לרותי שאלה

פיבי9

New member
לרותי שאלה

בתור מתענינית בנושא מיסטיקה ורוחניות לא ברור לי מה התועלת של בחירת הנשמה לבוא לכדור הארץ לסבול,הרי החיים כלכך יפים. ישנם אנשים שחולים בכל מיני מחלות קשות כמו ניוון שרירים למשל שאינם יכולים להניע את גופם,איזה מן שיעור הם באו לחוות? ועוד שאלה הרי הנשמה כפי שהבנתי נמצאות בעולמות גבוהים ובסופו של דבר הגוף הוא הסובל אז לא כלכך הבנתי את עניין הבחירה של הנשמה...

אנטוליו

New member
../images/Emo132.gifהשאלה שלך טובה ויש השערות שונות בנידון

אם באים לכדה"א, כנראה שיש תועלת למישהו מכך והשאלה היא רק למי? נכון, יש הרבה סבל בעולם והוא לא מנת חלקם של בנ"א בלבד. אם תביטי היטב סביבך, תראי שבע"ח, למשל, סובלים מהיחס הברוטלי והאכזרי מידיהם של "נזר הבריאה" בצורה בל תשוער, החל מהלידם ועד סופם המר בבתי המטבחיים, אך בני אדם אוכלי בשר הרי נהנים מכך. יש אימרה מיסטית: כמו למעלה - כך למטה, וכמו למטה - כך למעלה. יש לי ניחוש פרוע: יכול להיות שיש ישויות מעולמות עליונים שמעמדם כלפינו הוא כמו המעמד שלנו כלפי בע"ח וכמו שאנו נהנים מסבלם ומנצלים את בע"ח לתועלת שלנו, כך יכול להיות שהם נהנים מהסבל שלנו ומנצלים אותנו לתועלת שלהן.

בחירת הנשמה

כמו שאני מבינה הנשמה מלפני שמגיעה לכדור הארץ מוכנה ויודעת איזה שיעורים לקבל בעולם הנוכחי.המחלות הקשות הם שיעורים גדולים שהנשמה בוחרת על מעשיה בעצם מגילגול קודם.

רותי 11

New member
פיבי9 יקרה

הנשמות שבחרו להגיע לכדור הארץ לצורך הניסוי הגדול שבעצם כל מה שקורה כאן לא רק תומך בנשמות עצמן אלא בבריאה כולה בעצם כל הבריאה מתבססת (בכל אופן הבריאה הנוכחית) על התפתחות מתוך בחירה חופשית לכן כאשר הנשמות באות לכאן הן באות לצורך משהו נעלה יותר ממה שאנחנו חושבים. וכמו שציינתי מספר פעמים כנשמות אנחנו לא חושבים על הדברים האלה בצורה של רגש נמוך הנשמות לא מתחברות לרמה הזאת של המסכנות הן רואות את טובת העל של העניין לכן קל להן יותר "לבחור" את הדברים ה"קשים" האלה, כי הן יודעות שזה ישרת אותן ואת הכלל.

gavrik

New member
אבל עוד פעם, מה שמאוד מפריע לי

זה שאת מדגישה את הבחירה החופשית אבל בעצם הנשמות בחרו הכול ואנחנו אי אילו כלי משחק של הישויות העליונות במגרש שלהם, והכול נקבע לנו מראש. מאוד קשה לי לחשוב בצורה הזאת, אני רוצה להאמין שלא בחרו לי כלום, הביאו לי כלים והכוונות למסלולים מסויימים ואם אלך בהם ואם לא זאת בחירה שלי, אחרת כמו שאמרת אנחנו לא יותר מניסוי מעבדה של עכברים במבוך וזה פשוט מוציא את כל הטעם מהחיים.

רותי 11

New member
gavrik - לא הבנת ממש

נכון שהנשמה בחרה מראש א תהרוב תמיד נשארים חלונות פתוחים ולמרות הכל בגלל כל עניין השיכחה אנחנו לא תמיד זוכרים מה לעשות ואנחנו כאילו מגששים באפלה, הנשמה משמשת לנו נר כדי שנוכל לגשש בצורה בטוחה יותר יש לנו פה בחירה חופשית כמעט מוחלטת ועובדה היא שאנחנו לא תמיד עושים את הדברים כמו שקבענו מראש, בכל מקרה יש לנו מספר אופציות פתוחות, את הדרך להגיע לאותה רשימה אנחנו קובעים כאן הנשמה לא מחליטה בשבילנו את הדרך היא קובעת מראש את היעד ואתה יכול להגיע ליעד אפילו דרך בורמה כמו שאומרים. אנחנו ממש לא כלי משחק של הישויות העליונות ההפך הם מאוד מעריכים אותנו על מה שאנחנ ועושים כאן ועל כל הקשיים שאנחנו עוברים וחווים כאן. ואם לא נלך במסלול או באחד המסלולים שקבענו מראש אז פשוט נחזור אחר כך בתקופת חיים אחרת לעשות את זה שוב - אם זה כמובן מאוד חשוב לפאזל הנשמתי. אף אחדלא שופט אותנו על כך על זה שלא "הצלחנו" בכל מקרה מקבלים אותנו בברכה ובאהבה.

למעלה