות 10 פעמים ביום זה היה כייף כח כל יום בכיתי 30 פעם אבל הזיכרון ואני יחד הם ולעולם לא אשכח השלתי מעליי 40 ק"ג סיימתי ללמוד ואפילו התעשרתי ימים כלילות חיפסתי את אלא שעלבו בי ומצאתי את הדרך לנקום בהם בצורה הכי אכזרית הכי פוגעת ועד היום יש אחת שגם אותה אמצא טעם הנקמה מתוק מדבש וכל נקמה מרפאה את נפשו הפגועה של אותו ילד בבית הספר נפש הכלואה עדיין בתוכי המעגל יושלם יש רק עוד אחת מכיר ויודע היכן נמצאת כל צעד ושעל עליהה יודע איפה עובדת מי בעלה אבל הכל הנקמה זו שמבעירה היום את חיי היא זו שתלמד אותה מה אני הרגשתי 7 שנים ובנקמה זו האחרונה תהיה שירת הברבור בי נישבעתי את חייה אהרוס את חייה אאמלל כמו שאימללה אותי הר והר לא נפגשים אבל אנשים כן וניפגש בנקמה הגדולה

הודעתך, אילוניק, עשתה עלי רושם

ועוררה בי הזדהות גדולה. גם לי יש סיפור(ים) משלי, ולא ארחיב בפרטים. יחד עם זאת, ההתייחסות שהזכרת לנקמה כ"מתוקה מדבש" ו"מרפאה את הנפש" מעוותת ומזעזעת. הנקמה משחיתה, מרעילה ומהרסת, קודם כל את הנוקם, וכן גם את הסביבה, כולל הננקם. (אני צריך לומר זאת הרבה גם לעצמי.) If you are looking for revange, better start digging yourself a grave.

nubis

New member
במי בדיוק אתה

מנסה לנקום? אתה עדיין אותו הילד הדחוי שמנסה להראות לכולם כמה הוא גדול וחשוב בשבעצם כול הילדים שאתה חושבה שעוד מסתובבים שבעולם כבר מזמן נעלמו והתמוססו אל תוך אותו עבר שבו אתה תקוע. גדלתה הרזיתה התבגרתה ועשיתה כסף איזה יופי אבל אתה עדיין לא מצליח להתמודד מול ילד אחד ילד שמתנפח ומתנפח ודורש עוד ועוד תשומת לב. אתה כבר לא אותו הילד אבל הילד הזה שולט בך כמו עריץ וכשהוא יסיים את הנקמה הגדולה שלו הוא יפנה נגד מי שיצר אותו נגד מי שטיפח אותו נגדך כי זה מה שהוא יודע לעשות זה מה שהוא. תפנה לו ערוף תסרב להשתתף איתו במישחקי העלונות נחיתות העלובים האלו ותתגבר על העבר ותווכח כמה טוב זה מרגיש. הדרך להשלמה היא להשאיר את העבר בעבר מנסיון!

לא הייתי מצפה לקרוא

דברים כאלו מפיו של אדם בן 41 ועוד נשוי!! גם אני עברתי התעללות רבה בעת צעירותי. עשו עלי חרם וירדו עלי לא בגלל שהייתי שמנה אם כי בגלל שבאתי עם ידע מעט יותר עשיר וזה מה שגרם לכולם לשנוא אותי שנאת חינם למרות שכשהיו זקוקים לעזרתי היו פונים לעברי. קרה מה שקרה אני לא הולכת לנקום באף אחד. הזמן עובר, אנשים משתנים הם כבר לא שתוטניקים כפי שהיו בעבר למרות שמה שהם עשו לי השאיר צלקות וחותם ואילו על פניהם זה עבר ונשכח כלא היה. כאלו הם ילדים, עם אכזר אך להתאכזר בחזרה עוד יותר גרוע מאותו אדם שהתחיל את השרשרת שגרמה לך לבכות כה רבות.

baby girl 15

New member
תבליג.......הנקמה לא עוזרת....

גם לי יש יותר מסיפור אחד אך אני לא נוטרת טינה לאף אחד כי אני יודעת שכל אחד יקבל את המגיע לו וגם אם לא זה לא מזיז לי.... למרות החוויות הקשות שעברתי בצעירותי אני עדיין אוהבת את המין האנושי.....ואני לא מחפשת נקמה, כי היא חסרת תועלת מה זה יעזור לי? זה ישפר את הרגשתי? לא!!! זה פשוט יגרום לי להיראות פתאטית! גם אני השלתי אומנם לא 40 קילו אלא 20 ועכשיו אני נראית טוב יותר מכל מי שאיי פעם התעלל בי נפשית...בשבילי זאת הנקמה... אני דווקא לא יודעת איפה כל אחד ואחת גרים אך אני משתוקקת לפגוש אותם פעם ולשוחח כאילו הדברים לא היו ולראות את תגובתם..... אני דווקא דיי מתגעגעת לתקופה של בי"ס ממלכתי זו הייתה תקופה כ"כ תמימה אומנם לא מצא חן בעיניי שהציקו לי... אבל בכל זאת זאת הייתה אחת התקופות הטובות ביותר בחיי... I MISS YOU!!!

AlteX

New member
הגיהנום שעברת תמיד ישאר שם...

אבל במקום לעסוק בנקמה, נסה למנוע ממנו לחזור על עצמו. זה שרזית ב-40 ק"ג והתעשרת לא הופך אותך לאדם טוב יותר או מוצלח יותר, או מאושר יותר. זה רק הופך אותך לאדם רזה יותר ועשיר יותר, זה הכל. מה תוכיח בנקמה שלך? שאתה מסוגל לנקום? מה יקרה כאשר לא יהיה יותר במי לנקום? במקום לחשוב על דרכים לנקום, אולי תחשוב איך לעשות כך שמנחם השמן של היום, שאולי לומד עם הילד שלך באותה כיתה, לא יעבור את הגיהנום שאתה עברת. אולי תמצא לנכון להסביר לאנשים מסביבך עד כמה חשוב לנסות לאהוב ולא לשנוא, במיוחד בתקופת הילדות והתמימות. אולי אם תעשה כך גם הם יסבירו את זה לילדים שלהם ואולי עם הזמן פחות ופחות מנחמים יצטרכו לסבול. אולי תנסה להבין שבטחון עצמי אמיתי בא מבפנים, מתוך קבלה ואהבה עצמית פנימית, ולא מתוך נקמות באחרים. אם יהיו יותר אנשים שמבינים את זה, בעולם שלנו יהיה יותר אושר ופחות תסכול וסבל...

d women

New member
אילוניק היקר

אמרו כולם לפני בטעם רב את שחשבתי רק שלי יש אליך שאלה אחת, האנשים שאתה מחפש להרוס על מה ולמה אתה מגנה אותם? על שנאתם? ומה אתה עושה כיום? במה אתה טוב מהם? ולמה אתה מגנה אותם אם זו בעצם דרכך שלך? לשנאה אין סוף רק התחלה ואם תיקטע היא תמשיך ותעכיר את חייך אתה השלת 40 ק"ג שזה השג אדיר ומדהים, נישאת, ביססת עצמך כלכלית ואתה עדיין לא מאושר אולי תחשוב רגע למה? שהרי הם כבר אינם מזמן אותם ילדים רק התרוצים נשארים מאחלת לך שלוות נפש D_WOMEN

שנאה

היי מקווה שלא מתפרץ הנה דעתי אני חושב שלשנוא זה הרבה יותר קל כי זה לא דורש מאיתנו הרבה מאמץ בניגוד לאהבה ובית נקמה לא מתוקה כי לא משנה גמה זמן חלף זה תמיד יאכזב ולא יהיה אותו הדבר כמו אצלך בראש נקמה תהרוס אותך תאכל אותך ותשרוף אותך מפנים יש לשחרר אותה ולא לתתלה לשלוט בך זהו מקווה שלא הפרעתי

אנושית~

New member
הכל עובר עליך ו...

בכל כיתה יש איזה מנחם שמן או בטי המכוערת שיורדים לחייו לא מוזמנים למסיבות מוקצים מהחברה והופכים בעל כורחם להיות הלעג של הכיתה הילדים האלה הולכים עם הרגשה נחותה לאורך כל ההתבגרות ילדים מסוגלים להיות מאוד רעים ..ילדים לא שונאים ..אם תתפוס אותם אחד על אחד הם יכולים להיות חברים הכי טובים אבל כשהם כולם יחד הם רוצים להיות אחד מהחברה כדי שלא יהפכו גם הם להיות מנודים ..לדעתי זו פאשלה של ביה"ס שלא מודעים לחשיבות העינין והשלכותיו בעתיד ומקצים לפחות שיעור בשבוע ..חשוב לא פחות מכל מקצוע אחר אם לא יותר. תודה ששיתפת ומאחלת לך שלא תדע שנאה מה היא

AlteX

New member
הוידוי שלך מאוד נגע לליבי...

לכן אני מודה לך עליו. כן, גם אני הייתי אותו מנחם השמן, המנודה והשנוא. מאז גדלתי, התבגרתי ועברתי הרבה תהפוכות בחיים. הדבר הכי חשוב הוא שלמדתי לאהוב את עצמי כמו שאני והבנתי שמגיע לי לא פחות מאף אחד אחר. לא פחות כבוד ולא פחות אהבה. זה לא קרה תוך יום, זה היה תהליך ארוך של בניית בטחון עצמי שנהרס בילדותי. כל ההתעסקות עם הבטחון העצמי גרמה לי להתלבט ולהתחבט בכל הנושאים שהצגת. שנאה כלפי אנשים שאיננו מכירים. שיפוט אנשים לפי מראה חיצוני בלבד. שיוך תכונות לאנשים שאיננו מכירים לפי סטיגמות ומוסכמות חברתיות שונות. כל אלה לדעתי נובעות מתחושות נחיתות פנימיות שלנו. אנחנו מחפשים פתרון מהיר וקל, והפתרון הוא "לרדת" על אחרים כדי לתת לעצמינו תחושה של עליונות. רק שהתחושה הזאת היא מאוד זמנית ומאוד לא אמיתית. בטחון עצמי אמיתי יכול לבוא רק מבפנים, רק מעבודה פנימית עם עצמינו - בגלל זה הוא נקרא "עצמי". אני מאחל לך מכל הלב שתגיעי לזה ולא תרגישי יותר צורך לחפש פגמים אצל אחרים כדי להרגיש טוב עם עצמך... אני מאחל את זה לכל אחד וחושב שאם יהיו יותר אנשים כאלה, העולם שלנו יהיה יפה יותר.
אלכס.

מ א י.

New member
עשו ניסוי בפסיכולוגיה שמווכיח את זה

למדנו על זה ממש באוניברסיטה! עשו ניסוי שבו נתנו לקבוצת אנשים שאלון ואמרו להם שהם מאותה קבוצה ושבחדר השני ישנה קבוצה אחרת , בשאלון הם היו צריכים לבחור מתוך 3 אפשרויות : אפשרוות אחת שנותנת להם נאמר 500 שח וגם לקבוצה השניה אותו דבר. אפשרות שניה שנותנת להם 400 ולקבוצה השניה 100 ואפשרות שלישית שנותנת להם 500 ולקבוצה השניה 400 . שאלו אותם מה הם בוחרים. אגב אף אחד לא אמר להם שהקבוצות בתחרות (הם לא היו גם..) סתם אמרו להם שחילקו אותם לשתי קבוצות. התוצאה היאנפנטילית היתה שרוב האנשים העדיפו לקבל את ה400 ובלבד שהקבוצה השניה תקבל את הכי פחות - 100. (למרות שהיו יכולים לתת גם לעצמם 500 וגם לשניים 500) פשוט אבסורד. !! וככה זה גם בחיים אנשים מוכנים להוריד מערך עצמם ולו בשביל שהשני ידפק יותר . ממש כמו לשחק בלשנוא- להוריד מעצמך להתעסק בשליליות , רכלנות , ולרדת לרמה נמוכה ולו בשביל להרגיש את השייכות ואת העליונות על פני האחר.

../images/Emo45.gif ../images/Emo53.gif../images/Emo1.gif../images/Emo141.gif../images/Emo128.gif

השנה כל אחד בכיתה שלי צריך לעשות שיעור חינוך.. לפני שבוע-שבועיים בערך קראתי את הכתבה הזאת, והחלטתי שאני אעביר על זה שיעור כדי שאולי חלק מהתלמידים יפנימו דברים (כמו כל בני נוער, גם אצלנו זה קרה וקורה) ... בכל אופן, חשבתי כבר על שאלות לדיון, אבל אממ.. אתם יכולים לתת לי רעיונות לפעילות? כי חשבתי כבר על משהו, אבל אמרו לי שזה לא רעיון טוב
אני אודה לכם אם תוכלו לתת לי רעיונות.

למעלה