לשאלתו של אלעד

felicitas

New member
לשאלתו של אלעד

בעניין "ברוכים הבאים", המונח הכי קרוב שמצאתי הוא "agapazo" - ז"א אני מקבל בחיבה או באהבה, אני מפגין חיבה, אני מקבל בסבר פנים יפות.

felicitas

New member
עוד צורה לברך -

chaire - ברוך הבא, והתשובה - chairo "אני מקבל את ברכתך".

Eldad S

New member
וזה נכון גם ליוונית הקדומה

וגם למודרנית, או רק ביוונית הקדומה?

felicitas

New member
אני לא יודעת יוונית מודרנית...

למרות שזה מתבקש להמשיך וללמוד אותה. הפרוייקט הבא הוא גרמנית.

Eldad S

New member
../images/Emo51.gif רבה ../images/Emo13.gif

Agapazo
זה בסדר, התרגלתי, וגם "אלעד" מקובל עלי כשמי

felicitas

New member
תוספת קטנה

שכחתי לומר שכדאי להוסיף מושא ישיר - se agapazo ליחיד, umas לרבים.

Eldad S

New member
יש לך אפשרות

לכתוב את המילים גם ביוונית, או שזה מסבך אותך: למשל, umas - האם זה נכתב oumas? se, האם הכוונה "אותך"/"אותך"? umas - אתכם? שאלה נוספת: s'agapo ביוונית המודרנית = אני אוהב אותך האם אותו se לא התקצר גם ביוונית הקדומה ל-s לפני ווקאל? s'agapazo

felicitas

New member
אפשר לכתוב כאן בפונט יווני?

1. se - אותך, גם זכר וגם נקבה. 2. umas אתכן,אתכם. מאויית אופסילון,מיו, אלפא, סיגמא. ביטוי האופסילון דומה לאות u בצרפתית. 3. למיטב ידיעתי אין התקצרות.

felicitas

New member
ובלטינית

salve! - היה חזק, בריא (וזה קיים עד היום באיטלקית) ובתשובה - vale! בערך אותו הפרוש. אני מקווה שלא הגזמתי והפכתי את הפורום שלכם לפורום שפות קלאסיות ב'...

Eldad S

New member
בעצם, לא..

משהו לא הסתדר לי - אני התייחסתי לביטוי השגור Ave atque vale אבל אולי בכל זאת אפשר לומר גם Salve atque vale?

felicitas

New member
לא נראה לי,

כיוון שave atque vale זה להתראות והיה בטוב, ואילו salve atque vale זו בעצם כפילות... אבל אני לא יודעת בוודאות.

Eldad S

New member
חן חן.

אני מצרף כאן, להנאתך ולשימושך, טבלת תווים שהוכנה עבורי בפורום אספרנטו, כדי שניתן יהיה לכתוב אותיות בכתבים שונים (בעיקר לצורך ביצוע חיפושים בגוגל). יש כאן גם מקלדת המכילה את התווים היווניים, אם כי (עד כמה שאני יכול לראות) ללא הסימנים הדיאקריטיים ביוונית. האתר נקרא "גוגלדד", והנה הקישור: http://google.nfs.co.il/ דרך אגב, כל הכיתוב כאן הוא באספרנטו - אני מעריך שתוכלי בכל זאת להבין, או לנחש. אם תתקשי בהבנת מילה או משפט כלשהו - יש כאן כמה אספרנטיסטים (חלקם לטנטיים
). רוב האספרנטיסטים גולשים בפורום 181, "אספרנטו - שפה ותרבות".

למעלה