לרגל המהדרין...

לרגל המהדרין...

חברת המצאות יהודיות "ג'ואיש המצאוטיישן" בע"מ (עמותה רשומה במשרדי הבד"צ), שמחה להגיש לקהל יראי השם וחושבי שמו את ה"גלאט רחוב" - ג'י פי דוס, המסנן את הרחובות המותרים לשיטוט ולנסיעה. ההמצאה מצטרפת להמצאות הקודמות של החברה, הלא הם "אוטובוס נפרד", "סלולרי כשר", "ו"גלאט פון". מיד לאחר סינון השיחות בטלפון עלה הרעיון במשרדי החברה ל"גלאט רחוב", המכונה בשפה המקצועית ובלע"ז "ג'י פי דוס" (= גלאט - פניות - דוס), שיגרום לסינון הרחובות. עיון במפות הג'י פי דוס מגלה טכנולוגיות חדישות. העיר תל אביב למשל אינה מופיעה שם, והנסיעה מירושלים למירון (בשביל המהדרין כמובן) עוברת אך ורק דרך כפרים ערביים בהכשר הבד"צ. גם בירושלים עצמה לא תמצאו הנחות. עבור החונה במאה שערים ומבקש הוראות להגיע לקבר דוד, יחשב המכשיר מסלול מחודש. דרך סימטאות כשרות בלבד שנבדקו על ידי אנשי הבד"צ, ובאופן שלא יעברו בשום אופן ליד ככר ספרא והעירייה שר"י, וכן הלאה. בדגם המתקדם יותר (קומה הכשרה, 777 - I המכשיר אמנם מיושן אך פרופסורים מציינים את חוזקו), יש את אופציית ה"פלגינן"- "עצום עיניים". המכשיר אינו אוסר את הרחוב לגמרי אך מודיע לך בנסיעה ברחוב גאולה: "עצום עיניים במאה מטר הקרובים" (חנויות הלבשה), "אל תסתכל עכשיו 10 שניות לצד שמאל" (גברת עם פאה, רח"ל) ו"שפשף את הפח של הרכב שחונה בצד ימין" (רכב מהקומה הטריפה, ללא מכשיר גפ"ד). לקוחות מרוצים מספרים על המכשיר: הרב א.י. נסע במכשיר ברחוב יפו. המכשיר התריע במשך כל הנסיעה "עצום עיניים". יהי זכרו ברוך. גם הרב ש.ק. (השם המלא שמור על המצבה) שהשתמש בגירסה הרגילה היה מספר, אילו רק יכול היה לספר, כיצד כיוון אותו המכשיר לתוך קיר, היות שכל שאר הרחובות בצומת היו טריפים ונפסלו על ידי הועדה (ברחוב הראשון גרה אשה שתמיד צועקת מהמרפסת (וקול באשה ערווה זו הלכה ואוי למכחישים ומסלפים!), ברחוב השני יש פוטו לפיתוח תמונות, ובשלישי גר אדם לא דתי וי"א ציוני שר"י). המכשיר תומך בשפה האידיש, מתפשר על לשון הקודש, ויודע גם מעט קללות בערבית ירושלמית עסיסית.= --

שומר 23

New member
פשוט וברור..

שהרי זהו דבר שאמנם נאמר במליצה אך יש פה משהו שנשמע אולי קצת נגד הממסד התורני.. לא אכחד שנהנתי אבל לא מזה שזה נגד הממסד התורני אלא מהבדיחה עצמה..

שומר 23

New member
פלמוני 777

לאחר שראיתי את דברי צפנת פענח הבנתי שראוי שאציין שדברי לא היו כהתקפה עליך אלא ביקורת בונה ואם אני טועה או שיש לך מה לומר על דברי אני כאן קשוב להערותיך.. בתקווה להבנה..

גם אני אישית נהנתי מהבדיחה עצמה

ומי שכבר הספיק להכירני יודע שאני ממעט בחלוקת מחמאות. ובכלל לא ראיתי בכך כמהתלה על הסקטור החרדי. אף כי לא חסרים אמצעים להציג את היהדות בצורה נלעגת ודוקא מתוך המקורות עצמן. כך שאין כל צורך לדברי מהתלות חסרות בסיס. אך כבדיחה, החומר היה מעולה

רוברטהה

New member
במקום ללמוד אתם מתעסקים בשטויות.

לדעתי כל המכשירים הכשרים הם שטויות כי כל מי שרוצה יכול להשיג את מה שהוא רוצה לראות או לעסוק ואת אותו בן אדם לא יעצור שום דבר ובטח לא המכשירים הכשרים שלכם זה פשוט טימטום כל ההפרדה הזו..

אחת מאלף...

אמנם שביעות רצונו של חקר לאו מלתא זוטרתא היא, אך אם בו בזמן נגרמה נחת רוח לאפיקורוס הרשע, ימ``ש, יצא שכרך בהפסדך... צר לי.

תחול עליך ברכת אתונו של בלעם אביך

``ישימך יהוה כצדקיה וכאחב אשר קלם מלך בבל באש`` ומעניין אם תוכל לציין על איזה לאו עברנו אני וירמיה ?

אם כבר אז -עברנו!

אז תשכח שמדובר בפסוק בירמיה. ואם לדבריך עברתי על עשה, איזה מהם ?

שומר 23

New member
פלמוני..

תן בדעתך.. שלא לפגוע בנו .. בבקשה ממך אל תכתוב את שם השם על גבי הפורום.. לא מצד ההלכה אלא מצד ההתחשבות בזולת.. אודה לך אם תקח את הדברים לתשומת לבך..

מקפיא

New member
והדבר הבא,

בל בחורה וגברת שתרצה להוציא רשיון תדרש להתייצב לפני הוועדה לענייני רישיון בארה"ק ותת סיבה מצדיקה להוצאת הרישיון, אישה שתקבל אישור תוכל לפנות מיידית למשרד הרישוי לפקיד מטעם הוועדה לענייני רישיון בארה"ק שיפנה אותה למורה (אישה) בלבד, על הרישיון יודפס במקביל ללוגו רשות הרישוי גם חותמת הוועדה לענייני רישיון בארה"ק. רק שאני לא יודע עד כמה כדאי לדבר, כי בסוף יקום איזה מטורף ובאמת יעשה את זה....

למעלה