לשונמית תשובה כאן

יאיר*

New member
לשונמית תשובה כאן

לשונמית שלום שמך מזכיר לי שומנית אחרת שהייתה טובת מראה קראתי את תשובתך פעם ופעמים ואודה כי לא הבנתי את הקשר גם בין החילוניים יש מקרים כאלה וחמורים יותר אני לא שונא את הדת היא שלי תהיה עד יום מותי ואף אם אעלה על המוקד אני יהודי אבל תמיד חילוני גמור אבל בתנך וצווה על איסור גילוי אריות איני מבין והרי אסור לשפוך זרע לבטלה ואותו אדם לא חושב שפגם בסכויי בתו לחיים נורמליים בגיל 11 בשר שלו איש דת איך אוכל להאמין ראי ראינו כבר הרבה מיקרים של אנשי דת שנופלים אבל שלא יבואו להטיף אותו רב לאחר שאנס את בתו יצא בשמחה לבית הכנסת או לישיבה להטיף מוסר בילדים קטנים איך המצפון שלו לא מציק לו אין דבר כזה אדם עושה מה שהוא רוצה זה עולי קיים אצל הדתיים שם אין אולי דיון ודיין הם שופטים אחד את השני ואז בטח יגידו הילדה אשמה היא גירתה אותו מה ילדה בת11 שלבושה מכף רגל ועד ראש ובשרה לא נגה לעיין אני אישית הייתי הורג אותו אני לא שונא את הדת אני שונה את אילה שהופכים אותה למכשיר ניגוח באילה שלא כמותם ושוב לא כולם אבל רבים כן גם חילוניים אבל הם לא מטיפים לדתיים מה לעשות כמו הדתיים לנו החילוניים כל זה לא נכתב כדי לפגוע במי שהוא אלה בכאב רב אני עובד בית חולים חדר מיון וראיתי נאנסות רבות במשך השנים ותאמיני לי הצלקות יינשאו כל חייהם ואף אחד לא יוכל להבין את מה שעובר עליהם תודה על הסבלנות

השונמית

New member
ליאיר .

ראשית , נעלבתי מאוד מכך שכבר בשורה הראשונה טענת ש``שמי מזכיר לך שומנית``, גם אם לא התכוונת לסדר הזה של האותיות. שנית, זהו כמובן לא שמי, אלא הכינוי שבחרתי בו כמו שאר הכינויים שהחברי פורומים בוחרים להם. יתכן שמאחורי בחירה זו קיימת הצהרה מסויימת (לאו דווקא על יופיי). שלישית, אני מאוד נעלבת בשם כל חברי הפורום מחוסר התחשבותך בנו בכך שאתה מקשה את קריאת והבנת דבריך וזאת משום שאתה ממאן בכל תוקף להשתמש בסימני-פיסוק שיבהירו את כוונותיך. לפחות פסיק, נקודה, משהו, עם השאר כבר נסתדר. עכשיו לעניין טענותיך: אתה יהודי על כורחך, בין אם תרצה ובין אם לא! גם אם תבחר להתנצר מחר- תישאר בגדר יהודי וזאת משום שההלכה היהודית קובעת כך (אתה בן לאם יהודיה). לעניין טענתך שאתה מחזיק בדת על אף שאתה חילוני (שני דברים מנוגדים!), תרשה לי להזכירך שעל פי היהדות, הדת מחזיקה אותך ולא אתה מחזיק בה וברצונך מעבירה מיד ליד, כלומר, עושה בה כטוב בעיניך. יהודי דתי לא עושה כטוב בעיניו אלא כטוב בעיני הדת כיוון שאין הגדרה מדוייקת למושג טוב. בכלל אין הגדרה איכותית לערכים. אתה חושב שטוב לעשות כראות עיניך כל עוד זה לא פוגע באחרים, ואחר חושב (היטלר,למשל) שטוב הוא שלטון הגזע הארי בעולם. מישהו יכול להגיד למה השקפתך יותר טובה מהשקפתו? אין שום נימוק רציונלי לערכים! אגב, הדתי חושב ``ואני קרבת אלוהים-לי טוב`` וגם את זה כמובן לא ניתן לנמק. לסיום,אתה יהודי גם אם אתה לא מקיים את היהדות. לעניין נסיונתיך להסביר לי מדוע מעשהו של הרב הוא מגונה- חסוך את מאמציך , דברים אלו ברורים כשמש, ואין עליהם עוררין. לעניין ה``מצפון`` של אותו רב שבצביעותו בלילה אונס ובבוקר מטיף נגד מעשים כאלו, הריהם רק מחזקים את השקפתי שאין קשר בין רצונו של אדם לבין הכרתו, סביבתו, ידע שלו לגבי העניין- אפילו אם הוא יודע שדבר זה מגונה ואסור עליו! זה בדיוק כמו אותו פרופ` למחלות הסרטן שיודע בהכרתו, ואני חוזרת :יודע! שהעישון מקצר חיים- ובכל זאת הוא בוחר לעשן, וזאת משום שהוא רוצה בהנאה שבעישון מההנאה שבחיים. אותו דבר עם `הרב` שרצה את ההנאה שבמין (אם אפשר לקרוא למין עם ילדה בת11- מין) יותר מאשר רצונו להיות אדם הגון עפ``י דתו. בפרפראזה ניתן לומר שהוא חשב ``ואני קרבת ילדה- לי טוב``. ומצטער על הבוטות. אתה צודק בטענותיך כלפי הדתיים שכחברה סגורה הם מעדיפים ``לכבס את הכביסה בתוך הבית``, זהו כמובן מנהג מגונה ו`רב` זה צריך להענש בכל חומרת הדין בה ייראו לנכון השופטים. בהחלט נפגעת (פעמיים) מסגירות חברתית זו הילדה הנאנסת - וחבל. אך אין לזה קשר לדת. כל חברה מסוגרת פועלת באופן דומה, ואפילו בחברות הנחשבות פתוחות קיימים די הרבה מקרים כאלה שמעדיפים להשקיט את העניין, ו`לכבס את הכביס בתוך הבית`.

יאיר*

New member
לשונמית

אם פגעתי והעלבתי סליחה מעומק הלב סמני פיסוק קשים עלי מאחר ואני דסלקטי וגם יהיו שגיעות כתיב ברוב להיטותי לשלוח אני חייב לך תשובה מפורטת יותר יותר מאוחר רק משפט אחד אותו פרופסור פוגע בעצמו ולא באחרים שיהיה לך שבת שלום

למעלה