לרקוד בניו יורק

לרקוד בניו יורק

אני נוסע לניו יורק לשבועיים. בארץ אני רוקד הרקדות גדולות כמו רעננה ברמת מתקדמים. משהו יכול להמליץ על הרקדה מקבילה שם? תודה

יעקב ב

New member
לרקוד בניו יורק

ממליץ על ההרקדה בבנין ה-Y ב LEXINGTON AND 92 STREET ההרקדה בימי רביעי, היא גדולה במושגים אמריקאיים אבל בינונית במושגים שלנו בכל אוםן אין יותר גדולות. הרפרטואר דומה מאוד לארץ במיוחד בזוגות.

אפשר לחשוב.."ממליץ"

העניין הוא שממש אין ברירה. כי אין הרקדות אחרות ההרקדה מגעילה, המקום צפוף, ה"מרקידה" כמן מומיה על הבמה כך ממה שנשאר להנות הוא מהאנשים והמוסיקה

מה עם איזה "היי אני חדשה

בפורום.. שלום לכולם"? זה נשמע הרבה יותר מסביר פנים...

מנין לך שאני חדש/ה??

נמאס לי מהשם הישן שלי ובכל זאת! שלום לכולם! אני כמעט חדשה..חזרתי מארה"ב אחרי 5 חודשים של חופש נהדר וניקוי ראש מנסה להשתלב בהרקדות פה..ממש כייף לחזור שוב, בעיקר אחרי ההרקדות של ניו יורק שזה היה ממש ממש בלי ברירה

והיא גם יורקת לבאר

ממנה היא שותה... כמה "יפה לקרוא שההרקדה מגעילה, המרקידה לא משהו, אבל היא הולכת לשם ונהנית. מעניין אם היא אומרת לפעמים תודה לאלה המאפשרים לה לפגוש את כל האנשים הנחמדים ששם. אבל טוב, הרי מגיע לה היא משלמת עבור הכניסה...

הו ירון..

אתה כזה נחמד...כמו תמיד לוקח את הדברים קשה! ולידיעתך: 1. אני לא משלמת בכניסה וגם אם הייתי צריכה לשלם אז זו לא ממש בעיה ויריקה לבאר 2. אני עדיין חושבת שחייבים לשנות שם את הסגנון ולהשקיע יותר ב: אולם / מוסיקה, מערכת הגברה, ומרקיד/ה במשך 20 השנה שאני מבקרת שם לעיתים קרבות - לא השתנה דבר אה..כן לאחרונה רכשו מחשב חדש. וכמובן, החבר'ה נחמדים וכאמור, זכותי להביע את דעתי!

shaffavi

New member
מסכים עם רוב דברייך

וכתבתי באחרונה משהו בנושא. יחד עם זאת לדעתי כשדני עוזיאל היה המרקיד זו הייתה הרקדה טובה מאוד ודני ידע בכישרון הטיבעי שלו להפוך כל הרקדה לאירוע. לי בכל אופן היה כיף לרקוד שם תחת הדרכתו ואהבתי את ההרקדה הזו יותר מהרבה הרקדות בארץ,. דני עזב סופית לפני כחצי שנה והמרקידה הנוכחית אכן הורסת את ההרקדה כפי שרק היא יודעת לעשות ("מומיה" - נהניתי. לפני שבוע רקדתי עם אורחת מוואשינגטון שהייתה לה זו הפעם הראשונה ב-Y והתבטאה באופן דומה. אורחת לרגע - רואה כל כל פגע). ועדיין צפוף אבל זה בעיקר משתי סיבות: 1 - אין אלטרנטיבה. 2 - כוח האינרציה\הרגל מתקופת דני עוזיאל שעדיין גורם לאנשים לבוא. כוח ההרגל בריקודי עם הוא מאוד חזק ויכול לסחוב את החוג ברמת ההשתתפות הנוכחית לעוד כמה שנים עד שבסופו של דבר אנשים יפסיקו לבוא. בחוג (שהיה מקסים) של אוניברסיטת קולומביה קרה דבר דומה עם אותה המרקידה באמצע שנות ה-90. בשנות ה-90 היו כאן בניו יורק 3 הרקדות עם השתתפות גבוהה יחסית (שני רביעי וחמישי), היום נותר רק ה-Y. יש כאן בסביבה מיליון יהודים והרבה ישראלים (לשעבר\בשליחות\סטודנטים, נא לא לתקוף - זו לא הנקודה כרגע) כך שבהחלט יש כאן פוטנציאל להרבה יותר וחבל שהוא לא ממומש (אל תהרגו אותי אבל אולי יש איזה מדריך מוכשר בישראל שיכול להרים את הכפפה...)

shaffavi

New member
כן ולא

הוא אכן החליף את דני ואולי יביא לשנוי בעתיד. בנתיים הוא הג'וניור ויכולת ההשפעה שלו מוגבלת. בנוסף, הטעם שלו כך נראה לי - שירים זרים אותם אני מתעב (את הרצל בוא נאמר - לא תראה פה בקרוב...), כך שמבחינתי האישית אני לא רואה הרבה תיקווה לשנוי. וחשוב לי לציין שאני מביע את דעתי האישית וטעמי האישי בלבד. בהחלט יש גם דיעות אחרות וטוב שכך ואני מכבד אותן. בחודשיים האחרונים לא למדנו שום דבר חדש מישראל, רק מארצות הברית. (יוסי אמר לי שכן למדנו גם ריקוד מישראל. איזה ריקוד? - סאלאמטי... ניגמרה השירה העיברית, קדימה אחמדינג'אד).

אליקקובליק אתה לא צודק.אתה תלך או

לא תלך לאן שתרצה או לא תרצה. ההרקדה היא פרטית . זכותו של כל מרקיד גם להשתמש בכל ציוד ישן שירצה להשתמש בו. הוא המרקיד יחליט בעצמו אם להשקיע או לא. הוא שיחליט את כל ההחלטות, אם לסגור או להמשיך. אתן לך דוגמא אחרת מהחיים. כידוע בתי הדפוס בארץ ,כיום כמעט כולם ממוחשבים ברמה גבוהה מאד עם ציוד יקר וחדיש. לי יש קרובי משפחה שני אחים נחמדים,שגרים בפתח תקוה, יש להם בחצר הבית בית דפוס ישן מאד עם ציוד מלפני 65 שנים ,עוד מהאבא שלהם ז"ל. הם לא מעוניינים להשקיע בשום ציוד מודרני ויש להם הרבה קליינטים ותיקים שלא מוכנים לעזוב אותם בשום אופן, כדי שתבין,את האותיות הם מסדרים בידיים , כמו שסידרו לפני מאות שנים.

ספיקטו

New member
פתח - תקוה ../images/Emo35.gif

איך יש לך קרובים בפתח-תקוה ? אתה לא אוהב את האנשים שם.

רק דן.בבקשה אל תסכסך אותי עם

הפתח תקואיות, מנין לך שאני לא אוהב אותם, למרות שאין לי כימיה עם הרוקדות שם וזאת עובדה שאני לא מבין את הסיבה לכך.

פקיסטו.בפתח-תקוה יש אנשים נחמדים,

אלא שהפתח תקואיות לא מוכנות לרקוד איתי. הרוקדים והרוקדות של פתח תקוה , נמצאים בבועה סגורה. זה כמו הטרויקה .

ספיקטו

New member
לטרוייקה התקבלת עם "זר קוצים"

אפילו מצאת שם את אחיך התאום

מה הקשר??

בסה"כ הבעתי את דעתי על ההרקדה ואני כן אלך לאיזו הרקדה שארצה..כי ההרקדות הן לא פרטיות עד כמה שזה נראה לך ובהקשר לציוד..העיקר הוא מבחן התוצאה ואני מקוה כי לחבריך מפתח תקוה התוצאות מעידות על עצמן לא כמו התוצאות של ההרקדה בניו יורק כי באמת לא נעים שם... מלבד זה שאנו מתקדמים הלאה..לא?? והתנאים מדברים בעד עצמם!

לרקוד במוסקבה..

אותה שאלה בגוון אחר (סליחה על ההידחפות..) אני נוסעת ביום שני הקרוב למוסקבה לפסטיבל פולקלור.. משהו עולמי.. בעיר שקוראים לה סוז-דל. למישהו אוליי יש מושג על הפסטיבל הזה? או אוליי על התוכנית ואם יש סיכוי להרקדות במקום הנידח הזה?

../images/Emo204.gif אודרי חמודה...

ל"הדחפות" קוראים נצל"ש {ניצול שירשור}.... שמים בכותרת את הסימן
ואין צורך להתנצל.... {חוסך 3 מילים...
}

אודרי.אני לא חושב שהעם הרוסי מוכן

לקבל את ריקודי העם שלנו. ריקודי העם שלנו נלמדים בצורה חפיפניקית. מותר ואפשר לעשות שגיאות בריקוד. העם הרוסי מחובר לריקודים הסלוניים, הם לומדים ומתרגלים את הריקודים הסלוניים בכל מיני וריאציות בצורה יסודית ביותר במשך שעות. להם חשוב מאד הדיוק והביצוע המושלם. אפשר לראות את חלק מזה גם בארץ , אפילו בין הילדים עולי רוסיה שרוקדים במקצועיות ריקודים סלוניים. כמובן שגם לרוסים יש ריקודי עם וותיקים משלהם שרוקדים אותם בעיקר בכפרים. חלק קטן מהריקודים הרוסיים אנו רוקדים גם בארץ (נא לא לערבב עם השירים הרוסיים).

למעלה