לרב,דחוף!!

האספן

New member
לרב,דחוף!!

חבר שלי אמר לי שמעכשיו עד ל"ג בעומר איפשר להיסתפר,זה נכון?? בבקשה תענה מהר זה דחוף לי

WAN BEN

New member
תלוי

במשנה ברורה מובא שיש שני מנהגים יש שלא מסתפרים עד לג בעומר ויש שמסתפרים עד רח איר ואחר כך לא מסתפרים עד שבועות ואומר המשנב שיזהר לא לתפוס את החבל בשתי קצותיו אבל כל אחד יכול לבחור באחד מהמנהגים כרצונו

danielhope

New member
עוד שבוע בדיוק

כלל יש מנהגים. ביום העצמאות וביום ירושלים גם כן מותר להסתפר (ולא סליחה מהלא ציוניים פה), וכמדומני הרבה קהילות לא נהגו אבלות כל חודש ניסן כלומר עד אדר אשמח אם תתקנו.

asaf2000

New member
מקור?

איפה כתוב שביום העצמאות ויום ירושלים מותר להסתפר? ומה הדין ביום העצמאות שנדחה לו' באייר כמו השנה?

danielhope

New member
הדין לדחייה

קראתי רב, נדמה לי באתר של ישיבת בית אל שאמר שבמקרה ונדחה - הכול נדחה, אך ביום ה' באייר לא יאמרו תחינה (כמובן גם ביום ו' באייר)

asaf2000

New member
מעניין

מי שמכיר את השטיבלעך של ויז'ניץ בבני ברק שם אף פעם לא אומרים תחנון אז שנה שעברה ביום העצמאות היו ויכוח מתמשך באחד המנינים במנחה אם להמשיך את המנהג לא להגיד תחנון כבכל יום או להגיד תחנון בדווקא ובסוף אמרו

א77

New member
הוספה קלה...

אצל בעל החזון איש זצוקללה"ה היה ברית בבית מדרשו ביום ה' באייר. הוא ציווה לאבי הבן שייצא מבית המדרש לרגע שעת אמירת התחנון, כדי שיוכלו לומר תחנון... זה היה גם אצל הרבה צדיקים ורבנים... ואין כאן נידון כלל אם יום העצמאות הינו חג אם לאו. אלא פשוט אי אפשר לשנות את ההלכה בעקבות הכרזת בלפור... יום ה' באייר הוא אחד מימי הספירה.

danielhope

New member
בעקבות הכרזת בלפור?

לא. בעקבות הקמת מדינה יהודית בארץ ישראל לעם ישראל.. כן. ולא לויכוח הזה עכשיו כי הוא חסר טעם.

WAN BEN

New member
אכן

לגבי מה שכתבת שהרבה קהילות לא נהגו כלל אבילות בניסן זה המנהג השני שצינתי מקודם מהמשנב אך הוא מחיב לנהוג כן עד שבועות

למעלה