לרכב עם מדרסים?

shiri 80

New member
לרכב עם מדרסים?

אחרי שנמצא אורטופד הולם ניתן גזר הדין בדמות מדרסים. עכשיו השאלה היא האם אפשר להכניס מדרסים גם לנעלי הרכיבה או שבגלל המבנה שלהם זה ידרוש התאמה מיוחדת? יש מקום בכלל לרכיבה עם מדרסים או שזה פחות משמעותי כי אין אימפקט?

ydolev

New member
למדרס יש בהחלט אימפקט ברכיבה

ואת צריכה להתאים לעצמך נעליים שיהיה להן מקום למדרס. אין הבדל בין מדרס ליום יום ולספורט שהרי מטרת המדרס לאזן את כף הרגל ובשל כך גם זרימת הדם לכל חלקי כף הרגל תהיה טובה יותר.

2Duracell

New member
לא בדיוק..

יש מדרס מיוחד שמיוצר לנעליי רכיבה. הוא שונה ממדרס רגיל! אני לא ממליץ לקחת מדרס רגיל ולשים אותו בנעל רכיבה, זה פשוט לא עוזר.

shiri 80

New member
ורוב מכיני המדרסים מכירים את המדרס

עליו אתה מדבר או ששוב צריך למצוא מישהו עם קצת יותר סימפטיה לרוכבי האופניים?

yaia

New member
תלוי בנעל

בכל נעלי השטח שהיו לי (3, אני נזק) המדרס עבד. בנעלי הכביש בנעל הסולליה כבר הייתה מקומרת אז אי אפשר היה לשים מדרס.

shiri 80

New member
כן אבל המבנה של הנעל שונה

נעל רכיבה של ספישלייזד לדוגמא אינה דומה לנעל ריצה שיש לברוקס.

trainer111

New member
רק לאחרונה קיבלתי ממומחה לכף רגל

המלצה למדרס כדי שארכב איתו, לאחר שסבלתי מכאבים בבהונות כף הרגל. הרופא טען שהסיבה היא פרונציה (נטית כף הרגל כלפי פנים), מה שגורם לי ללחץ מוגבר על הבהונות (בעיקר בעליות הלחץ מעיק). מדובר במדרס זול, עלה לי 65 שקלים, אם הוא יעיל או לא, זאת נדע לאחר מספר רכיבות. שורה תחתונה: אין בעיה להתאים מדרס במכון מוכר לנעל הרכיבה, צריך להגיע עם הנעל והם מתאימים את המדרס לנעל הרכיבה. בהצלחה שירי

2Duracell

New member
65 שקלים???

עשית את זה בקופת חולים?
אם כן אז תזרוק אותם, לא מועיל...

aabramovich

New member
אני מבין שרכבת עם המדרסים שלו?

תרשה לי לצטט את האורטופד המדהים שלי (טריאטלת בעצמו): "ל 90% מהאוכלוסיה זה עוזר" אולי אתה ב 10% אולי הוא... אבל מפה ועד "תזרוק אותם"...

2Duracell

New member
טוב נו, יכול להיות שהגזמתי..

"תשליך אותם"
וברצינות, כל מי שדיברתי איתו היה בעשרה אחוזים. כנראה ש90% לא עושים ספורט איתם... או שאין להם 700 שקל לקנות אחד טוב
(מאודדדדדדד יקר)

yaia

New member
לא אכפת לי איזה אחוז אני

לי זה עוזר, ואני רץ ורוכב...

אורי חן

New member
משפט סתום ? למדרס יש אימפקט??

מדרס להליכה , ריצה .. תפקידו לחלק את משקל הגוף ב"מחזור" ההליכה. מחזור הליכה זה לא מחזור דיווש אלא אם כן אתה הולך רק על הכריות הקדמיות של כף הרגל "יענו" על הקליט.

ydolev

New member
לא מדוייק

המדרס מפצה על עיוותים אינדיוודואליים ובעצם "מיישר"או "מאזן" את אותה כף רגל לפי התצורה הנכונה שלה. וכן זה לא ממש חשוב מהי הפעילות שאותו אדם בעל רגל פתולוגית מבצע. אולי ניתן ברכיבה להשתמש רק בחצי הקידמי של המדרס כי מאחר ואנו לא משתמשים בחצי האחורי של כף הרגל אף הפיצוי (המדרס) באותו החצי יהיה דומה לפיצוי הנדרש בפעילות אחרת. אני כן חושב שלמדרס שלם יש יתרון כי הוא עדיין נותן תמיכה לכף הרגל במיכלול ואם פריאות כף הרגל היא השיקול המרכזי אז לעניות דעתי לא נכון להתעלם מהחלק האחורי שלה.

../images/Emo66.gifלרכב עם מדרסים, אינדיד!

לפחות מנסיוני האישי, מומלץ להגיע אל האורטופד עם נעלי הרכיבה איתם את מתכוונת לרכב, כמו גם עם הנעליים איתם את בד"כ הולכת/רצה וכו' כדי לוודא התאמה וכדומה. מאז שיש לי לי מדרסים, אני לא מורידה את הרגליים מהמדרסיים
, כך שאני ממליצה בחום על המדרסים, וגם ממליצה בחום על המדרסים של אברבוך 04-6760489 כמו גם על השירות (אין לי שום קשר אישי או אחר). בהצלחה.

trainer111

New member
את המרשם למדרס קיבלתי מהרופא

והלכתי והזמנתי אותו במכון למדרסים בתא. לאחר מספר רכיבות אני מרגיש שינוי קל לטובה, אם כי לא משהו דרמטי. ממה שהבנתי המדרסים היקרים הינם יקרים עקב סוג החומרים שמשתמשים לייצורם, כל מיני פולימרים מתוחכמים וכו, במדרס שקיבלתי אין צורך כי אני רוכב איתו, ולא הולך איתו. דא, אפשר לקבל החזר מקופת חולים, פעם בשנה, על מדרס, גם יקר, כשמונים אחוז, שווה לבדוק. שורה תחתונה: בקרוב באמת אזרוק את המדרס אחרי שהגעתי סופית למסקנה שרגליי האומללות ירגישו טוב יותר בנעלי נוחות, נעלי שטח פחות קשיחות, עם קליט שטח שקוע, במיוחד כי אני רוכב לא מעט גם בחיי היום יום , ונאלץ לסחוב איתי נעליים להחלפה, מה שמסרבל את החיים, ועד שארשם לאליפות העולם, נראה לי שאסתדר עם פדלים שטח\כביש........

israel1962

New member
המדרס לא יעזור ברכיבה

כי אין לחץ על כל הרגל אלא בנקודת המגע עם הקליט חפש נעליים נוחות יותר ישנם הבדלי ענק מנעל לנעל הבעייה המחיר של החיפוש יקר כי נעלי רכיבה הן מוצר יקר

amosk6

New member
מדרסים........

אני רוכב עם מדרס שהוכן אצל אדם פרטי, לא דרך קופת החולים וזה מדרס מדהים!!! אני משתמש בו בנעליים לביתספר בנעלי רכיבה של הכביש ובנעלי רכיבה של השטח. בשבילי אין הבדל בכלל בין התנוכה של הרגל בנעל בין עם זה מדרס לאופניים לסקי או להליכה... אבל שוב זה הרגשה אישית אז מה שלא מפריע לי יכול להפריע לאחרים.

ל Specialized יש מדרס בעל כמה

פרופילים שונים שאמורים להיות מותאמים למבנה הפנימי של כל הרגל. המדרס נקרא Body Geometry High Performance Footbed וכל צבע מצביע על גובה/קימור אחר של המדרס. גובה כף הרגל נמדד ע"י מכשיר בשם Arch-O-Meter ?+? = Minimal/Red ?++? = Moderate/Blue ?+++? = Significant/Green הבעיה היחידה היא שלא מיבאים אותו לארץ !!!

למעלה