לשון קשורה

gep2007

New member
לשון קשורה

שלום, בני, אלון, בן שלושה וחצי שבועות. אחות טיפת חלב הייתה הראשונה שאיבחנה אצלו לשון קשורה והציעה לי שרופא ילדים יסתכל עליו. התקשרתי למחלקת ילודים של אסף הרופא (שם ילדתי) ושאלתי אם הם בדקו את זה והם ענו לי שרק אם קיימת בעייה בהנקה הם בודקים ומבחינתם אין צורך לבצע שום דבר ואם התינוק יונק זה מסתדר עם הזמן. מכיוון שיש לי תחושה שבשעות מסויימות במהלך היום (בעיקר אחר הצהריים ובערב כשהשד יותר "קל" ואולי קצת יותר קשה לינוק ממנו) אלון לא יונק מספיק אפקטיבי, מתעייף ונשאר לא רגוע (רק לאחר שאני נותנת לו תוספת של בקבוק עם חלב אם שאוב הוא נרגע), החלטתי לקבל ייעוץ מיועצת הנקה . יועצת ההנקה אכן איבחנה מיד לשון קשורה ואף התפלאה שהוא יונק יחסית אפקטיבי (בסביבות 13:00 בצהריים) ואמרה כי הוא מאוד יצירתי ומצליח להתגבר ביניקה עם מרכז הלשון. בנוסף כנראה שגם מבנה השד והפיטמה שלי מאוד נוחים ועוזרים בעניין (אין לי פצעים ולא כואב לי כאלון יונק). היא הציעה לטפל בלשון על מנת להשיג אפקטיביות מירבית ביניקה ואולי לחסוך בעיות בהמשך. הלכתי לשמוע את חוות דעתה של רופאת הילדים שלנו. כשהיא ראתה אותו היא עמדה בתוקף על כך שאם הוא יונק לא צריך לעשות שום דבר. כמובן שיצאתי מבולבלת מאוד ואני ממש לא יודעת מה לעשות. קשה למדוד אפקטיביות של יניקה כך שאני ממש לא יכולה להגיד בוודאות שהלשון הקשור מפריעה ליניקה או לא. בנוסף, אני לא יודעת מה ההשלכות של זה על דברים אחרים. האם החיתוך שמבצעים הוא נטול סיכונים וסיבוכים? מפחיד אותי לבצע התערבות שלא לצורך ולו בגלל "טרנד" רפואי עכשוי. אשמח לקבל כל אינפורמציה או חוות דעת שיש לך בעניין זה. מה הסיכונים והסיבוכים? אם התינוק שלי יונק אז אולי אין כאן בעייה? האם פגשת תינוקות שהייתה להם לשון קשורה ולמרות הכל ינקו כמו התינוק שלי ובכל זאת הוחלט לבצע את תהליך החיתוך? תודה מראש, גלית

If you want a second opinion

YOu can come to our clinic here in Lis: 03 6973113 there are many reasons to clip the tongue, and we have a doctor who will do it: Dr Eyal Botser. You can call the main hospital number: 6974444 and ask for his clinic.​

את יכולה גם להתייעץ

עם קלינאית תקשורת. ממה שהבנתי מקולגה שהיא גם קלינאית תקשורת, ללשון קשורה יש גם משמעות על התפחות הדיבור והבליעה. זה לא מחייב שתהיה בעיה, כן? רק עוד מידע לאסוף למאזני השיקולים. יש בהחלט תינוקות שמצליחים לינוק ולהתפתח נפלא עם לשון קשורה. מן הסתם זה קשור גם לתנובת חלב מאד שופעת של האם.

ראיתי ששאלת גם על החיתוך

מדובר בהליך פשוט ומהיר באזור שאין בו כמעט כלי דם. יצא לי לראות את החיתוך מספר פעמים ואני מכירה תינוקות שעברו אותו. ממה שראיתי, אין להליך השפעות לרעה, נהפוך הוא. דבר נוסף הוא שיש לחשוב על ההמשך, אם את מעוניינת להניק לטווח ארוך, כי מאד ייתכן שיניקה שאינה אפקטיבית ב- 100% בגלל בעיה "טכנית" תשפיע על ייצור החלב בהמשך.

tinil

New member
לשון קשורה

גם ביתי נולדה עם לשון קשורה . אצלה זה אובחן כבר בבית החולים - דבר שהקשה עליי להניק אותה , הצלחתי רק עם פטמות סיליקון . בגיל שבועיים ביצענו את החיתוך אצל פרופסור שאול דולברג ( יש לו אתר אינטרנט בו הוא כותב על הנושא ) . גם אני חששתי מאוד מהחיתוך , בדיעבד זו פעולה מאוד פשוטה כבר באותו ערב היא ינקה ממני ללא פיטמות הסיליקון .

רונאסטל

New member
אותנו אבחנו כבר בבי"ח

2 רופאים אמרו כן 3 אמר לא אני אמרתי שכל זמן שהוא יונק, עולה במשקל, משתין ומחרבן, אני לא מתערבת, בגיל מבוגר יותר נדע אם זה יפריע לו לדיבור (ל עגולה, ש שורקת) בינתיים אנחנו כבר בני שישה וחצי חודשים ועדיין יונקים בלהט (יש גם תוספות תחליף מאז שחזרתי לעבודה)

למעלה