בבבקשה אריאלה.
העלתי זאת בעבר והנה במיוחד בשבילך שוב

מעגל אבנים – ג'ון דאר למברט 370 עמודים בהוצאת מטר סיפורת תורגם מאנגלית ע"י אריה חשביה אל הספר "מעגל אבנים" הגעתי בעקבות עבודתי. במסגרת העבודה שלי אני מנחה מעגלים בכלל ומעגלי נשים בפרט. חיפשתי ספרים שיתרמו לי כמנחת מעגלים. בשיטוט באינטרנט באתרים שונים מצאתי מספר ספרים שיכולתי להיעזר בהם ו"מעגל אבנים" ביניהם. לא היה פשוט למצוא את הספר הזה. אזל מן המדפים זה מכבר (ואני ? תגידו מה שתגידו, לא אוהבת לרכוש ספרים דרך האינטרנט. אוהבת את חווית הרכישה בחנות של ממש בה אני יכולה לגעת ולעלעל בספר). בסופו של חיפוש נמצא הספר ב"צומת ספרים" דווקא בסניף החביב עלי בצומת ירקונים. באופן אישי אני אוהבת ספרי עלילה. גם כאשר מדובר בספר מקצועי מבחינתי אעדיף תמיד לקרוא עלילה ולשאוב מתוכה את הדרוש לי וכזה הוא "מעגל אבנים". סיפור עלילה מרתק ומעניין במיוחד אשר בינו לבין מעגל נשים אין הרבה מן המשותף, אך חדוות הקריאה עבורי היתה בבחינת יצאתי לחפש אתונות ומצאתי מלוכה. בספר מסופר על שלושה דורות של נשים בשם זינה בתקופה הפרה היסטורית. הספר נחלק לשלושה פרקים: פרק ראשון – עמק השבר האפריקני הגדול לפני מיליון עד מיליון וחצי שנים. החלק השני – מן השבר האפריקני עד לחופי ים סוף – לפני חמש מאות אלף עד מאתיים אלף שנה החלק השלישי – הרי הפירנאים בין צרפת לספרד לפני חמישים אלף עד שלושים אלף שנה. הפרק הראשון מתחיל בסיפורה של זינה, ילדה קטנה אשר איבדה את אמה ונותרה לבדה בעולם. זינה הילדה מתמודדת עם החיים ונתקלת בחיות טרף (אם אלו ההולכות על ארבע, ואם בדמות הזכרים ההולכים על שתיים). משלושת החלקים החלק הזה הוא האהוב עלי ביותר ולו בגלל שהוא מלא בעוצמה ותום אין סופיים של הישרדות ותו לא. בחיוך אני נזכרת, כי על כיסא רופא השיניים רגע אחד לפני העקירה עצמתי את עיניי וראיתי מולי את זינה שורדת תקיפתו של נמר אימתני. זינה חווה מסע מרתק במיוחד אם פיזית בעולם ואם רגשי/נפשי דרך ילדותה אל בגרותה וחווה גילוי אשר מחולל מהפך אם לעצמה ואם לשבט הקטן שסביבה. מהפך אשר משפיע על הדורות הבאים. זינה השניה חווה את עוצמות הטבע ומתקוממת נגד אמא טבע אשר מעניקה חיים אך גם לוקחת אותם. אנו עדים בפרק זה לעוצמה של אמא טבע, לאמונה בה אך גם לעוצמה של זינה כ"אישה חכמה". בפרק זה מגלה לראשונה זינה את סודות המין והלידה, ויתרה מכך את הקשר ביניהם. זינה השלישית גדלה וצומחת ומגלה את ייעודה ולמעשה את ייעודו של האדם. שפת הספר קריאה, בהירה וקולחת במיוחד. העלילה מרתקת ומגוללת בפנינו בפרטי פרטים את החוויות עד כי אפשר כמו להרגיש, להריח, לטעום ולשמוע את החוויות. אני ממליצה בחום רב. אסנת.