לשון קשורה

לשון קשורה

ביתי בת השבועיים נולדה עם לשון קשורה. מכיוון שאת בני הראשון הנקתי אני מרגישה שיש הבדל בהנקה. בינתיים היא עולה במשקל אבל יש לי תחושה שהיא לא אוכלת טוב. היא לא תופסת את כל ההילה מסביב לפטמה. לרוב אין לי כאבים ואין סדקים או פצעים בפטמה אבל עדיין אני לא רגועה. התייעצתי עם כירורג ילדים שאמר שאין קשר בין הלשון להנקה. המליץ לחכות לגיל שנה. בטיפת חלב האחות אמרה שיש קשר אבל אם היא עולה במשקל זה בסדר. מה כדאי לעשות? הבנתי שחיתוך בגיל צעיר הוא פרוצדורה קצרה ופשוטה אז אולי כדאי כן לחתוך עכשיו.

Revili

New member
הייתי מתייעצת...

עם אסתר בקליניקה שלה או עם ד"ר ליבוביץ... ישנן דרגות שונות של לשון קשורה, אבל בהחלט יכולה להיות השפעה על ההנקה. זה מצויין שהיא יונקת, אבל אם יש לך תחושה שמשהו לא לגמרי תקין - שווה לבדוק...אולי היא לא מצליחה לרוקן לגמרי את השד מה שבטווח הארוך יותר יפחית את כמויות החלב, אולי אפשר לשפר את התפיסה או לשנות תנוחה ואת זה רק יועצת הנקה מוסמכת תוכל להראות לך. למיטב ידיעתי, בגילאים הצעירים הפרוצדורה של החיתוך היא אכן מהירה וקלה...שווה לשקול זאת. מצרפת לך קישורים בנושא כאן. בהצלחה

לשון קשורה

קודם כל- מזל טוב. מפני שאת רוב פעולת היניקה מבצעת הלשון, יש קשר ישיר (!!!) בין פעולתה לבין ההנקה. לשון קשורה יכולה להפריע ברמות שונות, ויכולה להתבטא בצורות שונות: כאבים בפטמות, תינוק לא מרוצה ועצבני על השד, עלייה לא מספיקה במשקל ועוד. גם אם כרגע הכל נראה תקין- אם בתך לא מצליחה לינוק בצורה יעילה בגלל הלשון- הבעיות עלולות להופיע בשלב מאוחר יותר. בעיות הנגרמות בגלל לשון קשורה יכולות להשפיע בעתיד גם על מעבר לאוכל מוצק, קשיים בדיבור והתפתחות הלסת והשיניים. אם את לא רגועה- כדאי להיבדק על ידי יועצת הנקה מוסמכת (אפשר בהחלט לפנות לקליניקה של אסתר ב"ליס" או לד"ר לייבוביץ ב"אודים"). אם הכל באמת תקין- הן יוכלו להרגיע אותך, לאחר שיפגשו אתכן. בהצלחה

למעלה