לרמיסאן מנהל הפורום

חגי14

New member
לרמיסאן מנהל הפורום

שמתי לב שבשירשור של "מה אתה שומע עכשיו" נהנת מהאלבום של UMPHREYS MCGEE שהם כידוע שייכים לזרם הג'אם-בנד ולכן לא יכולתי להתאפק מלהמליץ לך על אלבום מצוין שקיבל ביקורות מצוינות בכל מגזיני הרוק . זהו גם הרכב ג'אם בנד ( ההופעות חזקות ביותר ) - שנקרא MOE ולאלבום שלהם שיצא השנה קוראים THE CONCH. על הדרך אני מאוד ממליץ לך על PHISH הענקיים ( לך על ההופעות ) שעושים הכל מכל הז'אנרים. מצורף לך העטיפה של האלבום של מוי.

RamiSun

New member
האמת...

שאין לי מושג מה זה זרם ה-ג'אם בנד אתה יכול להסביר? לי זה נשמע פשוט מוזיקה טובה, מין פרוג מעורב עם פיוז'ן

חגי14

New member
הסבר קצר

להקות הג'אם-בנד אלו למעשה להקות שמתמחות בעיקר בהופעות ובאילתורים.הזרם התחיל למעשה בארצות הברית עם הופעתה של הגרייטפול דד שהיו למעשה החלוצים בתחום. למרות שלהקות הג'אם בנד מוציאות אלבומי אולפן מצוינים עדיין אלבומים אלו נחשבים להערות שוליים להופעות שלהם ( לדוגמא PHISH הוציאו כ-10 אלבומי אולפן ויותר מ 50 הופעות-חלק מההופעות הן אפילו שלושה,ארבעה ושישה דיסקים ) , הכוונה בהופעות הם לנגן את שירי האלבומים תוך כדי אילתור ( אתה יכול לשמוע שיר של 4 דקות באלבום אולפני ובהופעה הוא יבוצע כחצי שעה,בנוסף,בכל הופעה הוא ישמע אחרת ). להקות הג'אם בנד ידועות גם בהופעות הארוכות שלהם ( לפעמים הופעה יכולה להתקיים כ 5 שעות ויותר ). מדובר בהרכבים ( לא כולם ) , שמגיעים לרמה פנומנלית בנגינה תוך כדי תיאום מדהים ביניהם - לא אחת אתה שומע אותם ואתה חושב לעצמך שהם פשוט ליגה אחת מעל כולם ( מבלי לזלזל כמובן באף להקה ). וכן זו מוסיקה לא רק טובה אלא מעולה , הם עושים הכל - רוק,פרוג,פיוזן,ג'אז,פסיכדליה,סמבה ועוד. לטעמי מדובר בפסגה של מוסיקה,פשוט חוויה והתמוגגות. בהקשר זה אני רוצה להמליץ לך על כמה דיסקים מעולים: PHISH - A LIVE ONE PHISH - NEW YEARS EVE - מוגדרת כאחת ההופעות המעולות של שונות התשעים. MOE - WARTS AND ALL VOL 1,2,3'4 - כל אחד מהם אלבום משולש. STRING CHEESE INCIDENT - CARNIVAL 99 - הם יותר פיוזנים-ג'אזיים.

למעלה