לרב סגל..

TRANSFER

New member
לרב סגל..

אני מעוניין להחליף את השם שלי האם תוכל לעזור לי בזה?

אני לא הרב סגל..........

ולדעתי החלפת שם אינה דבר של מה בכך, ונהגו לעשות זאת רק במקרה של חולה מסוכן. בשורות טובות.

TRANSFER

New member
אה.. אז לנאמן למקורות..

יש לי שם לועזי ואני רוצה להחליף לשם יהודי אתה יכול לעזור?

TRANSFER

New member
לנאמן למקורות......

שמי הוא לועזי לגמרי אני בטוח בכך במאתיים אחוז!!!!!!!! אני פשוט לא רוצה להזדהות בשם, להישאר אנונימי. אבל בברית מילה לא קראו לי בשם עברי, אלא בלועזי ואני בטוח שהשם הוא לועזי, אין שום ספק בכך.... האם אני יכול להחליף אותו, למרות שמחליפים רק לאנשים חולים ואנשים שהתגיירו, ואני לא התגיירתי אני יהודי ב100% אני בא ממשפחה חרדית. כלומר הסבתא רבא והסבא רבא היו חרדים.

TRANSFER

New member
לרב...

השם ששלחת לי אני לא מתחבר אליו והוא ם מיושן.... האם יש לך הצעות לשם מודרני יותר..???

manew

New member
סיפור ששמעתי

חסיד אחד שבא לאדמו"ר שלו וביקש ברכה לחתונה שלו עם מרת פלונית בת פלונית ואמר הרב שיבדוק טוב אם הכלה לא מחללת שבת ואמר החסיד שלא ייתכן ושהיא באה מבית חרדי ושהיא חרדית ואמר הרב אם ככה אז השם לא נכון והחסיד בדק וגילה שכשנולדה האמא של הכלה נתנו לה שם עם השפעה לועזית וכשהיא עלתה לארץ היא אמרה לכולם שקוראים לה בשם אחר (אותו שם לאחר עיברות) וחזר החסיד ואמר לרב את שם האמא שניתן לה כשנולדה והרב בירח את השידוך מה שרציתי להגיד שאם אתה מחליט לעברת את השם סתם בלי ליווי של רב עם כל מה שצריך להגיד כשמשנים את הרב אז השם עדיין נשאר השם הישן שלך חיים

TRANSFER

New member
לחיים..

קודם כל תודה רבה על האזהרה שלך! אבל אני רוצה להגיד לך לפני שאני מחליט משהו אני בודק את זה לפחות 50 פעמים! כך שבשקשר לשם אני חושב על זה המון וההחלטה היא מאוד קשה. לכן פניתי לרב שיעזור לי.. הוא הבטיח לי שיתן לי עזרה. חוץ מזה אני יודע שצריך לפני זה לתורה.. אם הרב מרדכי יקרא את ההודעה.. אז אני מבקש ממך שגם תגיד לי מה עושים אחרי שבוחרים את השם?

asaf2000

New member
נדמה לי גם

שלא משנים את השם לגמרי אלא מוסיפים שם עברי בנוסף לקיים.

TRANSFER

New member
אני לא מבין................!

אתה אומר לי וגם אני חושב ככה שלא משנים את השם לגמרי, וחוץ מזה אני לא רוצה לשנות את השם שלי לגמרי כי זה שם על סבא שלי! וזה מאוד חשוב לי. ורב אחד אחר אמר לי שאפשר לשנות את השם לגמרי... זה מאוד מבלבל אותי, יש הרבה סתירות, אבל בעזרת השם הכל יהיה לטובה..

manew

New member
לאו דוקא בתור אזהרה

סתם חשבתי שכדאי שתדע שאם אתה משנה את השם שיהיה שינוי אמיתי כמו שמשנים שם של חולה ולא שסתם תגיד לכולם לקרוא לך בשם אחר כי ככה לדעתי זה רק שם חיבה אבל עכשיו שאני חושב על זה אז זה משנה לגבי עליה לתורה וכאלה חיים

TRANSFER

New member
גם פה אני לא מבין........!!

איזה מישהו (נומרולוג) אמר לי שאת השם צריך לשנות בהדרגה, הוא אמר תתחיל לרמוז לחברים שלך לאט לאט בהדרגה( בהתחלה שיקראו לך בשם חיבה) אבל הוא אמר אחר כך אם למשל אתה הולך לצבא או לכל מקום חדש אז תשתמש אך ורק עם השם החדש ואל תזכיר אפילו את השם הישן החדש שלך.

manew

New member
אני יכול להבין למה

לפחות נראה לי שאני יכול ע"פ הנומרולוגיה השם שלך משפיע על האישיות שלך ועליך בכל מיני צורות ולכן כשאתה משנה את השם שלך אתה למעשה משנה את האישיות שלך במידה מסויימת ולכן מוטב לעשות את זה בצורה הדרגתית אבל לדעתי זה לא מתאים לדעת היהדות כי ברגע שבו אתה מחליף את השם אז הוא השתנה ולא משנה איך קוראים לך כלומר ע"פ היהדות השם שלך זה השם שניתן בברית או אם שינית את השם שלך עם רב מקובל ואילו לדעת הנומרולוג יש השפעה גם לאיך שקוראים לך למעשה (הכל השערות בעלמא ואני לא אחראי לשום מילה בהודעה הזאת
) אני לא ממש עוסק בשינוי שמות או נומרולוגיה בזמני הפנוי או בתור עבודה ככה שאני לא בקיא בזה חיים

manew

New member
משהו ששכחתי

בד"כ כשרב בוחר לך את השם הוא דואג שכל השינויים של הנומרולוגיה וכדו' יהיו מינימליות כי גם הקבלה עוסקת הרבה בעיניין של נומרולוגיה ולכן נוהגים לפנות לרב מקובל כדי לשנות את השם חוץ מזה כדאי שפשוט תשאל את הרבה את כל השאלות שיש לך אין ספק שהוא יענה לך בצורה יותר מדויקת ממה שפה נוכל לענות לך חיים

TRANSFER

New member
לחיים...

קודם כל תודה רבה על התשובות ואני הפנמתי כמה מהדברים שאמרת ולכן אני מתכוון להיפגש עם רב בזמן הקרוב, בנוסף, לייעוץ שהרב מרדכי יביא לי בפורום.

למעלה