לשבור את העצמות

RamiSun

New member
לשבור את העצמות

היי שאלה למומחים במיני מתכונים לפעמים מפנים ספציפית לסוג מסויים של עצמות מה ההבדל בין סגי העצמות בבישול מה ההבדל בטעם ומה איפה זה בפרה? עצמות סוכר עצמות מוח עצמות חוליות תודה מראש...........
 

Master Stav

New member
מוח עצם

זהו החומר האחראי על ייצור הדם ונמצא בתוך עצמות חלולות (עצמות הגפיים). למוח עצמות מרקם פריך ועדין ולכן משמש בסיס לרוטבי סטייק ולמילוי רביולי.
 
המשך עצמות

עצמות סוכר בקצוות עצם המח יש לעצם מרקם גרגרי כל שהוא ולכן הוא נקרא עצם סוכר יתר העצמות,להוציא הצלעות ועצם השיכמה(סקפולה =skapula ) כלאמר החוליות.. נקראות עצמות בשר.וזאת בגלל שמוציא העצמות בימינו הוא לא ממש בעל מקצוע (כמו שאני חוזר ומדגיש) ולכן נשאר על העצמות בשר ומכאן לקוח שמם... צ'י 0
 

RamiSun

New member
תודה, ואני ארחיב את השאלה

בערכת חמין שקניתי כתבו ששמו שילוב של 3 סוגי העצמות סוכר, מוח וחוליות, למה? אם אני מכין לעצמי לבד את ה"ערכה" האם יש משמעות מבחינת הטעם לשלושת הסוגים...הכל נותן אותו דבר? לדוגמא ג'לטין יש בכולם?
 
כעיקרון כל עצם מוסיפה לטעם התבשיל

בכולן יש שומן לעיתים יותר לעיתים פחןת הכי מעט יש בעצמות הבשר הכי הרבה שומן וג'לטין בעצם הברך ראה בחזית התמונה צ'י
 
למעלה