לרואה בכוכבים

שני.ר

New member
לרואה בכוכבים

חשבתי על הילדות שלי כל השישי שבת. יש לי הרבה זיכרונות מגיל 5 בגיל 7 (לפני כיתה ב) עברנו דירה לישוב קטן בתחילת דרכו ולמדתי בישוב הסמוך. אין לי כמעט זיכרונות מכיתה ב עד ו אבל באותו זמן יש לי הרבה זכרונות מתנועת הנוער (בני עקיבא). חשבתי המון על הזמן שבין כיתה ב ל-ו ויש מסקנות: עברתי התעללות מסוימת בכיתה ב. לא יכולה לדבר על זה. ההורים מעולם לא ידעו. בנוסף לזה עד כיתה ו עברתי התעללות מילולית מכמה בנים בכיתה. בכיתה ו נשברתי, הוצאתי הרבה אנרגיה במחשבה איך לא להגיע לבי``ס. לפעמים הייתי הולכת מהבית מסתתרת באיזשהו מקום שלא יראו אותי וכשהייתי שהייתי בטוחה שההורים נסעו כבר לעבודה הייתי חוזרת הביתה. לפעמים הייתי עושה את עצמי חולה או לא מרגישה טוב וכאן היו לי עימותים עם אמא שלי שבשבילה אם אין חום לא חולים. הייתי קמה בבוקר הרבה פעמים עם כאבי בטן ומנסה לנצל אותם בשביל להיעדר מבית הספר, ואבא שלי היה אומר שכאב בטן אומר שאני מדחיקה דברים ולא מוציאה אותם, הייתי שוללת את דבריו ולא מספרת כלום (ובצדק, נניח לרגע שהייתי מספרת: ``אבא יש כמה ילדים בכיתה...`` וכמו שאני מכירה את ההורים שלי הם היו עונים לי ``אז תחזירי להם``, אבל לא הייתי מסוגלת להחזיר ואז הם היו עוברים איתי על דברים שאני יכולה להגיד, וזה לא היה עובד כי תמיד הייתי נכנסת לבלק אאוט, רק אחרי עשר דקות הייתי מוצאת משהו להגיד, מאוחר מדי) היו לילות שלא הייתי נרדמת (הייתי מסוגלת להיות ערה עד שלושה לילות בשבוע) לא הייתי מסוגלת להתרכז בלימודים. היה לי קושי בלהכיר חברים חדשים והייתי סגורה לסביבה, בתוך עצמי. היתי תלמידה לא כ``כ טובה, 2 מקצועות היחידים שאהבתי היו ספורט ומתימטיקה. בסוף כיתה ח בשיחה עם היועצת היא הציעה לי לעבור בי``ס. הצעתי לחברה הכי הטובה שלי שגם לא היתה טובה בלימודים לעבור ביחד איתי כי פחדתי לעבור לבד. אז עברנו ביחד והיא בחרה במגמת אומנות, התאקלמה מהר ושיפרה את הציונים שלה. אצלי בנקודה הזאת כשכבר הייתי עם מנגנון הריסה עצמית הכנסתי את עצמי למצב אדישות, לא היה אכפת לי כמעט מכלום, עברתי את הבגרות בקושי. דובר בפורום על שליטה במציאות, אני שואלת, האם ילדה בת 7 יכולה לגרום למציאות של התעללות? לא היו לי מחשבות שליליות בגיל הזה (לפני כן בגן ובכיתה א הייתי בסדר גמור) ועכשיו, כשאני מודעת מה אני עושה עם זה? אוהבת אותכם שני

שני.ר

New member
לכל מי שיש לו דברים שליליים להגיד

לי שיתעלם מההודעות שלי (במיוחד יאיר) יש כאן דברים שלא הייתי מספרת לאף אחד לרואה בכוכבים, יופיאל ולגעת במהויות אני סומכת עליכם בעיניים עצומות, נותנת לכם יד חופשית להביע את עצמכם.

מחשבה של דובר

שני למה דברים שלילים לא נחשבים ? אם מה שאת את הוא לא שלילי , דברים שלילים לא יפגעו, כי הם לא יהיו שייכים . אבל אם את נפגעת זה אומר שיש משהו בדברים השלילים האלו. משהו נכון, אחרת זה לא היה נוגע ומכאיב . להתמודד עם אמונה זה כמו להמודד עם דג ביד , חלקלק לא יציב . ואם היית עוצמת עיניים לא היית יודעת מה את מחזיקה , או אם בכלל . אני שואל אותך שני , מה את מחזיקה ביד ? דובר המתים .

yofiel

New member
מבחני החיים

יש משפט שאומר ``אלוהים מקשה הכי על האנשים שהוא רוצה קרוב אליו`` הבחירות שאנחנו עושים בגיל מוקדם הם לא בחירות מודעות , אני יודע שרוב האנשים חושבים - ``לא בחרתי לבוא לעולם , לא בחרתי את הורים שלי...`` אז יש לי חדשות - יש הרבה בחירות שעשינו עוד לפני שנולדנו. לפעמים אנחנו בוחרים בכוונה התנסות קשה , כדי שנבין מה זה להיות במצב מסויים ולצאת מזה , להתגבר על זה. במבט מלמעלה , זה לא נראה כל כך נורא , זה רק התנסות , אבל כאן כשאנחנו בתוך הבוץ , זה הדבר הכי קשה. עכשיו את מתחילה תהליך של ריפוי , והשלב הראשון הוא להיות מודע למה שקרה. עכשיו כשראית איפה הבעיה את יכולה להתחיל להתייחס אליה. קודם כל לא להאשים את עצמך , בתור ילדה לא היו לך את הכלים להתמודד עם המצב , עכשיו את יכולה להתמודד עם מה שקרה. אז תסלחי לעצמך על טעויות העבר , זה משהו שהיית צריכה לעבור ועכשיו את יכולה לצאת מזה. הכשלון הראשוני תוכנן מראש , בשביל להתנסות במשהו. גם אם זו התנסות קשה , זה לא משנה את העובדה שיש לך מה ללמוד ממנה. אולי בגלגול קודם פגעת במישהו , ולא הבנת את זה , ולכן היית צריכה ללמוד איך זה להיות בצד השני (זו רק דוגמא) עכשיו אני בטוח שיש לך הרבה חמלה בליבך , ולא תרצי שאף אחד יעבור את מה שאת עברת. את גם אמרת שאהבת מאוד להיות במד``א , אז אולי יש לך יעוד לעזור לאנשים , וכתוצאה ממה שעברת את תהיי הרבה יותר איכפתית ורגישה לאחרים. תקבלי את כל מה שעברת , גם את הדברים הרעים באהבה. לסלוח לכולם ובמיוחד לעצמך. באור ואהבה יופיאל המלאך

heaven1

New member
מה זה אומר המשפט הזה? סליחה על ההתפ

ההתפרצות) ``אלוהים מקשה הכי על האנשים שהוא רוצה קרוב אליו``? מפחיד קצת כאילו כל מי שמודע להמון דברים סביבו, מקשים עליו יותר לא הוגן

yofiel

New member
מבחנים

תחשבי על זה ככה , אם את עושה ראיון עבודה , היית לוקחת כל אחד שמגיע? את צריכה לבחון את מי שבא ולראות מי באמת ראוי לתפקיד , מי הוכיח את עצמו והרוויח את האפשרות להכנס לתפקיד. אם את רוצה לנצח באליפות העולם , את צריכה לעבור הרבה מבחנים , להשקיע כל החיים שלך , ולהתחרות כל הזמן... מבינה את העיקרון? נשמה שרוצה באמת להתקדם מודעת לכך שיש מבחנים שצריך לעבור. אין כאן עניין של לא הוגן , אנחנו בחרנו להכנס למבחנים האלה... כשאת מודעת לכך , את מקבלת את הקשיים האלה באהבה , ושמחה שהם כאן , כי זה מה זעוזר לך לגדול. באור ואהבה יופיאל המלאך

heaven1

New member
נקודה למחשבה (-: תודה

אני מרגישה טיפה יותר טוב מהבוקר תודה על ההקשבה

שני.ר

New member
יופיאל אני לא מאשימה את עצמי

אבל עדיין אני תקועה עמוק עמוק בתוך, לא יודעת איך להגדיר את זה, מעגל הרסני, לא מצליחה לצאת, כ``כ הרבה זמן הייתי בתוכו, והכנסתי את עצמי עמוק יותר, אני מאוד משתדלת לחשוב חיובי, מתווכחת עם עצמי חזק, וכשאני אפול (פשוט שאני יודעת שאני אפול, גם אם אני משתדלת מאוד מאוד) אני אגיע לאותה נקודה בלי כוחות, אני מתכוונת כמו ללכת צעד אחד קדימה ושתיים אחורה, לא רואה את עצמי יוצאת מזה. וכבר אמרת שהמוח צריך תכנות לא משנה איזה, אז אני לא מתחברת אם השפה של התכנות. כמו המחשבות האבסורדיות שיש לי. מאמינה באלוהים ולא מאמינה שהוא יכול לעזור לי(נכון מגוחח?) כשהייתי בשרות לאומי רציתי להוכיח לעצמי משהו, כאילו בכוונה הפסקתי לשמור שבת כמו להגיד נראה אותך עכשיו מה תעשה לי כשאני לא שומרת (אין לך מושג מה זה להפסיק לשמור שבת בפעם הראשונה אתה בטוח שאתה מקבל על זה עונש משמיים) ולא קרה כלום נסעתי בשבת - כלום (אבל קיבלתי כאלה נקיפות מצפון שאני לא יסע שוב בשבת) מין ניסיונות מהשוג הזה (היה לי את הקו האדום אני לא מסוגלת לאכול לא כשר, למשל) ואז חשבתי שאם לא קורה לי כלום לא אכפת לו ממני, בשביל מה הוא הביא אותי אם לא אכפת לא ממני? מאז איבדתי קשר אליו לא מחוברת, אבל עדיין מאמינה בו. אבסורד נכון? אז פה זה מה שעוצר אותי חזק מחזיר אותי 2 צעדים אחורה. אני צריכה להתפייס איתו קודם כל אם אני רוצה לעזור לעצמי נראה לי שרק עכשיו קלטתי את זה באמת. איך מתפייסים אם אלןהים? אני אצטרך לחשוב על זה הרבה. לא תוכל לעזור לי עם זה. ככה נראה לי אוהבת שני

heaven1

New member
שני להתפייס עם אלוהים... זה בעצם

להתפייס עם עצמך זה מזכיר לי את הסיפור שלגעת במהויות הציגה פה... אני אחפש ואשלח לך

שני.ר

New member
יש בזה משהו, ובכל זאת

אני זה אני ואלוהים זה אלוהים. ברור שלא רבתי איתו כמו שרבים אם בני אדם, הוא לא רב איתי, את הכל אני יצרתי במוח שלי, ובכל זאת, קשה לי להסביר מה זה אומר שאני צריכה להתפייס איתו, אבל זה קצת יותר עמוק מלהתפייס עם עצמי, בלי להתפייס איתו אני לא יתפייס עם עצמי אף פעם.

heaven1

New member
כל שיכולה אני לאחל לך זה הצלחה

להתפייס ולהיות רגועה

שני, הסירי את פחדייך

שני, אם יש אלוהים אז הוא לא רוצה לפגוע בך ואם אין אלוהים אז ממילא אין לך ממה לפחד. אני לא מאמין באלוהים ואני לא מפחד מהרבה דברים שאנשים שמאמינים מפחדים, אני מסוגל לעשות דברים אנוכיים ו``רעים`` כמו שאני מסוגל לעשות דברים אנוכיים ו``טובים`` (והדגש כאן הוא על האנוכיות) כל דבר בא מהיצרים בין אם הוא מלא במילים על אלוהים או לא. אם יש אלוהים הרי שהוא ברא אותנו כך ואם נשטוף אחד לשני את השכל על ``אלוהים`` ו``נשמה`` הרי שגם שטיפת מוח זו תבוא מהיצרים. אינני רוצה להפוך אותך ליצור מפוחד ללא אמונה אך העולם קשה ואכזרי ואת צריכה להילחם לא פעם על איכות חיים בין אם היא ``חומרית`` ובין אם היא איכות האנשים שסביבך והיחסים איתם. ברוכה הבאה למציאות.

שני.ר

New member
אל תגיד לי שאין אלוהים ונשמה

לא אכפת לי מה אנשים יגידו, לדעתי יש, איך אני יודעת? אז אני פשוט יודעת ומרגישה, בשביל כל אחד יש את מה שאלוהים בשבילו, ומה שאלוהים בשבילי זה לא מה שאלוהים בשבילך. זכותי לשמור על דברים שאני מאמינה בהם, ואל תגיד לי שזה פרימיטיבי, תן לי להחליט לבד, בקשר למה שקורה לי איתו, זה לא יקרה לך לכן לא תוכל להבין אותי, במיוחד אם אתה לא מאמין בו. אמונה לא באה מיצרים בשום פנים, ואם אתה רוצה לחשוב ככה אז זאת הבעיה הפרטית שלך. אם אני יגיד טוב, אני ניבראתי ככה לא מוצלחת, אני אהיה לא מוצלחת, ולא מפני שאני לא מוצלחת, אלא מפני שאני חושבת שאני לא מוצלחת, זהו בדיוק הרס עצמי, עברתי את זה יותר מידי זמן בחיים אז אני יודעת על מה אני מדברת, ואני רוצה לצאת מזה. ואני אצא מזה במוקדם או במאוחר. אל תגיד לי שאלוהים ונשמה זו ``שטיפת מוח`` אני לא קונה את זה, אם טוב לך לחשוב ככה, תהנה, אם הייתי חושבת לרגע שהם אינם, לא הייתי מגיעה לפורום הזה, למה אתה כאן אם אתה לא מאמין? אני לא יצור מפוחד חסר אמונה, ואני לא אהיה כזאת לעולם. הפכתי לעצמי את העולם להרבה יותר אכזרי ממה שהוא היה בשבילי באמת, ואני צריכה להילחם בשביל עצמי, בשביל להחזיר את עצמי לדרך הנכונה, לשנות את מסלול ההרס למסלול של בניה. ואני עכשיו במציאות יותר מאי פעם, תודה רק נותר לי להודות לך, כנראה שהייתי צריכה אותך כאן בשביל להגדיר דברים לעצמי, לדעת לאיזה כיוונים לא ללכת, כשאתה יודע מה ``לא`` אתה יותר קרוב להגדרה של מה ``כן`` אוהבת שני

גם אני מצטרפת H-)

שני מתוקה! גם אני מצטרפת לדברי יופיאל. את פשוט נפלאה. כל הכבוד עלית על הדרך הנכונה. עם הרבה אור אחווה ואהבה. מיכל

ואגב,

ואגב, איכות חיים בין אנשים היא כאשר ההרמוניה כה גבוהה עד שהאנשים לא שוטפים אחד לשני את השכל עם ``אלוהים`` ושאר המצאות.

יאיר א.

New member
ואני חשבתי שאני מקרה חמור.

לקרוא את הזבל שלך ממש עושה לי הרגשה טובה לגבי עצמי. :)

dif

New member
מתכון לחיים טובים יותר... ;-)

זה נורא יפה הדיון על אלוהים אבל בין אם הוא קיים או לא זה לא משנה את העובדה ששני, את צריכה לחיות עם המציאות ןהמציאות היא דבר נתון ואם יש אלוהים אז אולי הוא משפיע אבל את בטח לא יכולה לגרום לו לשנות ולכן חברים יקרים יהיה הרבה יותר הגיוני לדבר על המציאות ולא לתלות את האשמה באלוהים או בגלגולים אחרים נו באמת אמרת נכון שני את לא יכולה לשכוח מכל זה פשוט לבטל הכל כאילו לא היה קיים אני מאינה גדולה בלגעת אני חושבת שבחיים אנחנו סוחבים הרבה על הגב שלנו סגור בקופסא וזה מכביד עלינו ואנחנו מביאים את זה לכל מקום ומתפלאים שכואב לנו הגב ומתפלאים שאחרים רואים את זה ומגיבים ולכן אם אנחנו רוצים באמת לשנות אנחנו צריכים לפתוח את הקופסא ולשחרר את הפחדים שלנו ואני אישית מאד חושבת שאת אמיצה שאת פה מול עינם החופשית של כל האנשים מוציאה את הדברים הכי פנימיים שלך זה בדיוק נקרא להוציא אותם מהקופסא לאט לאט, ככל שתעיזי יותר, תרגישי איך המשא הופך להיות פחות כבד על הגב איך את יכולה להתיישר ולא את לא צריכה לחכות שאלוהים יאהב אותך את צריכה לחכות שאת תאהבי אותך את אוהבת את מי שאת? באמת (את לא צריכה לענות, זה חומר למחשבה) בתור אחת שפעם לא הוציאה מילה מהפה אני יכולה להגיד לך ששיחררתי המון דברים מהקופסא שלי ובדיעבד זה עשה דברים שלא יכלתי לצפות שיקרו דברים טובים את רוצה לשנות? תני לעצמך הזדמנות לגעת... מחזיקה לך אצבעות ומאד מאד מעריכה על הכוח לפתוח דיף

dif

New member
מכירה את זה...

שלום שני... אוףףף כמה זה קשה כמה נמאס לי אבל זה החיים לא אני לא חושבת שאנחנו מביאים את זה על עצמינו, שיש הבעה של קורבן שאומר בואו תציקו לי. אני חושבת שאנחנו חיים את המציאות ומגיבים לה והיא אלינו וכך הלאה.. ואת עומדת מול הילדים האלה, שהופכים אח``כ לאנשים האלה, ומנסה להשתלב וזה לא קורה, אולי כי את לא אמורה להשתלב בהם, בעצם, האם אלו האנשים שאת רוצה להיות חברה שלהם? באמת? או בשביל האתגר של להתקבל? זה כואב שלא מקבלים אותך. ולמה לא מקבלים אותך? כי ילדים הם כמו כלב הוא יודע להרגיש מתי אתה פוחד הוא יודע ללחוץ בדיוק איפה שכואב בשביל מה? לא יודעת אולי כי הם לא מבינים מה הם עושים אולי כי לא איכפת להם אולי כי זה נותן להם תחושת כוח בעצם גם אנחנו הגדולים עושים את זה אבל קוראים לזה פוליטיקה אירגונית והכל נעשה יותר יפה ההבדל בעצם המהותי הוא שכשאת גדלה את מספיק מודעת וחזקה לבחור לעצמך את החברים שלך. לדעת לסנן אנשים. מה את רוצה באמת, מי את באמת. את לא חייבת להשתלב במסגרות שאת לא שייכת אליהן. תאמיני לי ראיתי דוגמאות רבות בחיי של אנשים שרק אחרי שהם יצאו מכל המסגרות המחייבות והיה להם את ההזדמנות הראשונה בחיים לבחור את המסגרת שלהם, מצאו פתאום חברים. פתאום דברים השתנו. הבעיה היחידה היא שאתה נשאר פגוע אתה נשאר עם התחושה שאתה לא שווה כלום כי לא רצו אותך לא קיבלו אותך לא היית חלק לא חשוב חלק ממה זה תחושת הדחיה ואין לי מושג איך מתגברים עליה אולי בעזרת חוויות חיוביות (את מכירה את התחושה של לרצות יום אחד להצליח רק כדי לחזור ולהראות להם שאת יכלת מה שהם לא האמינו שתעשי :)? אבל בשביל זה את חייבת לצאת מהמעגל שאת נמצאית, כי היום את כבר משתפת פעולה איתם. את בעצמך לא מאמינה בך (אני יודעת, קל לדבר וקשה לבצע) אין לי מרשם אני בעצמי עושה את השרירים הקטנים שלי מול העולם אבל לפחות רציתי להשתתף אשמח לדעת קצת יותר איפה את היום בחיים דיף

למעלה