לשופטת

Idan91

New member
זה בדיוק העניין -

השופטת אמרה שהדברים נראים זולים כשאטיוד כותב אותם, מן הסתם היא הסתמכה על הודעותיו הקודמות, ולא על זו בלבד. כשאדם כותב באופן קבוע, הוא יוצר לעצמו תדמית מסוימת, ולפעמים זה פועל לרעתו.

מסכים עם כל מילה ../images/Emo45.gif

חזרתי וקראתי את כל המסרים של אטיוד שהצלחתי למצוא כולל האוירון והפקידה בממס"י ולא מצאתי כל איזכור מיני זול, בכל אופן לא משהו שמתקרב לזולות שבה אני משתמש לעתים קרובות. מן העבר השני קראתי את כל ההודעות כנגדו, לא יכולתי להתעלם מכך שכולן, אבל כולן נכתבו על ידי נשים, ואני מוסיף עוד משהו: כולן נשים שמבטאות רגישות עמוקה לתחום היחסים שבין גבר לאישה. אטיוד לדעתי הפך את עצמו למושא ההתקפה לא בגלל זילות התחום המיני, כי הוא לא התייחס לכך כאן מעולם, אלא בגלל הסגנון שלו, סגנון מחוספס ובוטה שחריג במקומותינו. אטיוד לא עשה או ביטא מעולם תכנים החורגים מהמקובל כאן, הוא פשוט השתמש בקוד דיבור אחר. לכל קוד דיבור יש קונוטציות, אם נאטמג מביאה ניחוחות של מסדרונות האוניברסיטה והלל את עולם התורה (ולא רק בתכניהם אלא גם בסגנונם) אזי אטיוד מביא את מה שפעם הגדרתי כתחושה של ידיים מיובלות וגרגרי עפר. אלה התחושות שעולות אצלי מהסגנון שלו: שירה, דורית, שלי ועידן יוכלו לבחון כל אחת בינה לבין עצמה מה האסוציאציות שהוא מעורר אצלן ולהתמודד איתן. אני לא מנסה לשחק את "הפסיכולוג לשירותך" אני רק מנסה להצביע על כך שיש כאן מי שסופג אש על אסוציאציות שהוא מעורר ולא על תכנים, וזה לא הוגן.

shellyland

New member
גם לא הוגן לדעתך

לגרום לו להיות מודע לאסוציאציות שהוא מעורר ולבקש ממנו להמנע מהן מכיוון שהן בלתי נעימות לחלק מבאי הפורום?

אטיוד5

Active member
זה כן הוגן

ואמרתי שאשמח לדון במבחר הלשוני שלי. אבל לא הוגן לבוא ולהוציא דיבה. לא רק שלא הוגן. לא הגון, ויתרה מכך, אני לא מתמצא מספיק בחוק ומשפט - אבל ייתכן שאף פלילי. וכבר לא מדבר על ניבזי, שזה עיניין שיוערך ע"י כל אחד באופן אישי.

זה הוגן, אבל

האם אנחנו רוצים להגביל זה את זה בטווח האסוציאציות שאנו מעוררים? Politically correct כן או לא. מבחינתי לא.

loquado

New member
שלחתי מסר ומיד עפתי משם ../images/Emo60.gif

צ'מעו... את נוסח ההודעה המדוייק אין לי אבל תצטרכו להאמין לי -אני יודע שאתם כן. הנה הבעיה: ראיתי בחיי המרושתים עשרות פורומים טובים שמתו. מפינות חמודות עם טיפוסים נפלאים וחלופת מילים מועילה שלעיתים היתה ממש שפויה חמימה ועניינית הפכו הפורומים האלה לביצות מעופשות חסרות תנועה. איפה הבעיה מתחילה ? -כשטוב מדי. הפורום הזה משובח. וכל מי שנקלע לכאן בטעות (כמוני-לא הטעות, ההקלעות) מייד מבחין שזו חתיכת שמורת טבע. אז במקום שמרגישים טוב נעים וחמים משתרעים לאחור ולאט לאט נזהרים פחות. -להזהר ממה ? להזהר בכבודם של אחרים. הפורומים הכי יציבים הם הפורומים המקצועיים שאני מסתובב בהם. שנים של יציבות, אותם חברה, הכל בסדר ! למה ? כי אין שם עניין אישי. כל שאלה וכל תגובה היא עניינית לנושא עצמו (כמעט "כל") פשוט ענייני. אז נכון שזה הרבה פחות כיף ויש כאן קשרים שנראים אמיצים ,אבל כשמגיע הרגע שבו ההתייחסות היא יותר לכותב ההודעה מאשר לתוכנה ולעניינה הדברים עלולים להגיע למקומות רעים. לא מזמן (שבוע) נושא אישי שכזה כמעט גרם לסגירת פורום ב YNET. הזהרו בכבודם של אחרים -זה חשוב להם (וגם לפורום) ואל תהיו ממש ישירים -אישיים וזה חשוב לפורום. אז אולי אתם רואים בהודעה הזאת משהו לא רלוונטי או אפילו נאיבי, אבל אני מעריך שאני מכיר טוב מרובכם את תוצאות הדינמיקה הזאת. אין משהו דומה לפורום פתוח באינטרנט מהחיים האמיתיים ובגלל שהחופש הוא די גדול -או יותר נכון הגבולות לא תמיד ברורים, המבנה הזה -ללא השמירה על הכללים שציינתי נוטה לקרוס. אז תשמרו שלא יהיה לנו כאן פורום פל-קל כביסה לא עושים בבית. כביסה עושים בנהר -כי הנהר לוקח את הלכלוך חזרה לים :) תהנו.

nutmeg

New member
לא צריך להגזים

ולהגיע לפנטזיות על סגירה... והפורום הזה אינו פורום מקצועי פרופר שאפשר להיות בו יבשושיים וממוקדי תוכן בלבד, אבל כן אפשר מדי פעם לפעם להרים ראש ולראות היכן יצאנו מפרופורציות. ויצאנו. לא משנה למה. בהנחה שאף צד מהצדדים לא יצא מרוצה, לא יצא מנצח, ולא ישנה את השני... אני מזמינה אתכם לעבור לסדר היום. פשוט חבל על הזמן והאנרגיה.

אטיוד5

Active member
האמת ...

אני כבר מרוצה ... קמתי על צד ימין הבוקר. כמו אתמול.

לוקאדו - אהבתי מה שכתבת

הפורום הזה הוא באמת מיוחד במינו וממש כיף להיכנס לכאן אבל נמצאים פה בני אדם ולפעמים יש חריקות מה לעשות

עוד מילה ברשותכם

לוקואדו לקח לי חלק ממה שרציתי לומר אז לא אחזור על זה. רק אוסיף שאנו מנהלים כאן תקשורת בעלת מגבלות, שכן היא מתבצעת בכתיבה בלבד. חסרים לנו כאן כמה מרכיבי תקשורת הקיימים בתקשורת רגילה, קרי: בדיבור פנים אל פנים. חסרות לנו אינטונציות, הבעות פנים ושאר צורות של שפת הגוף, שאולי נוטים לזלזל בחשיבותם לתקשורת, אך הן משמעותיות ביותר, ולפעמים יכולות לקבוע את ההבדל שבין אמירה עוקצנית-קנטרנית לבין מה שנקרא בשפת לימור "דחקות". כן, גם בשיחה פנים אל פנים עשויות להיווצר אי הבנות, אך כאן הסכנה גדולה יותר. בלי להיכנס לדוגמאות ספציפיות (וחבל שהדיון גלש לפסים אישיים, כי חשוב שהוא ייערך, אך בלי התקפות אישיות שעשויות להוציא את הדברים מפרופורציה.) נדמה לי שאם כל אחד יקרא שוב את הדברים שנאמרו והוציאו את הקצף הוא יראה שלא היתה לאף אחד מן הצדדים הכוונה שיוחסה לו בלהט הויכוח. מה שצריך לדעתי להסיק מכאן הוא שכאשר כותבים דבר שנקרא לו "לא ניטראלי" מבחינת התגובות שהוא עשוי לעורר, כדאי לחשוב שנייה נוספת לא רק על "מה" אלא גם על "איך". נכון, זה מקלקל קצת את הספונטניות, שהיא אחד הדברים הנפלאים פה, אבל נדרש לא יותר ממבט נוסף על ההודעה לפני שלוחצים על שלח/י. ומן העבר השני - מי שקורא צריך גם הוא לראות לא רק את מה שנראה לעיניו ברגע הראשון (כי הרבה פעמים זו פרשנות אישית של דברים שהכותב כלל לא התכוון אליהם), ולנסות לקרוא את הדברים פעם שנייה ובאינטונציה אחרת. בסך הכל אני חושבת שיש כאן דבר נפלא, וחבל שיהיו בו אקורדים צורמים. נראה לי שאפשר להתפייס ולהגיע ל"שלום בית" מה אתם אומרים?

כינת סופרים תרבה חכמה ../images/Emo141.gif

קראתי בעניין רב את השרשור הזה, ואת התחושה שעלתה בי אתם יכולים לקרוא בכותרת. אני חושב שאפשר ללמוד ממנו הרבה על רגישויות ונימוסים בתקשורת בין אנשים שונים כל כך, שכל מה שמחבר ביניהם היא המילה הכתובה. בייחוד מההודעות של שירה וטלל. אני מתנצל אם זה נשמע כאילו אני מהאו"ם ולא נוקט עמדה. אבל הרי כולם יודעים שאני אוהב את שלילנד, לא? נ.ב. עידן, אם יש לך את האנרגיות לנסח הודעה בערבית, למה דווקא ברכת פרידה ולא משהו שקשור לנושא השרשור?

Idan91

New member
כי הודעה ארוכה צריך ממש לנסח

וזה גם לוקח הרבה זמן לכתוב - כי אני משתמשת במקלדת הוירטואלית של פורום "ערבים", עד שיהיה פה מישהו שיודע להתקין פונטים.

למעלה