לשאול או לא

mirihal

New member
לשאול או לא

הי

צריכה עצה...

אני בוגרת מדמ"ח עם נסיון של חמש שנים וכרגע עובדת (במקום לא מאתגר..)

לאחרונה הייתי בשני ראיונות מקצועיים וראיון משאבי אנוש בחברה מסוימת
כמו כן אני יודעת שדיברו עם שני ממליצים שלי.(מנהלים לשעבר שאני יודעת שנתנו המלצה חמה!) דיברו איתם אחרי הראיון הראשון כך שאני יודעת שגם בזכות ההמלצות התקדמתי בתהליך..
כל התהליך לקח בערך קצת יותר שבועיים (די מהר) ואני קיבלתי את הרושם שאני מועמדת מאד ריאלית ומהראיונות המקצועיים יצאתי ממש בהרגשה שהלך מצוין..
אתמול אחרי שעבר שבוע מהראיון משאבי אנוש התקשרתי ואמרו לי שהתשובה שלילית...לא שאלתי דבר מעבר לזה. הייתי די מאוכזבת

השאלה שאני בעצם רוצה לחלוק היא האם כדאי לשלוח מייל למשאבי אנוש (שהיתה איתי בקשר ונתננה את המייל שלה ) ולברר מדוע לא התקבלתי? או פשוט להניח לזה?..
לא בקטע של חפירה או רצון לשנות את הגזירה... אלא פשוט מפני שהתהליך היה במצב מאד מתקדם ואני רוצה לדעת בעיקר בשביל הראיונות הבאים. האם יש משהו שלא עשיתי נכון או שפשוט היה מועמד טוב יותר?

קשה להאמין שתקבלי תשובה שתעזור לך

גם אם יאמרו את האמת (״יש מועמד יותר טוב״), הם לא יאמרו את כל האמת (במה הוא יותר טוב).

אין טעם לשאול

מכמה סיבות.

הראשונה, כמו שנכתב מעלי, היא שנדיר מאוד שחברות נותנות תשובות שאפשר לעשות איתן משהו קונסטרוקטיבי. קרה לי שבסוף ראיון טכני המראיין הציע לי לקרוא ספר ספציפי, או לשפר ניסוח של קורות חיים, אבל זה נדיר וחריג.

השנייה היא שאין להם עניין אמיתי לעזור למועמדים. אפילו בשוטף, המראיינים מעדיפים להעביר תשובה קצרה, ולהמשיך הלאה בעבודה שלהם, ולא לעצור כדי לתת פידבק שיועבר למועמד. במילים אחרות, זאת לא העבודה שלהם, ואין מה לצפות מהם שיעשו אותה.

השלישית היא שבצד השני יש בני אדם, והדיון לא נעים להם רגשית, או שהם חוששים שהתשובות ישמשו כתחמושת לתביעה על אפליה אסורה.

[כן, זה נדיר, אבל אחד מהמעסיקים שלי ספג מעובד שפוטר חמש תביעות + תלונה למדען הראשי שהחברה מעתיקה טכנולוגיה של חברה אחרת, ולכן אינה עומדת בקריטריונים לקבל סיוע כספי ממנו + אימייל עם וירוס.]

יבגניי34

New member

לא עונים לשאלה כזו שום דבר חוץ מאשר ניסוח סטנדרטי

כי לא רוצים להיות חשופים לתביעות:
נדחית מסיבה שיכולה להיחשב לא חוקית
&nbsp
יכול להיות שלא אשרו את התקן, הפרויקט נסגר, או שמצאו מישהו יותר מתאים

N i X

New member
למרות מה שאמרו מעליי

שלחי מייל מנומס, מה יש לך להפסיד?
&nbsp
לא הייתי בונה יותר מדי על התשובות.
&nbsp
מה שנראה לי מוזר בסיפור שלך זה שביקשו ממליצים בשלב מאוד מוקדם, ממה שאני מכיר זה שלב אחרון לפני חוזה, למה במקרה שלך זה היה שונה?
&nbsp

mirihal

New member
ביקשו ממליצים

אבל אמרו שבדרך כלל מתקשרים אליהם אחרי הראיון השני או אחרי ראיון של משאבי אנוש
במקרה שלי התקשרו קודם. אז זה נתן לי הרגשה שמאד מעונינים.. כי לא חיכו
בכל מקרה היום אני כבר לא יודעת מדוע התקשרו קודם..
בדבר אחד אני בטוחה- שקיבלתי המלצות טובות

תודה על התגובות של כולם!

אני הייתי בסיטואציה דומה כשחיפשנו השקעה לסטרטאפ. ביקשנו פידבק וכמה פעמים גם קיבלנו. ביקשנו בצורה מנומסת ואף הסברנו שאנחנו לא מתחילים כאן משא ומתן ומסע שכנועים אלא רק רוצים להבין למה נפסלנו.

GuestOfHonor

New member
לגיטימי לבקש משוב

ברוב המקומות אולי לא יתנו לך משוב או יתנו תשובה סטנדרטית (כמו שאמר אחד מקודמי), אבל יש מקומות שבהם כן יתנו משוב.

אני אישית נתתי משוב למרואיין שביקש את זה לפני חודש, ואני מאוד אשמח אם זה יעזור לו בהמשך החיפושים.

למעלה