לרדת דרגות?

tapas tapas

New member
לרדת דרגות?

אתם המנוסים אז תוכלו לומר מה דעתכם. אבל סתם חשבתי על משחק שבו הדמויות מתחילות חזקות מאוד, ועם הזמן הן יורדות דרגות במקום לעלות. יכול להיות בזה איזשהוא עיניין? אולי במקום לקבל יכולות חדשות, הדמויות מקבלות מגבלות חדשות, שהרי אפשר לומר שלכאורה כשיש יותר מגבלות אזי הדברים יותר מאתגרים. חשבתי על זה כשחשבתי על עוד משהוא מעניין (ואני לא פדופיל), לעשות משחק תפקידים של ילדים. כלומר, חבורות, מחנה, משחקים, מכות וכו. ואז חשבתי שאם לא יהיה פנטזיה במשחק כזה, הרי שהדימיון של הילדים הוא כזה שמבחינת הילדים העולם הוא כמעט כמו פנטזיה אמיתית. ואז כשהילדים מתבגרים, היכולות שלהם לדמיין ולהאמין ל"שטויות" קטנות. סתם מחשבות, מה דעתכם? לא כל מה שהוא מקורי הוא גם שווה משהוא.

מזכיר לי את מגדה'

אחת הארצות שמופיעות בסיפור המסע למזרח ב"הדייג ונשמתו" של אוסקר ויילד. התושבים שם נולדים זקנים, ונהיים צעירים ככל שהזמן חולף, עד שבמותם הם ילדים קטנים.

מישהו טען שאתה נמשך לילדים קטנים?

זה דווקא רעיון מצויין, לבנות מערכה כשהקבוצה מתחילה צעירה מאוד. חשוב לזכור שכל תקופת הנערות הגוף מתפתח ולכן ערכי התכונות אמורים לעלות, כך שצריך לשנות לחלוטין את שיטת גלגול ערכי תכונה. זה גם דורש הסתכלות שונה לגמרי על יציאה להרפתקאות - גם בכדי לא לשעמם וגם בכדי שיהיה מציאותי - לא תשלח ילד קטן לתוך מבוך נכון?

ננסק

New member
חפש את השיטה Little Fears

שיטת אימה מצוינת, שבה משחקים ילדים בגילאי שבע עד 12 ומתמודדים עם פחדי הילדות - שהם מאוד, מאוד אמיתיים, והמבוגרים לא מסוגלים לראות אותם.

בבקשה

מדובר בשיטת משחק שהשחקנים בה משחקים ילדים קטנים שנאלצים להתמודד עם יצורים על טיבעים שרק ילדים יכול לראות ולשמוע. היצורים האלה מגיעים ממקום שנקרא "ארץ הארון", מקום שנוצר מהסיוטים של הילד הראשון. ארץ הארון נשלטת על ידי יצור שנקרא הדמגוג (אם אני לא טועה בשם - עבר זמן מאז שקראתי את הספר) והדמגוג שם 7 מלכים לשלוט בשמו על חלקים שונים בארץ הארון. כל אחד מ 7 המלכים מסמן אחד משבעת החטאים החמורים ביותר על פי הנצרות וכל אחד מהם מסיבה כל שהיא פועל כדי לגרום לילדים לאבד את התמימות שלהם. (לא ברור למה - הספר מעלה כמה אופציות) כחלק מהמאבק בתמימות המלכים משתמשים ב2 סוגים של מפלצות. הסוג הראשון נראה כמו אנשים רגילים (מבוגרים) אבל מתחתם מסתתרות מפלצות שעושות דברים רעים לילדים. (אלוהים, זה נשמע ממש רע) הסוג השני הם מפלצות שיוצאות מתחת למיטה או מהארון (בלי בדיחות ארון בבקשה:)) וחוטפות את הילדים לתוך ארץ הארון. קצת לגבי השיטה - הדבר שטיפה מיוחד בשיטה הוא "תמימות". בעיקרון, כל ילד שנתקל במפלצת או באירועים קשים מקבל נקודות פחד (גם דברים כמו חבר שמת, חיית מחמד שנדרסה וכו נותנים לך נקודות פחד) ונקודות פחד מורידות את היכולת שלך להשתמש בתמימות. ברגע שהתמימות נעלמת אתה מאבד את היכולת לראות את העל טיבעי והופך למעשה למבוגר. כדי להחזיר את התמימות אתה צריך לבצע טקס אמונה (לא חייב נוצרי) כמו למשל לנופך בדובי שלך (שמבריח את המפלצות) או לעצום את העינים כי מה שאתה לא רואה לא יכול לפגוע בך. (הטקסים משתנים מילד לילד וחלק מהכיף זה לחשוב על איך הדמות שלך תופסת את הדברים)

מוזר

כשהייתי קטן אף פעם לא חשבתי שיש מפלצת בארון - רק מתחת למיטה. וכשאחי היה בן 5, נתתי לו לראות את המיני-סדרה "זה" - ובמשך שנתיים אחר כך הוא היה מתעורר בלילה בצרחות "הליצן בא לרצוח אותי". כמובן שאני הייתי מעודד אותו בשירי-לילה-טוב כמו: עייפה בובה זהבה ועייף מאוד הדוב ליצנים לחדר באו בידם חבל צהוב חנקו את הבובה זהבה ותלו גם את הדוב ואם לא תהיה ילד טוב הם יתלו גם אותך בקרוב

Ihavenonick

New member
נשמע לי מוכר

"הדמויות מתחילות חזקות מאוד, ועם הזמן הן יורדות דרגות במקום לעלות" רייבנלופט?

אפשר לבנות סביב זה משחק

שמבוסס על גיבורים מזדקנים, שפעם היו צעירים וחזקים. המשחק יכול להתרחש ב2 זמנים שונים - בראשון אתה משחק אותם כאשר הם מבוגרים וכבר לא מרשימים כמו פעם ואז כל פעם שמישהו אומר "זוכרים את הפעם ש..." המנחה יכול להשתמש בזה בשביל לכתוב כמה סשנים קצרים, אותם אפשר לשחק בזמן השני. אז הקבוצה תשחק את הגיבורים הצעירים ומלאי הכוח ותצטרך להתחשב בסשני העבר במשחק ההווה. יכול להיות נחמד, אבל צריך לפתח עוד את הרעיון... אלעד

Super Monkey

New member
לרדת דרגות? המממ... הרעיון שלי:

כיילב היה שכיר החרב המסוכן ביותר בארץ, אבל הוא פרש לחווה לפני מספר שנים והקים משפחה. כשחזר מביקור בעיירה השכנה הוא ראה את החווה עולה באש, אישתו וילדיו נרצחו באכזריות. הרמזים היחידים של כיילב עם עקבותיהם של שלושה סוסים וכפתור מוזהב אשר נמצא בכף ידה של אשתו המתה. כעת יוצא כיילב למסע נקמה עקוב מדם. הבעיה היחידה היא שכיילב סובל ממחלה סופנית שגורמת לו לניוון שרירים ואמנזיה. מיום ליום הוא שוכח יותר ויותר נהיה איטי יותר ויותר. האם יצליח לתפוס את הנבלים שרצחו את משפחתו לפני שגופו יבגוד בו? הדמות מתחילה בדרגה גבוהה וכל פרק זמן מסויים היא מאבדת דרגה בגלל המחלה.

pitfiend

New member
כמו ארתאס בהרחבת 'הכס הקפוא'

של ווארקראפט כל שלב הוא יורד דרגה בדרכו להציל את אדונו, ה-lich king מפני תוכניתו של אילידאן לנתץ את הכס הקפוא, בעוד שכוחו של הכס הסדוק מתרוקן אט אט.

למעלה