לרגל

ראם ערן

New member
לרגל../images/Emo141.gif

לרגל מעבר סף 500 הקרובים הרשומים בעץ המשפחה שלי ( והעיקר כמובן האיכות ולא הכמות
) אני מצרף העתק של כתובת אחי סבי מוינה - 1921 החלק המענין הינו כי בכתובה לא מוזכרים מזונות/נדוניה - האם הם היו ליבראלים או שישנה סיבה אחרת? להת´ ערן

avitalit

New member
ברכות רבות ! "כתובות" הן המסמכים

הכי יפים בעיני.זה החיבור האמיתי והיהודי לשורשינו.. אין לי הכרות רבה עם כתובות מאירופה של שנות העשרים לצורך השוואה אבל גם בעיניי -העדר ה"סכומים" בכתובה הוא לזרא .. שיהיה סוף שבוע טוב ושקט וחודש טוב . איציק

ראם ערן

New member
תודה על הברכות

רק להבהיר - לא ציינתי עמדה לגבי העדר הסכומים (לטוב או לרע
) מצטרף לאיחולי השקט ערן

../images/Emo45.gif מרגש מאוד

תוך כדי הקריאה, התחלתי לראות בדמיוני את החופה ולשמוע את הרב המשיא את הזוג הטרי. חזרתי לרגע לחתונות האחרונות שהייתי בהן (וגם לזו שלי...). למה רק אני לא מוצא מסמכים כאלה
ארנון

שרי סילבר

Active member
לערן-כיף לך../images/Emo5.gif, ולארנון אתה לא לבד. גם פה השורשים שלנו נראים אותו הדבר. למה לכולם יש כל מיני מסמכים ותמונות ענתיקות בבוידעמים, ורק אצלנו יש בבוידעמים מזוודות, תיקים ושאר שמונצעס?

להזכירך, שרק לפני שבועות מעטים

קיבלת לידייך שטר מכר משנת 1885
אבל מה זה משנה, אנחנו לא עושים תחרות מי גילה פחות מסמכים...
ארנון

nitzoops

New member
ארנה, ארנון ושאר הזמרינים

כרגע חזרתי מהארכיון הציוני. אני לא מצאתי שום דבר אבל בחיפוש נתקלתי במכתבים של ראשוני זכרון לפקידות הברון. החומר כולו בצרפתית וביידיש אבל אין בעיה לקרא את השמות. כן יש שם הרשקוביץ ועוד הרבה. המסמכים הם מקוריים ונושאים את התאריכים 1885 וצפונה. או שראיתם כבר, או ששווה ביקור נוסף.

ornan

New member
רשמת באיזה מקום זה נמצא?

כדי שיקל עלינו להוציא את החומר? נדמה לי שאם פונים אליהם בכתב עם תיאור חיפוש מדוייק הם שולחים בדואר את המבוקש. תודה על תשומת הלב שלך לנושיאנו, נדמה לי שארנון מתכנן ביקור בארכיון הציוני וזה בדיוק החומר שהוא מחפש. אני עדיין לא הגעתי לחריש עמוק סביב משפחתו של בעלי, שהארכיונים בוודאי מלאים בחומר הקשור אליהם. כולל הארכיון בראש פינה. שבת שלום ארנה

nitzoops

New member
אורנה ארכיון ציוני

את צריכה לחפש בקטלוג J-15 שזה קטלוג לנושאי יק"א פיק"א. אני לא זוכר את מס´ התיק אבל זה היה בנושא תעודות ומכתבים ממתישבי זכרון לפקידות הברון.

ועל זה נאמר: וואו../images/Emo70.gif../images/Emo20.gif וגם שאלה

היי, ניצן! המון תודה על המידע. ריגשת אותי וגרמת לי לציפיה רבה עוד יותר ממה שקיימת כבר. תכננתי במקור נסיעה ראשונה לבית הספרים הלאומי, אבל אולי אוכל לשלב את שתי הנסיעות ביחד. ארנה, ניצן - וכל מי שהיה כבר - מה דעתכם
האם אפשר להספיק ביום אחד את שני המקומות
מחכה לנסוע כבר. מי מצטרף
ארנון

ornan

New member
../images/Emo20.gifתשובה וגם בקשה

הי ארנון קודם כל חסכת זמן באיתור כי ניצן כיוון אותך לחומר הרלוונטי, לי לקח 4 שעות בארכיון הציוני, בנושא שלי מיציתי לדעתי בנושאים שלך-שלי צריך יותר זמן, מזכירה לך שחייבים לתאם בקור מראש עם הגב´ בתיה לשם. אם תמצא חומר מעניין על זכרון ואיזכור של ניידרמן אשמח אם תצלם גם בשבילי. נראה לי שיש צורך ביום לכל ארכיון. יצר איתי קשר בחור שעובד בבית הספרים הלאומי (דרך פורום היידיש) אולי ניתן לשאול אותו דרך הפורום על חומר שיכול להיות מעניין עבורך, כל הכנה מראש של מקורות מידע מקצרת את זמן החיפוש ובמילים אחרות החיפוש יעיל יותר. שבת שלום ארנה אני מאוד מעוניינת להצטרף, אמור יום ואולי אצליח ל"גנוב" עוד יום לחופשה.

אנא, שלחי לי את פרטיו במסר אישי

לגבי החומר והתיאום - מה, בעצם, צריך לתאם? ואיך זה עובד בביתה ספרים הלאומי? ארנון

שרי סילבר

Active member
לגבי הארכיון הציוני הגב´ סימון שליאכטר הציעה שאתאם איתה מראש, ע"מ לנבור בתיקי ראש פינה. אז אפשר לתאם אחרי שנעשה שעורי בית ונחליט בדיוק מה אנחנו מחפשים. כמו שאורנה דיווחה, מאד עוזר לבוא ביחד, ואז להסתער ביחד על החיפוש. אם נעזור אחד לשני זה מן הסתם ייעל את העבודה (שמעת, ערן? אנחנו מחכים לך עוד מטרומפלדור).

ornan

New member
ברכות לערן ../images/Emo141.gif

וכשאהיה ליד סורק,אסרוק לכם את הכתובה שמצאתי בשבוע שעבר של סבתו של בעלי משנת 1925, לצערי היא במצב לא הכי תקין. ארנה

למעלה