לרגל יום השואה

לרגל יום השואה

האם אני היחיד שחושב שהלעמוד דום שני דקות בשנה מספיק כדי לכבד את כל 6000000 היהודים היקרים שהלכו בשואה לדעתי זו בושה וחרפה והשני דקות דומייה האלה הייתי מעדיף לוותר עליהן כי הן לא מועילות בכלום ובמקום זה לקבוע תענית מעין יום הכיפורים שבו כול עם ישראל יתפלל לעילוי נשמתם אני אישית קראתי את כל ספר תהילים לעילוי נשמתם ועדיין אני חושב שזה לא מספיק אנשים איבדו את המשפחות שלהם וכל מה שהמדינה המפגרת שלנו עושה למענם זה מפעילה את הסירנה לשני דקות שגם לא מועילות בכלום

המדינה צריכה לעשות?

או האנשים שחיים בה? במדינה שיש בה כל כך הרבה תרבויות שונות, היא עושה את מה שמוטל עליה... למה לא פתחת את הנושא הזה בחודש אוגוסט? למה דווקא ביום השואה? נורא קל לבוא ולהעביר ביקורת על "כולה נותנים שתי דקות מסכנות לזכר שישה מליון" (והן לא מסכנות), אבל איך זה שמי שאומר את זה, תמיד נזכר רק ביום השואה? זה לא חוכמה

זה שתי דקות מסכנות

תגיד לי אם חס ושלום נפטר למישהו מישהו קרוב הוא בא לחבר שלו ואומר לו אחי עשה טובה עמוד שני דקות דומייה או אחי בוא לאזכרה תגיד קצת משניות לעילוי נשמתו את יודעת למה כי עמוק בפנים הוא יודע טוב מאוד שחוץ מהכאב רגליים זה לא מועיל בכלום וזה מיותר מי המציא את הרעיון הדפוק הזה עד עכשיו אני לא יודע זה כזה מיותר ובקטע שנזכרתי עכשיו אני חושב ככה כבר כמה שנים אבל בדבר אחד את צודקת הייתי צריך להעלות את זה מזמן והכי מעצבן היום נסעתי על אונוע בכביש מהיר ולא שמעתי את הצפירה כששמעתי עברה כבר דקה אז עצרתי ועמדתי ובסיום בא אלי מישהו ואומר לי שאין לי כבוד לנספים בשואה אמרתי לו אם היית עושה חצי ממה שעשיתי אז אולי היתה לך זכות לדבר עמדת שני דקות ואתה חושב שכיבדת את הנספים בוא נראה אותך יושב שלוש שעות וקורא את כל ספר תהילים בשבילם ואז שידברו על כבוד

קודם כל אני בן...

תודה אתה מנסה לדבר על זכרון השואה כמשהו אישי... המדינה לא יכולה, ברמת המדינה, לבטא אבל אישי, אבל זכרון קולקטיבי היא יכולה וזה מה ששתי הדקות באות לייצג - לדעתי דווקא יש משהו מכובד בזמן שבו מדינה שלמה עוצרת לשתי דקות (גם אם זה רק שתי דקות) בשביל לזכור את מה שקרה... להגיד לך שלדעתי אי אפשר לעשות יותר? אפשר, אבל זה לא העניין כאן... ולא כולם מאמינים באלוהים, ולא כולם צריכים לקרוא שלוש שעות תהילים כי זה מה שמכבד את הנספים, מי קבע שלקרוא תהילים זה מכבד יותר מדקת דומיה? זאת הדרך שלך לכבד את הנספים בשואה, אז סבבה, אבל למה להכריח מדינה שלמה?

תששמע לא תהילים באופן ספציפי

אלא למשל משניות גם החילונים שנפטר להם מישהו גם הלא מאמינים הגדולים עושים אשכבה לקרוביהם אז לעשות אזכרה כללית לנספים יכול להיות הרבה יותר לעזר יודע מה בוא נסכים שאם יש משהו שיכול לעזור להם זה התפילה יותר מהדקת דומייה כי אם חרדים צודקים אז זה עזר להם בגדול ואם הם לא אז הקדשנו להם הרבה יותר משני דקות ביום בשני המצבים האלה זה כבר יותר טוב

אפשר לפתח את זה למלא כיוונים

בסופו של דבר כל אחד חי לפי מה שהוא מאמין בו, ועושה את הדברים בדרך שהוא מוצא לנכון... כל דרך כזו היא לגיטימית כל עוד היא לא באה על חשבון האחר

למעלה