לריאם- take it or leave it

inini

New member
לריאם- take it or leave it

שוב שלום, קודם כל ברצוני לשתף את כולם בהתרגשותי הרבה- הזמנתי כרטיס טיסה! זהו...
דבר נוסף, אני רוצה להעלות פה שאלה- ולשמוע את דעתכם, אלה שהתנסו ואלה שחקרו: אני טסה להודו במאי (צפון הודו) התכנון הוא להמשיך לנפאל ותאילנד, התחלתי לחקור את נושא המלריה והתרופה המוצעת בשוק, וגיליתי שהו נושא שנוי במחלוקת. מכל האנשים ששאלתי שלקחו את התרופה- "לריאם" קיבלתי תשובות של-"לא, אל תעשי את זה" וכל מיני כאלה, הם כולם סבלו מתופעות לוואי, סיוטים בלילה, הזיות וכל שאר הסיפורים שבטח מוכרים לכולכם. אני די מתחבטת בנושא, מצד אחד- מלריה, זה לא צחוק, ואיך אני אומר?! "לא בא טוב". מצד שני- התופעות לוואי- לא נשמע שהם הרבה יותר טובות מהמחלה עצמה! איך אוכל להנות מטיול שילווה בסיוטים והזיות? ובכן, כפי שבטח כבר שמת לב, אני די מבולבלת, אשמח לשמוע את תגובותיכם...

העדשים

New member
לקחנו ולא היו תופעות לוואי

עם מלריה לא כדאי 'לשחק' - לא נפתרים נזב כי זה תמיד יכול צוץ מחדש בלי התראה. לנו לא היו שום תופעות לוואי אבל ראוי להגיד שנסענו לזמן קצר כך שיצא לנו לקחת רק חודשיים פחות שבוע (לא יודעת אם זה משנה).

kogawa

New member
למחקר חוקים משלו

ה-FDA עשה מחקר ואישר את התרופה לשימוש, ובארץ אישרו אותה, ואפילו הרופאים המומחים ממליצים עליה אם כי מציינים שאחוז זעום מהמשתמשים עשויים להתקל בתופעות לוואי ואז אפשר לעבור לאחות היקרה יותר מלרון. רוצה לעשות מחקר משלך?? לא בשאלת חברים או בפורומים אלא קריאת מחקרים מסודרים. לגבי המלריה (מנסיון אישי) היא לא נעימה, ואפילו יש אחד או שניים שמתו ממנה. את האחריות לחייך את לוקחת, אבל את העובדות כדאי שתדעי, ואף "מומחה" בין החברים או הפורומים לא יקח אחריות על חייך. ואגב, סיוטים והזיות יש גם מכימיכלים אחרים שאינם מומלצים ע"י משרד הבריאות, ובכל זאת זה לא מפריע לרבים ממטיילי הודו להתנסות בהם (ולפעמים להאשים את המלרון בתוצאות).

ליאורט1

New member
מלרון או לריאם

אני לקחתי בערך חודשיים את הכדור שלוקחים פעם בשבוע, הבנתי שהאחוז של המקרים של תופעות הלוואי הוא בערך 1, אצלי, לא הרבה אחרי שהתחלתי לקחת, במשך שלושה שבועות בערך היתה תופעה מוזרה שאני לא יודע אם היא קשורה או לא אבל הרגשתי שהחלומות שלי הרבה יותר מציאותיים מבדר"כ, לאו דווקא סיוטים אלה פשוט חלומות שאחרי שהתעוררתי הייתי פשוט בשוק ולא הבנתי אם זה היה חלום או לא, שכבתי במיטה ולא הבנתי מה קורה. משהו כמו "מעצים"(מלשון עוצמה) חלומות לא ביג דיל

SPnage

New member
עדיין עדיף ממלריה

אולי את לא יודעת, אבל מלריה זו מחלה שחוטפים לכל החיים, גם אם בסוף לא מתים ממנה. ולשאלתך, לכדורים יש תופעות לואי שאחוז קטן מהמשתמשים סובל ממנה. לא תשמעי אנשים אומרים "לקחתי את הכדורים במשך חודשיים ולא הרגשתי כלום" כי אין מה לספר. רק כשלמישהו יש בעיה הוא טורח לספר ולהזהיר את כל העולם ואחותו. אי אפשר לדעת איך הכדורים ישפיעו עליך, בלי לנסות. לכן כדאי להתחיל לקחת אותם לפני היציאה מהארץ (בכל מקרה צריך להתחיל לקחת שבוע לפני הכניסה לאזור המלריה) ואז אם יש בעיה אפשר להחליף לכדורים אחרים. בכל מקרה, לא לקחת כדורים זה פשוט טפשות וחוסר אחריות. כמו שתגידי שסקס יותר טוב בלי קונדום וגם ככה רוב האנשים לא חולים באיידס, אז למה להשתמש?

Amoureuse

New member
מלרון - לקחת רק במקרה שחולים

את המלרון את יכולה לקחת רק במקרה חשד להדבקות. את לוקחת איתך 12 כדורים ובמצב "חרום" לוקחת אותם במשך 3 או 4 ימים - לא בדיוק זוכרת. אם את מהמרכז אני סופר-סופר-סופר-ממליצה ללכת למרפאת מטיילים של תל השומר, שהם לדעתי הכי רציניים בארץ, ושם כבר יסבירו לך מה לעשות וגם איך לזהות מצב חרום שכזה, שיש חשד שנדבקת.

jeshu

New member
לי אמרו שלוקחים למניעה פעם בשבוע ולא רק כשחולים - צריך לזכור וזה לא ברור להרבה אנשים - שמלאריה לא נגרמת ע"י חיידק,אלא על ידי טפיל חד תאי בעל מחזור חיים מורכב שאין הרבה חומרים נגדו ובודאי לא האנטיביוטיקות רחבות הטווח שאנחנו לוקחים כשיש דלקת גרון חיידקית.

Temporary2

New member
יש שתי צורות נטילה.

אחת היא הסדירה - פעם בשבוע או פעם ביום - תלוי באיזה חומר מדובר. במקרה של מלרון, עד כמה שאני זוכר, אפשר להשתמש בתרופה בתור *טיפול* חירום ולא מניעה, אם נוטלים אותה במינון מסויים וברווחי זמן מסויימים כשמתעורר חשד להדבקות (ואני זוכר במעורפל גם שאסור לעשות זאת אם אתה לוקח מלרון במקביל למניעה, או אולי אפילו תרופה אחרת למניעה - בכל מקרה אני חושב שצורת הטיפול מופיעה הזו מוזכרת לונלי פלאנט חדש). אבל זה בטח לא משחק וצריך להשמע להוראות רופא בעניינים האלה (ולטעמי האישי - יותר מרופא אחד).

העדשים

New member
../images/Emo45.gif ...

לפי הייעוץ שקיבלנו במרפאת טיולים בבי"ח מאיר לריאם לוקחים פעם בשבוע משבוע לפני הנסיעה עד 4 שבועות לאחר החזרה. אנחנו נסענו לשבועיים כך שהמינון שלנו היה 7 כדורים. יש עוד שני סוגים שאחד מהם לוקחים יום יום אבל הוא יקר מאוד ובד"כ מיועד לנסיעות קצרות.

itai80

New member
לקחתי לריאם ולא קרה לי כלום

סתם חשבתי שתרצי לדעת שיש גם מקרים כאלה, אחד מתוך 10 חברה שאני מכיר שלקחו לריאם קיבל קצת פראנויות, ואני לא בטוח שזה מזה...

למעלה