לשוננו לעם

tafustafus

New member
לשוננו לעם

יחד עם טקסט לתרגום עבור מוסד כלשהו קיבלתי דף הנחיות בנוגע למדיניות הפיסוק, הכתיב וכיו"ב, שבמקום לפרט את הכללים הנדרשים כותב דברים כמו "הכתיב והפיסוק יהיו ע"פ כללי התעתיק שקבעה האדמיה ללשון העברית: לשוננו לעם, מד ד (תשנ"ג)...". מה זה בדיוק "לשוננו לעם", ואיך משיגים את הפרסומים האלה? (לפי ההוראות, יש הרבה "לשוננו לעם"...) (התנצלות מראש אם אני המתרגם העברי היחיד שאינו מכיר "לשוננו לעם")

hazelnut

New member
נדמה לי שע עורכת שולטת היטב בתחום.

על כל מקרה, לפי מה שהיא אמרה, "מילון ההווה" משתמש בכללים אלה, ולי יש אותו. אז, אם אתה צריך עזרה, אני כאן. ואם אתה במקרה גר בירושלים או מגיע לעיר הקודש, אשמח מאד להשאיל אותו לך, ושסוף-סוף מישהו ישתמש בו

tafustafus

New member
תודה!

זה נדיב מאוד מצידך, אך איני מגיע לסביבת עיר הקודש לעתים קרובות. מילון ההווה אכן מוזכר בדף ההנחיות כמקור שאפשר להסתמך עליו לגבי צורות כתיב. אם אני זוכר נכון את מה שקראתי על מילון ההווה (אולי בפורום זה?), מלבד כמאגר דוגמאות לכללי הכתיב המועדפים על האקדמיה, הוא אינו כלי שימושי במיוחד. אני טועה?

hazelnut

New member
עד היום, לא מצאתי לו שימוש../images/Emo10.gif זאת,

בין היתר, מאחר שהוא לא כולל ניבים, צירופי מילים ואפילו כם הרבה מילים עדכניות לא מופיעות בו... על כל מקרה, אם אתה צריך אותו לאורך זמן, אשמח לשלוח אותו אליך בדואר...

tafustafus

New member
היכן מוצאים אותה?

האם אני יכול לצפות למצוא אותה בחנויות המוכרות כתבי עת?

כתב העת של האקדמיה ללשון עברית

כתב העת לשוננו לעם יוצא לאור בירושלים משנת תש"ה (1945). לשוננו לעם - כשמו כן הוא - איננו מופנה דווקא אל מי שעיקר עיסוקם בלשון ובבלשנות, אלא להפך - הוא רואה את קהל היעד שלו בציבור העברי המשכיל, ובכללו מורים, סטודנטים, תלמידי הכיתות הגבוהות של בית הספר התיכון וכל מי שעניין לו בתרבות העברית. את הציבור הזה מבקש כתב העת להטעים ענייני לשון מגוונים - באופן קריא, מהנה ומושך בכל תחומי הלשון על רבדיה ומשלביה - הלשון העברית בת ימינו (ובכלל זה לשון העיתונות, לשון הדיבור והסלנג), הלשון העברית בתקופת התחייה, לשון המקרא ולשון חכמים והלשון העברית במגעיה עם לשונות אחרות. בלשוננו לעם אף מובאים לעתים מזומנות החלטות האקדמיה בענייני דקדוק, כתיב, שימושי לשון וחידושי מילים. כן מתפרסמות בו תשובות המזכירות המדעית של האקדמיה לפונים אליה, שיש בהן עניין לציבור הרחב. לשוננו לעם רואה אור ארבע פעמים בשנה. דמי המינוי לשנה 35 שקלים. את הכל מצאתי באתר של האקדמיה, כמובן.

tafustafus

New member
תודה רבה

אז אני משער שעלי להתבייש על כך שעל אף התעניינותי רבת השנים בשפה ועיסוקי היומיומי בה אפילו לא ידעתי מהו "לשוננו לעם"...

Y. Welis

New member
אלה חוברות ממש דקות. אפשר למצוא

בספריות האוניברסיטאיות, ואולי גם באחרות. הגירסה האחרונה לחוקי הפיסוק היא בחוברת שיצאה ב-1967, ושזכתה לביקורות רבות מצד לשונאים מהתקופה (כמו אבן-שושן). כיום, אחרי שאפסו מהארץ הלשונאים הגדולים, נותרו רק החוקים.

תמורת סכום פעוט ישמחו לשלוח לך

מהאקדמיה את חוברות "לשוננו לעם" וגם את חוברת "כללי הפיסוק החדשים" שלהם ופרסומים אחרים שלהם. צריך פשוט להתקשר אליהם או לשלוח מייל. [email protected]

למעלה