לשאלה לגבי קורס AFF.

shaichor

New member
לשאלה לגבי קורס AFF.

נניח והייתי מספיק טיפש ולא סיימתי את הקורס לאחר 3 חודשים. מה אני אמור לעשות על מנת להמשיך?

תתחיל ברענון

רענון של כל החירומים ונהלי הצניחה. אפשרות סבירה גם שתעבור את אחד מהשלבים שוב. חשוב מאוד לשמור על רצף צניחה, בייחוד בשלב הקורס. תגמור את הקורס ותפנה לעצמך לפחות שבת בחודש לצניחות

shklele

New member
עוד שאלה מתעוררת כאן

נניח שמישהו לא צנח כמה חודשים טובים אם לא למעלה מזה - האם הוא מחוייב לעשות צניחת רענון יחד עם מדריך (או האם קיים נוהל / חוק של האיגוד המקביל לזה של רשיונות טיסה פרטיים - חובה לעשות כך וכך שעות טיסה בתקופה מסויימת על מנת לשמור על כשירות)?

זיידוש

New member
תלוי בצנחן

זה תלוי בכמה צניחות יש לו, באיזו רמה הוא...כמה החזה שלה יפה ומציץ מתחת לחליפה.... כמו הפסקה באמצע קורס וכמו שאורי כתב - לשמור על רצף זה הכי טוב, ואם לא - עושים רענון לפי רמת הצנחן - החל בשלב אחורה ועד שיחת רענון מהירה

shklele

New member
בהנחה שאתה צודק

ואין הנחייה רשמית לעשות צניחת רענון עם מדריך לאחר זמן מסויים של TIMEOUT הרי שזה מ א ו ד לא בטיחותי ונשען על בטחונו העצמי של הצנחן. לא נשמע לי הגיוני שאין תקנה שכזאת בארץ / בחו"ל תחת סוגי הרשיונות שאנו מוציאים פה בארץ ואם לא אני חושב שהגיע הזמן. אם בטיחות אז עד הסוף. יש למישהו מכם תשובה ברורה?

shabash22

New member
כן, יש לי תשובה...

איך אתה, חוצפן שכמוך, מרשה לעצמך לדבר על בטיחות?! אתה בכלל צונח על ציוד צרפתי...!!!!

shabash22

New member
ו...

בג'בלינית פשוט אומרים - "לך תזדיין יא צרפתי"...
הכל מאהבה כמובן!

קיימת הנחיה ב USPA

פרק 5-2 ב SIM של ה USPA מדבר בדיוק על חזרה לכשירות התקציר אומר את הנתונים הבאים: * חניך AFF אחרי 30 יום חייב רענון וצניחה עם מדריך AFF * צנחן עם רישיון A - אחרי 60 יום צריך לצנוח תחת השגחה של מדריך - אחרי 90 יום צריך לצנוח צניחה עם מדריך AFF * צנחן עם רישיון B אחרי 90 יום צריך לצנוח תחת השגחה של מדריך * צנחן עם רישיון C או D אחרי חצי שנה צריך לצנוח תחת השגחה של מדריך ואם תשאל מה המשמעות של השגחה של מדריך... למדריך יש אחריות מעצם היותו מדריך, בין אם המדריך מאשר לצנחן לצנוח צניחה לבד לבין לעלות איתו לצניחה זוהי האחריות של המדריך וניתנת להחלטתו האישית

למעלה