לשון הרע

לשון הרע

שלום,

אני חיילת ביומיות וגם עובדת אחרי הבסיס כדי לחסוך קצת לאחרי הצבא.
לאחרונה אני מרגישה את זה יותר חזק, שאנשים ממש מרכלים לידי ואיתי פשוט נון סטופ. ובאיזשהו מקום כולנו אוהבים לשמוע מה ההוא עשה ולמה זה כועס על זה, אבל אני מרגישה שזה כבר יותר ומכל הכיוונים במיוחד בבסיס אבל גם בעבודה. אני מנסה לתת לאנשים יותר לשפוך את מה שיש להם על הלב ולא להגיב ולהמשיך לרכל אבל זה עדיין מרגיש לי לא נעים ומצד שני זה אנשים שאני איתם ביום יום וגם לא נעים לי להגיד להם אני לא רוצה לשמוע..אני קוראת תפילה נגד לשון הרע וכאלה מידי פעם..אבל בכל זאת יש למישהו ייעוץ מה לעשות בסיטואציה שציינתי?

את יכולה להתפלל עד מחר

זה טבע האדם רכילות ולשון הרע עושים להם טוב .
תבואי לבני ברק למשל ותראי כמה רכילות יש שם זה סם החיים
של חרדי ממוצע.בלי זה הוא פגר.
אז את רוצה שאדם רגיל שמצוות זה לא לחם חוקו יאלם דום .?
רק שתדעי ואני מאמין שאין לך מושג בזה.
השומע לשון הרע ולא מוחה גרוע מהאומר.
אז יצא שכרך בהפסדך.כלומר אכלת אותה בגדול לא הגבת? את חוטאת יותר גדולה.
ד"א את דתיה?

לא דתייה- מסורתית.

לא צריך להיות דתי בשביל להרגיש לא נעים כשמרכלים ליידך כל הזמן ויש פעמים שאני מבטלת אנשים ואומרת די אתה מגזים אני לא רוצה לשמוע לשון הרע אבל זה לא בנאדם אחד ולא שניים..ועצוב לי לשמוע שבבני ברק גם יש רכילויות ברמה שאתה מתאר.

yetush

New member
לא תגובה של פורום דתיים.

the ror

New member
שלום.

חוץ מהתגברות על הרגשת האי נעימות וכן להגיד להם שלא נעים לך לשמוע, לא ידועה לי דרך התנהלות יותר טובה ממה שאת כבר מתארת שאת עושה...
אם אניח בצד את ההשמצות המיותרות של ראש בראש, הוא שכח כנראה לציין את העניין שגם ביקורת ומחאה חשוב איך עושים, ובלא מעט מיקרים התוצאה של מחאה גרועה יותר מהתוצאה של אי אמירת המחאה ולכן במיקרים שכאלה אכן עדיף להמנע מלמחות...

צפוני1983

New member
בוקר טוב.

בס"ד.

יש הרבה מה ללמוד בנושא אבל בגדול.. אם באים לרכל אתך ואפשר לדבר עם אותו אחד אז תגידי זה לשון הרע זה אסור וכו'... כי זה מה שצריך לעשות אם זה ייצור מצב לא נעים ואנטי אז רק להגיד בוא נדלג הלאה נדבר על משהוא אחר (או אל תזכיר שמות..) ולנסות להסיט את השיחה לכיוון אחר. אם לידך תתרחקי אל תקשיבי ,בכל מקרה גם מה ששומעים לא לקבל להכניס מצד להוציא מצד שני..

יש סדרת מערכונים נחמדה שמסבירה חלק מהנושא למי שמעוניין לראות :

על קצה הלשון.

והלוואי שנזכה כולנו להתחזק בעניין, הרבה בהצלחה .

למעלה