לרקוד בלי לדאוג

brotherwolf

New member
לרקוד בלי לדאוג

היי כולם, קראתי לא מזמן כתבה של מדריך סלסה שמטרתה היתה לעזור למתחילים ביננו שכבר יודעים צעדים אבל לא מצליחים לשלב אותם בריקוד "זורם". הוא הציע לארגן כמה "סטים" של תרגילים בקבוצות, וכשרוקדים לא לחשוב על איזה צעד עושים, אלא איזה קבוצה של צעדים עושים... למשל enshufalla - Lento - el Dedo - Exhiballa וכו'. השאלה שלי היא, איך אני בעצמי "מארגן" לי קבוצות כאלה של צעדים שיראו יפה? תודה, עדי

XUXA141

New member
נראה לי ...

שאפשר לקחת תרגיל מספיק ארוך ויפה, ולראות איך הוא נגמר ( למשל בהצלבה על העורף או בכריכה) ואז לחפש תרגיל שמתחיל באותו דבר או שחלק שלו מתחיל באותו דבר, וכך אפשר לחבר. כך למשל חיברו את בבה קומפליקדו על ידי זה שהפכו את האבניקו שלו לאבניקו קומפליקדו.

Lechko

New member
?!?!

מי זה המדריך הזה? אני יכול להצביע לך על כמה וכמה מדריכים (כולל אותי) שלא יסכימו עם ההצעה המוזרה הזאת. אם אתה מתחיל ואתה רוצה שהריקוד שלך יהיה זורם, לדעתי (מניסיון בדוק), כדאי דווקא לעשות את ההפך... במקום לחבר את כל הצעדים שלך, תשתחרר, אל תחשוב על "מה אני עושה עכשיו" ותרקוד בשקט... תעשה לבחורה שיר שלם צעד בסיס ואינשופלה (רק תחייך אליה תוך כדי והכל יהיה בסדר). הבעיה היא שכולם בסצנת הסלסה הישראלית ממהרים ללמוד וממהרים לרקוד. למה? תעשה שיר של צעד בסיס, עוד שיר של צעד בסיס, ואתה תראה איך כל האלמנטים שלמדת ב2000 הרמות שאליהן נכנסת, יתחילו להכנס לך לריקוד בלי שתשים לב בכלל... פתאום תוציא אותה מצעד הבסיס לאנשופלה, אחרי עוד קצת זמן פתאום יצא לך לנטו כזה שיתחבר לשיר... ולאט לאט הכל יכנס. העצה הכי טובה שאני יכול לתת - תעבוד לפי הכותרת של ההודעה שלך ולא לפי העצות של המדריך הזה (אגב, מאיפה הכתבה? גם אני רוצה לראות). אל תדאג ופשוט תרקוד ותהנה.

amits6

New member
מסכים עם לצ'קו ב 200%

אין מתכון לריקוד הכל מהלב.

Lechko

New member
אוי ואבוי

כמה אסטרטגיות מלחמתיות בשביל להנות!

למעלה