כל כך התרשמנו מבית הכנסת,החלטנו לנסוע לסגד לטיול יום אחד,יש לנו אפשרות בשבת הקרובה או יום א" הקרוב מבודפשט.
רוצים להיות בטוחים שאפשר להיכנס לבית כנסת בימים אלו.כמובן נגיע רק בשעות הצהריים.
אפשרות אחרת שיש לנו(בכפוף אם יש רכבת,טרם בדקתי),לנסוע מקסטני על הבלטון.שם אנחנו גמישים יותר בלוח הזמנים.
מה דעתך?
לא משמש לתפילה, לכן פתוח כל יום מ-9 עד 14 (כולל יום ראשון) למבקרים.
בשבת סגור.
את הנסיעה מ-KESZTHELY תורידי, כי משם יש רכבת לסגד רק דרך בודפשט.
מבודפשט, מתחנת NYUGATI, יש כל שעה רכבת, משך הנסיעה: שעתיים וחצי.
משפחתי היתה דתית, והתפללנו בבתי רק כנסת אורטודוקסיים. יש לי סיפור על בית הכנסת שברחוב קזינצי. בזמן המהפכה ב 56, למרות העוצר אבא התעקש ללכת לבית הכנסת. בזמן שהוא היה שם, ירו לתוך בית הכנסת. אבא ז"ל ניצל בזכות הטלית שלו שהיה מקופל בנרתיק. כדור פגע בנרתיק, עשה בו חור, ויצא מבלי לפגוע באבא. אנא ז"ל שמרה על הנרתיק עם החור כל השנים. ואגב, גם היא לא נשארה בבית בעוצר. היא יצאה לעמוד בתור לקניית לחם.
הכנסת בהונגריה. נדמה לי שזה הועלה כבר בפורום, אבל זה היה מזמן, וטוב להזכר בו שוב, בעיקר כשמזכירים בתי כנסת בהונגריה. ואגב, לגיא שחר מצגות יפהפיות בהמון נושאים, בכל מיני מקומות בעולם.
שמח שבעקבות המצגת יצא פה שרשור
מעניין עם תוספות חדשות שהביאו וספורים
אזכור לסרט ועד בדיחות
אני את שלי עשיתי חשבתי כי מעניין לפה
אתם פיתחתם את הנושא...
למעלה בהודעה נוספת אולי היה כבר כאן ואם לא
משהו מפתיע ...
" אתה מתעורר בבוקר אחד ומגלה שאתה משתייך לקבוצת אנשים שאתם שונא יותר מכל,
ואף חבר במפלגה שמתנגדת לקבוצה הזו - כיצד אתה מגיב?
התרחיש הזה אינו שאלה היפותטית, אלא סיפור חייו של שנאד סגדי, מי שהיה חבר במפלגה פשיסטית,
עד שגילה כי סבתו בת ה-94 היא ניצולת אושוויץ. סיפור מדהים על יהודי אנטישמי במשבר זהות.
ראה סיפור בשרשור חדש שאני פותח