לרועי :

ינוקא1

New member
לרועי :

המשך מהשרשור הקודם -

הקשר בין "הארה" ל"הרמוניה" :

כפי שכתבתי לא פעם , אינני מאמין ב"הארה מוחלטת" של זבנג וגמרנו.
אני מאמין שיש אינסוף דרגות , ולא ניתן לתפוס את האינסוף כמו שהוא.
ניתן רק "לצמוח כלפיו" אך לעולם לא להגיע אליו.
לכן אני לא מחפש "הארה" , אני מחפש התפתחות.

אך הסימן להתפתחות נכונה הוא שהאדם מתחיל להכיל ולהפיץ יותר ויותר אור.
זוהי הארה.
וכפי שכתוב "חוכמת אדם תאיר פניו".
כלומר הארה (בדרגות שונות) היא פועל יוצא מהתפתחות.

ומהי התפתחות ?
כדי להבין זאת נעבור לרמת ה"מאקרו" - נסתכל על חברה \ מדינה \ מפעל וכו'

בכל חברה יש דעות רבות ושונות , מחלוקות וחילוקי דעות.
כל אחד מושך לכיוון שלו , לפי האינטרסים שלו ודעותיו הקדומות.
וזה כמובן לגיטימי.

המחלוקות והסכסוכים יוצרים רעש , והאנרגיה פעמים רבות מתבזבזת על מלחמות פנימיות.
(המדובר כאן ברעש שהוא בדיוק כמו הרעש התודעתי אצלינו בראש , הנגרם על ידי פעילויות של "תתי האישיות" בתוכינו).

אך אם באותה חברה ישכילו האנשים ליצור מערכת שתגשר על חילוקי הדעות באופן אובייקטיבי והוגן , מערכת שיש בה אמון מצד כל המשתתפים , אותה חברה תקטין את הרעש והסכסוכים למינימום.
פשוט כאשר יהיה סכסוך ילכו אל השופט ההגון , וכל הצדדים יקבלו בשמחה את דעתו. כי ידעו שהוא פועל בהגינות , בשקיפות , ללא אינטרסים ומשוא פנים , תוך כדי כוונה לטובת העניין.

החברה הזו הופכת למאוחדת יותר.
עם פחות סכסוכים ומחלוקות (= שקט פנימי).
הניגודים מוצאים את הדרך להגיע לשילוב.
וזוהי המשמעות של הרמוניה ברמת החברה.

כל האנרגיה שהיתה מבוזבזת על מלחמות פנימיות וסכסוכים , נחסכת.
החברה הזו היא חברה בריאה.

והתוצאה היא פשוט "הארה" :
כי כאשר האדם שמח וקורן - הוא מאיר

הארה היא פשוט סימן לאנרגיה תודעתית בריאה

(לעומת זאת כאשר האדם תשוש עצוב ומותש וחסר אנרגיה , פניו נעשות חשוכות)

וכך גם ברמת האדם הפרטי -
כל עיסוק באומנות כלשהיא , כולל בתוכו שילוב נכון של צבעים , טעמים , קולות ....
בין אם זוהי מוזיקה , ציור או בישול , העיסוק באומנות מסייע לפתח "חוש" שיפוט נכון , היוצר שילובים נכונים.

החוש הזה , שהוא החוש להרמוניה , בתחילתו מופנה כלפי חוץ.
כלפי אובייקטים בעולם החיצוני.
אך כאשר האדם ילמד ליצור "הרמוניה" פנימית בתוכו , שיפוט נכון בתוכו , גם הוא עצמו יתחיל להאיר.

הכרה והארה

ההארה אינה תולדת רעיון השיפוט הנכון.
היא תולדת הכוח האקראי.
השיפוט יכול להרמן את החברה אך יתכן ששני הצדדים במחלוקת טועים.
עצם קיומה של מחלוקת אינו מעיד על כך שהאמת והצדק שוהים במחנה אחד או בניגודו.
למען האמת, ברוב רובה של ההיסטוריה המלחמות היו על שקרים ובין שקר אחד לשקר אחר.
כך שהרמוניה, ברמה הגדולה של החברה, או ברמה הקטנה של היחיד, היא הדרך של השקרים להימנע מהשמדה הדדית וכך לשמור על קיומם.
ההארה היא בוודאי דבר אחר. בכל הרמות של ההארה- ההרמוניה, שהיא הסכמה בין שקרים, אינה תנאי, כפי שלקיחת צד שיקרי זה או אחר אינו תנאי.
ההארה אינה מותנית בחשיכה, בשקר, בהסכמה בין שקרים.
היא דבר בלתי מותנה ממהותו.
ולכן היא משחררת את ההכרה מהתניה.
אבל- הרמוניה לא משחררת את ההכרה. הרמוניה משקיטה את ההכרה, מצמצמת אותה לנראטיב אחד, לממוצע, ובכך מקפחת את היחודיות של כל תפיסה.
הרמוניה היא שינה.
אבל גם דיסהרמוניה היא שינה.
הכרה שמתעלה מעל למחלוקת אבל גם מעל לפשרת המחלוקת היא הכרה מעולה.
והכרה שרק מפשרת היא הכרה פחותה ממנה.
ההכרה המעולה אף היא אינה מוארת מכיוון שיכולה להיות זוית מותנית אחרת שממנה היא תשקיף על המחלוקת ועל ההרמוניה.
ההכרה, ככלל, היא תמיד מותנית.
ולכן אין דרך להארה.
ההארה מגיעה מאליה, בלי דרך אליה.

ינוקא1

New member
זה לא משנה

האם שני הצדדים טועים מבחינה "אובייקטיבית".
אל האמת ה"אובייקטיבית" , כנראה לעולם לא נגיע

מה שמשנה זוהי האמת היחסית של כל אחד לפי מקומו האנרגטי.
והיכולת להגיע לשילוב נכון בינהם , היא פיתוח החוש להרמוניה.

(ועם זאת , ככל שמכילים יותר "צדדים" שכאלו , מתקרבים אל האחדות המוחלטת והבלתי מושגת - שם נמצאת האמת האובייקטיבית).

ההרמוניה איננה הופכת הכל לנרטיב אחד , ההרמוניה בעיני דווקא מוסיפה את המספר 3 - מוסיפה את האיזון והשילוב הנכון בלי למחוק אף אחד משני הצדדים.
מאכל הרמוני איננו מאכל בטעם אחד , אלא מאכל שההרכב שלו מאוזן אנרגטית.
לכן הוא טעים.

ההארה היא תהליך טבעי , ואיננה באה באופן אקראי.
או במילים אחרות : כשהאדם עובר "סף אנרגיה" מסוים - באה הארה.

לכן אמרו חכמים ש"אין הנבואה שורה אלא על חכם גיבור ועשיר" - כאשר האדם שלם והרמוני בכל המימדים שלו - הפיזיים והרגשיים והמחשבתיים , ההארה באה באופן טבעי.

(ניתן לראות זאת בהקשר של צ'אקרות - כאשר יש אנרגיה בגוף , המרכזים האנרגטיים פתוחים.
כאשר כל המרכזים בגוף פתוחים ומתפקדים מגיע גם תורו של המרכז העליון).

ואת הדרך להעלות את רמת האנרגיה - כתבתי.

ודאי שמשנה אם הצדדים טועים

ועמק השווה בין צדדים טועים לא מבטיח צדק או אמת.
יתר על כן, הוא לא מבטיח התקרבות לצדק או לאמת.
הקירבה לאמת יכולה להיות גדולה יותר או קטנה יותר.
אם תטען ש2+2=8 ומישהו אחר יטען ש2+2=6 אז הממוצע בין תשובותיכם לא יקרב אתכם לאמת, שהיא 2, אלא את האחד הוא יקרב ואת השני הוא ירחיק.
כך שההרמוניה, שהיא רק האמצע בין שני שקרים, רק מוליכה את החשיבה השגויה שולל.
כמו כן האמצע אינו תקף בלוגיקה- יש או אמת או שקר. או כן או לא. או שאתה עובר באדום או שאתה לא עובר. תפסו אותך עובר? מה תגיד? שבעצם מבחינת חשיבתך היית בהרמוניה בין לעבור ללא לעבור? אז חשיבתך לא תואמת את המציאות ואתה סכנה לציבור הולכי הרגל. יש לשלול את רשיונך לנהוג ולשלוח אותך לקבל עזרה.
בחיים יש להכריע. לא כל דעה ראויה להירמון, לאימצוע. יש דעות מטומטמות כל כך ומופרכות כל כך עד שאפשר פשוט להתעלם מהן או לשלול אותן.
אתה עובד באופן עיוור את אליל ההרמוניה והאיזון ותקוותך היא שהוא יחלץ אותך מהשלילה. אבל השלילה היא דבר שחי בחייך ואילו התיאוריה המופרכת הזו על ההרמוניה שמתקרבת לאמת היא דבר מת.
במילים אחרות- אתה מחפש פיתרון לשלילה ומנסה ליצור אותו בכלי החשיבה.
אבל האם אינך מבין שהשלילה היא עניין עמוק מזה?
השלילה שאתה מנסה לפתור על ידי עיקרון האיזון האוילי הזה היא רק פני השטח של השלילה העמוקה.
העמקות שבשלילה היא דבר שאתה ממציא כנגדו תיאוריות שיטחיות. אך כך יש אי הלימה ביו הבעיה לבין הפיתרון. הבעיה נמצאת בעומק והפיתרון יכול להתחיל רק מהתבוננות בבעיה ברמתה שלה.
הטיפול שאתה מציע הוא קוסמטי. ביטול השלילה על ידי דבקות באמצע. חסר כל ישום בחיים. רעיון ריק ותיאוריה מתה.
&nbsp

ינוקא1

New member
הרמוניה או משפט צדק

אינם רק עניין של "אמצע" - הם עניין של שיקול דעת , ובהחלט יתכן שנקודת האיזון הנכונה היא להגיד "שניכם טועים".

אלא שבדרך כלל , אם מישהו טוען משהו , יש הגיון בדבריו. לכן אנסה להקשיב ולשאול - "למה אתה חושב כי 2+2 = 8 ? " ואבדוק את הטענה באופן עניני. יתכן שהבדיקה תעלה כי מאחורי הטענה קיים הגיון מוטעה.

בכל אופן ,המשמעות של הרמוניה או איזון אינם רק "אמצע" בצורה עיוורת . המשמעות היא בדיקה , שיקול דעת , ושיפוט נכון.

אין שום משמעות למה שאמרת

אתה ממציא שפה משלך. הרמוניה, בשפה נורמלית, היא לא "בדיקה, שיקול דעת ושיפוט נכון".
חוץ מזה, בלי קשר לדיון סמנטי, הדברים הללו הם תנועות של המחשבה, פיתוחם הוא בגבול של דעות קדומות. שיפוט הוא עניין שמותנה בדעות קדומות לגבי ערכים ואמיתות. וכך גם בדיקה היא בדיקה על פי שאילתות שמובלעים בהם כללים נתונים מראש וכך גם שיקול דעת הוא שקילה של בעד ונגד על פי קריטריונים ידועים מראש.
בכל המקרים האלו יש רק תנועה של החשיבה, תנועה שמתחילה ממסקנה.
הארה אינה מתחילה מדעה קדומה.

ינוקא1

New member
עץ מתחיל לצמוח מלמטה , לידיעתך.

הארה מתחילה במימדים הפיזי , הרגשי , והמחשבתי.

כאשר כל אלו הרמוניים ואנרגטיים (והרמוניה נעשית על ידי רכישת מודעות ושיפוט נכון) , האדם מגיע אל המימד שנמצא מעליהם.

ביהדות "הארה" קשורה לנבואה .
לכן אמרו חכמים כי אין הנבואה שורה אלא על "חכם , גיבור ועשיר" :
כאשר האדם שלם בתודעתו המחשבתית (חכם) , שלם ברגשותיו (גיבור) , ושלם במימדיו הפיזיים (עשיר) , נפתח הפתח גם למימד האלוהי , ההארה.

והתפתחות בשלושת המימדים הללו - מביאה להארה בסופו של דבר.

אתה מתעקש להפוך את ההארה למשהו שלא קשור לכלום , משהו שאולי שורה על כלבים וחתולים ונמלים , סבבה.
אנחנו מגדירים דברים מעט שונה.

הארה אינה מודעות למימד

יהיה זה מימד פיסי, נפשי או רוחני.
היא גורמת למודעות. אולם בעצמה אינה מודעות.
אנחנו חלוקים על כיוון הסיבה והתולדה.
אני טוען שקודם ישנה הארה ואז מתחוללת התפתחות.
ועוד אני טוען שיש דרגות שונות של הארה ולכל אחת מהן תולדה שהיא התפתחות אחרת.
ועוד אני טוען שבכל דרגת הארה ההתפתחות מתרחשת בעיקבות גילוי כושרים חדשים ושימוש בהם.
כלומר- נניח, תיאורטית ולשם פישוט, שדרגת הארה מסויימת מביאה איתה אינטואיציה מתמטית. אם היא מתרחשת אצלך ואתה לא "זורם" עם הכושר החדש ולא עוסק במתמטיקה, אז פוטנציאל ההתפתחות לא ימומש.
ואם מישהו אחר, שלא זרחה עליו הארה זו שמביאה איתה אינטואיציה מתמטית, ישקיע את אונו ומרצו בפיתוח הכושר המתמטי, הוא בוודאי יתקדם במתמטיקה אבל הוא לא יתפתח באור.
התפתחותו במתמטיקה לא תביא אותו לדרגת ההארה שמביאה איתה אינטואיציה מתמטית.
ההיגיון העקום שלך אומר שכן. אבל לא.
אני אף טוען שבכך שאותו אדם משקיע את אונו ומרצו במתמטיקה, בה לא זרח לו האור, הוא מפחית משאבים מתחום בו אולי כן זרח לו האור, אולי זה פואטיקה, למשל.
אולי, בהתעקשות שלך "להתפתח" וכך להגיע להארה, אתה מקדים את המרכבה לסוס וכך מונע, בעצם, מהסוס למשוך את המרכבה.
אכן, בעזוז הבלתי קשוב פנימית שלך, לעוט ולתרגל כל שיטה ושטות שמציגים בפניך "מורים רוחניים" מטעם עצמם, אתה מקפח את פיתוח הכישרון היחודי לך, שדרגת האור שכבר זרחה עליך העניקה לך.
למעשה אפשר לקרוא לכך קינאה. אינך מוכן לטפח את הקיים אצלך, שניתן לך בדרגת האור המתאימה לך ומחפש "לקפוץ" דרגה למופלא ממך.
אתה כמו גנן שמופקד על גן שנשתלו בו זרעים רבים שטרם הנצו ועליו לטרוח עליהם, אבל מתוך קינאה ועצלות בגניהם של אחרים הוא מזניח את גנו ומחפש להשתלט על גן אחר שכבר טופח.
עצלות וקינאה. הזנחת גנך. וחלומות באספמיה על "הארה" כלומר כיבוש גן שאינו שלך, במקום להתאזר בסבלנות ולעבד את גנך בחריצות עד שכוחות עליונים ימצאו אותך ראוי ליתר אור.
שיטות רוח של אחרים, יהיו גניהם מטופחים ככל שיהיו, רק מסיחות את דעתך מנתינת תשומת לב לעצמך.
"שתה מים מתוך בארך" אומר קוהלת.

ינוקא1

New member
אני משקיע

מספיק ב"שלי" , וצר לי להודיעך שהארת ה"מאבחן" כנראה לא נפלה עליך.

&nbsp
לגבי השאלה האם הארה היא רק "אתערותא דלעילא" או "אתערותא דלתתא" , זה לא משנה , כי בכל מקרה על האדם לעשות את שלו - להתפתח.
ה"חשבונות של מעלה" על מי תנחת ההארה , לא אמורים לשנות לנו.
&nbsp
וכן להתפתח בתחומים הנראים לו לפי הבנתו. אני לא יכול להתפתח לפי הבנותיך עלי , אלא לפי הבנתי את עצמי.
&nbsp
אם האדם יזכה ל"אור" בעקבות השתדלותו , מה טוב. אם לא יזכה , גם טוב.
&nbsp
ההודים יגידו על זה שבזכות השתדלותו הוא יזכה בגלגול הבא. .....
אך גם זה לא משנה כלום.
&nbsp
כי בעיני , העיקר זו הדרך.
גם משה לא הגיע לארץ ישראל , האם זה מפחית מגדולתו ?
&nbsp

אינך מכיר את שלך

אלא את של אחרים בלבד.
יש כושרים שהתפתחו בך חלקית אלא שבאופן לא מודע או אקראי, מתוך דחפים שאינם ברורים לך ואתה מפרש באופן מסולף (ובכל זאת הם אפקטיביים).
לכך אני קורא "דרך לא מודעת" או לפחות יסודות מסויימים של דרך.
רק ביום שתחדול לחפש דרכים של אחרים תוכל לגלות את דרכך שלך וללכת בה באופן מודע מתוך בחירה.
זה לא יתרחש כל עוד לא יפסק החיפוש שלך בגניהם של אחרים.
אף אחד מכל המורים והסמכויות לא יכול לומר לך כיצד לטפח את גנך שלך. ובכל זאת אתה מחפש שם משהו. מדוע?
האם אינך מבין שזה מרחיק אותך מעצמך?
ואולי אתה מבין, אך אתה מפחד שלא להתחרות. יצרו אצלך פחד. אתה כאותו האיש שהאור נתן לו כישרון פואטי אך הוא במקום זאת עוסק במתמטיקה מתוך פחד, כי החברה שבה הוא חי שטפה לו את המוח שעליו להתחרות בשדה זה.
וכך אתה נודד בגנים ובשדות של אחרים ובינתיים מתייבש גנך וחרב.
חזור הביתה, שוטה ופחדן שכמוך.
&nbsp
&nbsp

ינוקא1

New member
יקירי , בינתיים אתה הוא זה

שעוסק באחרים (כרגע בי) , כל הזמן.
&nbsp
מה דעתך שכל אחד ידאג למה ששלו

(להתפתחותו , להארתו , לכשרונותיו וכו')

אינך מכיר בדעות אחרות

אך אתה מחפש הארה אצל אחרים.
זה אבסורד. הרי כל מה שאומר לך- אתה תיפסול. רק שטויות רב משמעיות ועמומות כמו אצל קסטנדה, שעליהן אתה יכול להשליך את דמיונותיך הפרועים, רק הם מתקבלים אצלך.
אז ממילא אינך מקשיב לאף אחד, גם לא לדון חואן (אם היית מקשיב לו היית פוסל אותו, ובצדק) אז שאלה לי אליך- מדוע אתה בכלל טורח ומחפש משהו? הרי גם אם יספרו לך את האמת הטהורה והנשגבת ביותר האפשרית לאדם לא תקשיב אלא רק תשתמש בדבריהם כמצע להקרנת דמיונותיך.
בשביל מה לך לחפש? עדיף לך לוותר לגמרי. ממילא אתה שרוי בדמיונותיך אז היה בעולם דמיונותיך בלי מתווך חיצוני!
אבל אתה מפחד. דון חואן הוא רק הקליפה, השיריון שבו אתה מתכסה. הרב משמעיות שבה אתה עוטף את עצמך. דון חואן הוא שקר, מסיכה. והמסיכה הזו, הקליפה הזו מתווכת בינך לבין עצמיותך.
כל המורים הרוחניים שלך הם קליפות שאתה מסתתר מאחוריהן מתוך פחד. מעולם לא למדת מהם דבר ובכוונה בחרת בעמומים מהם. הם רק כסות.
עזובותך! שחרר! בחייך! דבר בשם עצמך. הבע את עצמך לבדך ובלי לאחוז בסמכויות רוחניות. איזה פחדן! ממי וממה אתה מפחד? שיסתרו אותך? שישללו אותך? מה אכפת לך? עמוד לבדך ואמור את דבריך. די כבר עם הילדותיות הזו. עאלק מדיטציה, עאלק דון חואן, עאלק התפתחות, עאלק הארה, עאלק התעוררות, הכל ברמת גנון אצלך כי אתה לא באמת מדבר על הדברים, אלא דרך הדברים. פחדן.
&nbsp
&nbsp

ינוקא1

New member
שוב אתה מאבחן את עצמך , לא אותי.

לי אין סמכויות רוחניות - כולל לא דון חואן.
יש אנשים ותורות שאני לומד מהם , וזה כולל את דון חואן.

זה דווקא אתה שלא מסוגל להקשיב לאיש מלבדך , פוסל כל דבר מלבד דעותיך , ומתעקש "לאבחן" (באבחונים מופרכים והזויים) כל מה שנקרה בדרכך כדי להוכיח את עליונותך עליו.

אולי די עם המשחק הזה
זה פשוט משעמם.

אוקיי

למדת מדון חואן.
פחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
ואני למדתי מקופיקו.
בגיל 7.
אבל אתה בן 40, ראבק! כמה דבילי ופתאטי בן אדם מבוגר יכול להיות?
קסטנדה זה ספרי נוער שאנשים בעלי עקומת התפתחות נורמלית משאירים מאחוריהם. ועוברים לתכנים בוגרים יותר. אתה מוכיח אינטליגנציה דלה ותינוקיות בדבקותך בו.
אבל כאמור, זה התוכן הרב משמעי שנוח לך להתבטא דרכו כי אתה מפחד להתבטא בשמך, אז בהצלחה עם זה... חחחחחח
אני, מכפת לי. מצידי תתבטא באמצעות ציור עם חרא על הקיר. רק ציינתי בפניך את העובדה שאתה עושה את זה.
&nbsp

ינוקא1

New member
אם היית מבין בתורתו משהו ,

היתה לך זכות דיבור.
אך אינך מבין בה כלום , וכל מה שאתה אומר אלו דעות קדומות ודעותיהם של אחרים (אין לך חשיבה עצמאית מספיק , מסתבר).
&nbsp
כפי שהצעתי לך בעבר , אני מוכן להציע לך מבחן מושגים בסיסיים בתורתו - כך נראה כמה אתה מבין בדברים שעליהם אתה לועג.
&nbsp
על מנת לעבור את המבחן צריך לכתוב את פירוש המושג , ומראה מקום.
בבקשה.
&nbsp
(מצ"ב שיר במיוחד בשבילך)
&nbsp

התת רמה הזו מעולם לא עניינה אותי

בגיל הנעורים קראתי ספרים שלו והיה בידור קליל. לא יותר מזה.
לא בשורה רוחנית. לא "תורה".
כיצד אתה, שבאת מרקע תורני מעז לנבל פיך ולקרוא לדברי הדחליל הזה בשם "תורה"...
מה שאני אומר עליו מבוסס אך ורק על התרשמותי מקריאה בספריו לפני שנים רבות.
ובקשר לבקיאות בו, מעדיף להיות בקיא בעולמם של סופרי פנטזיה סוג א ולא חרטטני ניו אייג' חשוכים.
מה גם שהספר המסכם שהפנית אותי אליו ועיינתי בו נראה לי, בראיה מדיטטיבית, חסר אור.
מצטער. אין שום תורה שם. אין שום אור שם. סתם ספרי פנטזיה לנוער.
כל מה שנדמה לך שמצאת שם זה הקרנה של תכנים פנימיים שלך.
כל העומק שנדמה לך שנמצא בספרי קסטנדה, לא נמצא שם, אלא אצלך.
ספרים כאלו הם כמו כתמי רורשאך. אתה משליך על הכתם את התכנים הלא מודעים שלך אבל הכתם הוא סתם כתם.
מצ"ב סרטון במיוחד בשבילך.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

ינוקא1

New member

נחמד.

לגבי השאר -

הזכרת לי נשכחות מעברי התורני :
מאוד אהבתי את הרמח"ל בעברי , והזדמן לי לקרוא את האגרות שטסו בכל רחבי העולם היהודי בפולמוס שהתחולל סביבו.

שם ראיתי עד כמה אנשים הם קטנים :
נשענים בעיקר על דעות קדומות , סיפורי רב סרן שמועתי , חששות פרי דמיונם ועוד.

לא רק זה , אלא שהם גם מסיתים אנשים אחרים , ומוסיפים עוד ועוד הבלים בחושבם שזוהי "מלחמת מצווה" לרדוף ולנאץ את אותו האדם שקצת חורג ממה שהם מכירים ומבינים ......
ראיתי עד כמה האנשים אינם מסוגלים לקבל גדולה אמיתית , ואם יפגשו כזו , ילבישו עליה את כל השדים פרי דמיונם.

מאז הבנתי שאינני יכול לסמוך על "מה שאומרים" על מישהו.
אני אומנם יכול לקבל את "מה שאומרים" כדיעה , אך אם אני באמת רוצה לחוות את דעתי על אדם או על גישה מסוימת , עלי לבדוק זאת בעצמי.

לקסטנדה הגעתי ממקום שמאוד רחוק ממנו -
המילה "כישוף" היא מבחינתי מילה שמתארת דבר רע מלוכלך ומתועב.
גם מה ששמעתי עליו לא היה רחוק בהרבה ממה שאתה שמעת עליו - מסטול שחווה כל מיני טריפים , כתב ספרים , היה גורו , ובסוף מת מסרטן.
ראיתי גם את ה"תחקיר" שעשה עליו הBBC , וכמובן שזה נתן לי "אישור" סופי שלא כדאי לי להשקיע אצלו.

כך שדעותי הראשוניות כלפיו היו שליליות לחלוטין.
אוסיף לכך שבעבר הרחוק (גם כן שנות נערותי) קראתי ספר או שניים מספריו והם לא עשו עלי רושם טוב.

אך התחלת המהפך היה בעקבות ספרה של טאישה אבלאר - אחת ה"מכשפות" מהקבוצה שלו.

גם הספר ההוא היה עבורי לא קל , והיו לי כמה "שלבים" בהתיחסותי אליו , אך כאשר התחלתי לתרגל את הטכניקות המובאות בו , ובעיקר את ה"שחזור" - לא יכולתי להתעלם מהתוצאות.
כמו כן ההסברים הבהירים היו משהו שלא הכרתי לפני זה בשום ספר רוחני אחר.

לקח לי לפחות עוד שנה שתיים , עד שהבנתי שאני חייב לתת צ'אנס שני גם לספריו של קרלוס עצמו.
והבנתי בסופו של דבר שספרו הראשון והשני אינם שווים הרבה. הוא גם אמר זאת בעצמו.

תורתו האמיתית בעצם מתחילה מספרו השלישי והלאה (גם הוא רחוק מלהיות "מושלם").

אך ככל שהוא מתקדם , ומתגלים העומק והמימדים של תורתו , הן ברמה הפילוסופית והן ברמה המעשית , אי אפשר שלא להתאהב בתורתו של דון חואן.
מי שבאמת למד את תורתו ברצינות מבין שבלתי אפשרי שאדם אחד מוכשר ככל שיהיה , ימציא תורה כזו עשירה , עמוקה , ומהפכנית.
אני מדבר הן מבחינת התיאוריה , והן מבחינת הטכניקה. טכניקות רבות ומקוריות שאינני מכיר להן אח ורע בשום שיטה.
טכניקות פשוטות וגאוניות.

בדור שלנו כל אחד שמצא את "עיקרון העושר" (דמיין שאתה עשיר ובלה בלה בלה ....) מוציא ספר שלם. כנ"ל ספרים על "הארה" , שניתן לסכם בשני משפטים גג.

לעומתם , בספריו המתקדמים (כמו כח השקט , צידו הפעיל של האינסוף , האש שבפנים ועוד). כמעט בכל עמוד יש חידוש מהפכני כלשהו.
קראתי חלק מספריו 10 פעמים , לפחות , ועדיין אני מוצא רעיון חדש בכל פעם שאני קורא בהם. ספריו המתקדמים מלאים ברבדים ובמשמעויות נסתרות והם מתגלים בפני הקורא בהתאם לרמתו ויכולותיו.

הוא גם הפיל לי כל כך הרבה "אסימונים" בהקשרים שכבר ידעתי והכרתי.
אליו הגעתי אחרי ידע מכובד ומעמיק בקבלה , ידע של 4 שנות רפואה סינית , וידע של ביואנרגיה.
תורות מיסטיות לא היו חדשות עבורי גם אז , הכרתי וקראתי לא מעט.
עדיין , כאשר התחלתי להתעמק ברצינות בתורתו , הבנתי שיש לי כאן עסק עם משהו שונה לחלוטין.

ראיתי גם שרוב התורות שאני מכיר נשענות על העקרונות של אפלטון , ואצלו יש תורה מיסטית שלימה , לא פחות סדורה ועמוקה שנשענת על עקרונות שונים ומהפכניים לחלוטין.

אני עדיין לא מקבל כל מילה שלו כדברי אלהים חיים.
למשל יש לי הסתייגות משיטת ה"חלימה" שלו , שהיא חלק מאוד מרכזי בתורתו.
ועם זאת , יש לי כבוד עצום אליו.

זכותך לזלזל בו , אתה לא תהיה הראשון ולא תהיה האחרון.
אך כל עוד לא באמת השקעת בתורתו , אין לך זכות דיבור.

זה בדיוק מה שקורה עם כתם רורשאך

אנשים משליכים עליו תכנים.
אלו יכולים להיות תכנים חיוביים, כמו שאתה משליך.
או תכנים שליליים, כמו ברדיפות של הרמחל.
אבל אני לא משליך על הכתם הזה כלום, לא חיובי ולא שלילי. הוא סתם כתם מבחינתי.
מצד תורה ושיטה- זה כלום אחד גדול. בגלל זה אין אור בספר שמסכם את שיטתו.
אבל בספרים שהוא כתב יש קסם כי הם מגרים את הדמיון. זה השימוש שלו בחידתיות ומסתוריות והרפתקה שלעולם מבטיחים פיתרון ובהירות ועוצמה ולא מקיימים אלא מביאים רק עוד חידתיות ומסתוריות והבטחה... זה צורה בלבד, כתמי רורשאך.
אתה מתקדם אצלו מכתם רורשאך אחד לכתם רורשאך אחר. אתה מחפש ומחפש, וזה הכל כתמים... כתמים...
אתה הוא זה שמקרין על כתמי הרורשאך בספריו את התכנים והעומק.
אין שם כלום חוץ מכתמים.
כסופר פנטזיה הוא סביר. אמנם לא ליגה א אבל סביר. הסגנון הוא החוכמה שלו, הצורה ולא התוכן. אין שם תוכן מלבד התוכן האקדמי שלמד כאנתרופולוג והוא רק רקע ממילא ולכן לא ממש תוכן. ולכן זה מגוחך לקרוא ספרי סיכום של "תורתו".
העיקר בספריו הוא יצירת אכסטזה של חיפוש ודימיון, בלי אינטלקט וראיה ברורה. אוסף של אסוציאציות וסיפורי פנטזיה.
לעולם אינו מקיים. רק מוליך אותך באף לעוד כתמים.
שלא תטעה במה שאני אומר. אני לא נגד כתמי רורשאך וגם לא נגד זאנר של ספרי פנטזיה שמגרים את הדמיון, להיפך.
אבל ספר פנטסיה הוא... רק ספר פנטזיה.
ומתישהו תצטרך לשוב לקרקע המציאות.

ינוקא1

New member
אחזור שוב :

אין לך הבנה מינימלית בתורתו.
&nbsp
אין לך הבנה מינימלית מהו ה"יקוש" ועקרונותיו , מהם הלכי הרוח המשויכים לו , מהו "השגעון המבוקר" , מהי "דרך הלוחם" , מהן עקרונות החלימה , מהי "נקודת המאסף" , כיצד מניעים אותה ומהן סוגי תנועותיה השונות , אין לך מושג מהן ה"ליבות המופשטות" , מהי "כוונה" , מהו "רצון" , מהי "חולית חיבור" , מהי "הצורה האנושית" , מה מקבע את נקודת המאסף למציאות ה"רגילה" , מהם ה"טונאל והנגואל" , מהן "טבעת העוצמה" הראשונה והשניה ,מהו "הכפיל" מה הוא מסוגל לעשות ומה לא , כיצד ניתן "לפתות את הרוח" מהי "התמוטטות העולם" וכו' וכו' וכו'.
כמו כן מימיך לא תרגלת "שחזור" , מימיך לא תרגלת "חלימה" או "מעברים קסומים" , מימיך לא תרגלת "העריץ הקטנוני" , מימיך לא תרגלת "יקוש" של עצמך או של אחרים וכו' וכו' וכו'.
&nbsp
כל עוד אינך מבין כלום במושגים אלו , שהם ממש קצה קטנטן מתורתו שעלו בראשי הרגע , אין לך שום יכולת להגיד מה יש שם ומה אין.
&nbsp
בזאת סיימתי.
ביי.
&nbsp
&nbsp

המושגים הם מעורפלים

ואינם מקוריים. את רובם העתיק מלימודי האנתרופולוגיה או משיטות אחרות שהיו באופנה.
לדוגמא- ההבחנה בין טונאל ונגואל. אישיות ומהות. תמצא אותה כבר אצל גורדייף שהקדים אותו.
או מושג כמו כוונה- קיים בקבלה.
וכן הלאה וכן הלאה.
הוא העתיק תכנים מתורות מהמערב ושם אותם על מושגים שלמד באנתרופולוגיה.
אני גם נוטה לסברה שהשתמש בחוויות טריפים שעבר, כמו כולם בסיקסטיז כדי לשזור את המושגים ברטרוספקטיבה על החויה.
כל אחד יכול לעשות את זה, להתפלסף על חוויות של טריפים, והרבה עושים.
מכיוון שמימיך לא לקחת חומר פסיכדלי אין לך מושג כמה זה קל. אם היית חווה אי פעם טריפים חזקים היית מבין שדון חואן זה חרטא בריבוע ולא היית מתרשם ממנו כל כך.
לא שאני ממליץ לך לקחת טריפ... אבל אין לך פרספקטיבה נכונה לכל העניין כי אתה קצת ילד חננה מישיבה שמתלהב משטויות של טריפיונרים יבשים.
האמן לי, זה לא אור גדול, כל השטויות האלו שנולדו מפסיכדליה. אולי אור קטנטן אבל גם מסתיר הרבה, מכסה. הייתי נזהר מזה במקומך. זה לא הרמח"ל. זה החרטא הפלספני של נוכל טריפיונר שעשה מליונים מהשטויות האלו.
הוא המציא את זה בשביל ילדי ישיבה חננות כמוך.

למעלה