לרפי גינת

שלמה.ל

New member
לרפי גינת

לרפי שלום אני מבקש מאד להעלות כתבה במסגרת תוכניתך והיא בעיית החנייה לנכים. הרשויות מתעלמות ,המשטרה לא עושה דבר בנושא. במקומות שיש חנייה לנכים היא תפוסה בדרך כלל על ידי לא נכים שמיסכנים קשה להם ללכת 100 מטר או יש תרוץ נפוץ אני חונה לרגע ומתנחל לשעה וגם כשמגיע נכה הוא לא מפנה את המקום כי אשתו צריכה להגיע כל רגע. קשים הם חיי הנכה גם ללא הזלזול המיותר הזה . כמו כן לצאת ידי חובה במקומות שיש כבר חניה היא כל כך צפופה (בחניית נכים) עד שלא ניתן לפתוח דלת על מנת לצאת מהרכב וגרוע המצב שבעתיים כאשר הנכה הינו נכה כסא גלגלים שאין לא סיכוי כלל להוריד כסא ולצאת מהרכב, ואז הוא נאלץ לחפש מקום חנייה רחוק להוריד כסא ולהתגלגל עליו מאות מטרים למקום חפצו. זהו מצב בילתי נסבל שהנכים סובלים ממנו מידי יום ואין מי שיושיע. כתבתי בעבר לשר התחבורה ליפקין שחק שלא מצא אפילו זמן לענות לי ורק לאחר טלפונים אין ספור בתקופת השר סנה זכיתי לתשובה וגם היא לא רצינית. אני מקווה שאולי כתבה אצלך תזעזע קצת את המערכת ויתחילו לתת את הדעת בנושא. בתודה מראש שלמה.ל

שלמה.ל

New member
חניית נכים

כתוספת אני רוצה לציין ששלחתי גם העתק מהמכתב לשר לביטחון פנים הממונה על המשטרה שלמה בן עמי ועד היום לא זכיתי להתיחסות.

Brendan

New member
שלמה.ל

כתבתי מאמר בנושא הזה לא מיזמן. אתה מוזמן לקרוא את המאמר ולהגיב. לינק למאמר כאן

שלמה.ל

New member
חניית נכים

BRENDAN שלום איפה אתה חי (כנראה לא בישראל) כל מה שכתבת במאמר יצוק בסלע אולם לצערי רק שם ולא ברחוב . אף אחד אבל אף אחד כולל השרים הממונים לא מתייחסים כפי שכתבתי בפנייתי ובוודאי לא האיש מהרחוב (הנהג הישראלי) אז ממי יש לפחד או לכבד. אני גר בראשל"צ הרשות המקומית מתנערת כשאני פונה למוקד במשטרה עונים לי יומנאי מלוד ומבטיח לשלוח ניידת . מספר פעמים עשיתי בדיקה וחיכיתי לייד הרכב שעתיים + וכמובן אף אחד לא מגיע (לא שווה להתייחס למצוקת הנכה) פעם פניתי בכתב לעריית ראשל"צ שיתנו לי הרשאה של פקח תנועה עירוני לנושא נכים אפילו לא זכיתי לתשובה . עם לא תהייה מתקפה גדולה דרך תוכנית טלוויזיה שחברי הכנסת ירצו להתכסות בה ולצבור פופולריות ואז יתחילו להזיז את הישבן בנושא לא יזוז דבר. לדעתי תוכנית כולבו טק תוכל לזעזע ולו במעט. רק השבוע נתקלתי בבחור בריא שתפס חניית נכה כשהערתי לו עשה תנועת זלזול ואז איימתי שאקרא למשטרה ותשובתו היתה אין בעיה יש לי כסף. לצערי כך נראה עמנו היושב בציון ללא טיפת כבוד לזולת. להשתמע עם תרצה לדבר הטלפון שלי 053-547046

ginat

New member
פשוט מדהים

קשה לי להבין כיצד לאנשים יש את החוצפה לתפוס מקום חניה השמור לנכה. מדובר באטימות טמטום, וחוסר התחשבות בסיסית בכל הקשור לכבוד האדם. תמיד חשבתי שחניית נכים היא טבו עליו אף אחד לא מערער, גדולה מצוקת החנייה אשר תיהיה לאף אחד אין זכות למנוע מאדם מוגבל את החירות המינימלית לה הוא זוכה במקומות החנייה המעטים המוקצים לו על ידי הרשויות, כנראה שגם במקרה הזה לצערי עלי להתבדות.

Brendan

New member
ויפה שעה אחת קודם...

תרבות הכביש בישראל משתקפת הייטב במקומות החנייה של הנכים.

ginat

New member
מהו גובה הקנס המוטל על

עבריין שכזה, שמחנה את רכבו בחניית נכים? אולי הקנס אינו מרתיע דיו שכן ידוע שהישראלי מגיב היטב לסנקציות כלכליות קשות (ראו מקרה 750 השקלים הניתנים בשיחת סלולרי ללא דיבורית). האם הקנס אחיד ברשויות השונות? האם יש כאלה המקלים ראש?

Brendan

New member
הקנס הוא באמת מגוחך...

למעשה, יש הבדל בין תפיסת מקום חניה של נכה פרטי (תמרור עם מספר רכב ספציפי) לבין תפיסת מקום חניה של נכה ציבורי (מקום חניה ציבורי המיועד לנכים). לצערי, נושא תפיסת מקומות החניה של נכים נימצא התחתית סולם סדר העדיפויות של הטיפול המשטרתי וזאת בשל המצב הביטחוני. כפי שאמרתי וכפי שמשתקף מסיפורה של ירוקת העניים, התנהגות הנהג הישראלי בחניית הנכים משקפת את חוסר ההתחשבות וחוסר הסבלנות של התרבות הישראלית. קנסות זה אומנם פתרון אך מקור הבעייה נעוץ עמוקות בתחום החינוך. וכפי שאמר לי פעם גולש מפורום אחר: "מי שתופס מקום חנייה של נכה בניגוד לחוק שיהיה זקוק למקום זה כחוק".

שלמה.ל

New member
לרפי גינת - תשובה

לשאלתך הקנס המגוחך לחנייה בחניית נכים הינו כמדומני 360 ש"ח. לעצם הנושא תשומת ליבך לנושא הכאוב שעוררתי בפורום והתגובות עליו. לדעתי כדאי מאד שתתן עליו את הדעת ככתבה בתוכניתך ולו על מנת לזעזע קצת את המערכת דבר שאני למרות מכתביי לשר התחבורה ולשר לביטחון פנים לא הצלחתי. התשובה שקיבלתי מהשר לבטחון פנים הנוכחי הייתה "השר לקח לתשומת ליבו" אודה לך מאד עם תקדיש תוכנית לנושא. בברכה לדרמן שלמה

Brendan

New member
שלמה....

תרשה לי להפנות אותך לכתבה שפורסמה היום בעיתון הארץ. הכתבה כאן

שלמה.ל

New member
ל - BRENDAN

אני מנסה מזה יומיים לענות והמערכת לא קולטת. קראתי את הכתבה ואני מאד מקווה שזה מבצע לא למראית עיין בלבד ליום אחד או יומיים וזהו כי זה לא יתן דבר. עם יתמידו לפחות חודש זה יכול להיות אפקטיבי. נקווה שיהיה טוב והרבה בריאות שלמה

Brendan

New member
ניראה לי שהמצב הביטחוני יעקב את

הפעולה שהייתה מתוכננת. משטרת ישראל נימצאת בכוננות שיא והדבר מקבל ביטוי בהקצאת שוטרים למשימות ביטחון על חשבון משימות אכיפה. בכתבה שפורסמה היום בעיתון "ידיעות אחרונות" הוברר כי מדובר במיבצע ממושך שבוא גם ישקלו להעלות את הכנס לסכום של 500 שקלים חדשים. זאת בתנאי, כמובן, שהמצב הביטחוני יאפשר את הקצעת הכוחות למיבצע זה.

לגינת

אני ממש כועסת בגלל מה שראיתי בתוכנית עכשיו. יש לי משהו שאולי אתה לא יודע. אמרת גועל נפש שלוקחים לנכה את החניה בוא אספר לך משהו. אני מצטערת אבל אני בוכה כיי כואב לי מאוד!!! אז ככה, אבא של חברה שלי נכה, הוא בן +60. הוא בא לחניה של נכים והחניה היתה תפוסה. ברכב לא של נכה. הוא החנה את הרכב צמוד לרכב החונה בכוונה כדי לחסום אותו שילמד לקח לא לגנוב חנית נכה. האדם שחנה במקום של אבא של חברה שלי,בא וראה אותו לאט מנסה לנסוע על הכסא, וצעק עליו דחף אותו על הרצפה ונתן לו מכות. הוא הפיל אותו מהכסא לא היה לו מי שיעזור לו לקום מהרצפה!! הוא התקשר למשטרה וביקש עזרה עד שהם הגיעו הוא גנב לו את המפתחות של הרכב והזיז את הרכב וברח משם!! הוא נישאר על הרצפה מדמם ופצוע!!! למה לעזעזאל זה קורה למהההההההה?????. למה לעשות לו את זה למה?????? אני רוצה להרוג את האדם הזה אבל אני לא יודעת מי זה!! הוא לא הספיק לכתוב את מספר הרכב שלו כי הוא ברח מהר!!! מה עושים במצב כזה?????????

אבא של חברה שלך עשה כמה טעויות

גדולות . עשה את עצמו המוצאי לפועל . חסם רכב של מישהוא אחר וזו עברה. יחלו להזמין לו מישטרה והיו עושים לו דו"ח על חסימת רכב . אפילו שהרכב חונה במקום של נכה . והחוסם הוא נכה . והטעות הגדולה ביותר שעשה, שלא חשב שיש אנשים מופרעים שמסוגלים לעשות את מה שעשו. תמיד צריך לחשוב איך יגיב הצד השני. אים אני יגיד כך ,או יעשה כך, כמובן שצריך ליתפוס את המופרע . וחוץ מיזה מה עשו לנכה חנו במקום של נכה . טוב שלא רימו אותר בחתן כלה

קרמר ידידי החוסם הוא לא נכה!

זה שחסם לו את הרכב הוא לא נכה. הוא בחור צעיר שאני מאחלת לו מכל הלב שיהיה נכה. שירגיש מה זה להיות מוגבל ועוד כשגונבים חניה של מוגבל נכה.

ירוקת העניים

אולי יש לך עניים יפות ירוקות. אבל תיקראי מה את כותבת . שהנכה ניתפסה לו החנייה של נכים , והוא רצה ללמד לקח את התופס החנייה. רצה ליהיות שופט ומוצאי גזר דין . כך כתוב אולי אני צריך להגדיל את מס´ המישקפיים שלי תקראי מה כתבת . גם דרך חשיבה לא נכונה לינקום בלי לחשוב באיזה צורה

קרמר הטכנאי

לך להגדיל את מספר המשקפיים שלך כי אני לא כתבתי שהחניה היתהתפוסה ברכב נכה, אלה אמרתי שהחניה היתה חנית נכה היא היתה תפוסה... לך לקרוא שוב ואז תגיב לי נ.ב. אני יודעת שהעיניים שלי יפות תודה.

נכון שהחנייה הייתה תפוסה

ע"י אדם בריא. אבל הנכה לקח את החוק לידו ,וחסם את האוטו שלו בתור שילמד. את זה אני מנסה להסביר לך. אבל כנירא עניים ירוקות קוראות מה שהם רוצות ולא מה שכתוב . תעברי על כל ההודעות . ניראה לי שלא הבנת כלום מה שכתבתי יש לו מזל לנכה שגם האיש הרע לא גנב לו את האוטו . הבנת את זה ירוקת העניים היפות . אגב את לא עובדת ביום ?. מה את עושה בשעה כזו בבית.

קרמר....

אז מה אתה מציאה לעשות במצב כזה? אילו חלילה היית נכה מה הייתי עושה במקומו? בקשר למה שאמרת מזל שלא גנב לו את הרכב אז זה באמת לא היה כדאי לו לעשות את זה כי אז היתה לובעיה איתי ולא עם אבא של חברה שלי. שאלת מה אני בשעה כזאת בבית? אז אני לא עובדת אם תרצה לשמוע את סיפור חיי יש אותו בפורום 30 פלוס שם זה הבית והעבודה שלי. שיהיה לך יום נעים.

אים הייתי נכה . ויש לי בת

עים מחלת הנפילה . או לא נכה . הייתי חושב איך יגיב הצד השני . אים אני יעשה כך או כך . כל פעולה נעשת במחשבה תחילה. ברור בעלת העניים היפות פעם בנסיע ברכבי , נסע רוכב קטנוע בפראות לפננינו. אישתי צעקה עלו ,איך אתה נוהג , צעקתי על אישתי מה את מאירה לו. את רוצה שיזרוק לך משהוא ברואש. אים הוא יהרג אמא שלו תיבכה ,לא אמא שלי . ברור . בזה תם התפת המוסר שלי לך

למעלה