לראש השנה, ליום כיפור

• פותח הנושא magy
  • פורסם בתאריך

magy

New member
לראש השנה, ליום כיפור

לינק להודעה של בן בן.......... שיר המתאר את אוצרות הרוח, של העם היהודי. שזור בקטעי תפילה מן הימים הנוראים ושמחת תורה

magy

New member
להקשיב לשיר .......

ולחזור אחורה אל הילדות.... אל התכניות ששמע סבא. ברדיו הקטן. כמו לחזור אל בית הכנסת, אליו הלכתי בגיל 6 - 7 כשעוד האמנתי שיש אלוהים. להקשיב לשיר, זה להפוך לספוג מלא טעמים של פעם, ניחוחות של אינטימיות בחגים. משפחה....קירבה.......ילדות. להיות שוב ילדה קטנה בשמלה מצועצעת, שקיבלתי מאמריקה....בחבילות...... למות מפחד שאם לא אצום, אקבל עונש....... לבקש סליחה מכולם....בכוונה גדולה....... להתחנן על הבירכיים לאלוהים......שכולם ישארו בחיים אחרי יום כיפור....... גרנו מול בית הכנסת....שמעתי את כל התפילות......במרחק יריקה.... (אז ביום כיפור אחד...אבי התחשמל כשתיקן מנורה.....) שומעים את הקטע.......וחוזרים לשם.......... מומלץ

תני לאביך לשמוע, מגי.../images/Emo79.gif../images/Emo168.gif

לפחות שהוא יהנה, מנפלאות האינטרנט.

גמר חתימה טובה ../images/Emo63.gif

לא מרגישה אוירה של קדושה, גם לא צמה, אבל נמצאת בהליך נפשי של חשבון נפש והרהורים. גמר חתימה טובה לכולם.

magy

New member
גם לכם חונתוששששששששש

ואולי נתראה בעיר הקודש בשבוע הבא............ אני עוד שוקלת.........

מה יש בעיר

הקודש בשבוע הבא? פסטיבל אבו גוש? פסטיבל מספרי ספורי ביד השמונה? צריך להיות מעניין להפליא

שילה1

New member
גמר חתימה טובה....

כל אחד בדרכו הייחודית.. לא צמה,אבל עושה הרבה ביום הזה.. השקט הזה עושה לי משהו!

זה השקט לו אני מצפה

שנה שלמה
למרות שמעדיפה לשבת על איזה הר להביט בנוף ולשמוע את הפעמונים של הכנסיות

zahavashanny

New member
גמר חתימה טובה לכולם ../images/Emo75.gif../images/Emo74.gif

ושוב תודה לכל מברכי החג. עכשיו רק סימנו את ארוחה מפסקת, וחלק מהאורחים יצאו לכיוון בית הכנסת אנחנו לא, אנחנו נהנים להשאר בבית ולהנות מחברת המשפחה. אני מאחלת לכולכם גמר חתימה טובה והרבה הרבה בריאות, ושקט, הרבה מאד שקט, באוירה הזו הייתי בסוף שבוע בהר מעל אגם שנקרה אגם ניאוושה והשקט שהיה מסביב היה משגע עם נוף מקסים וציפורים מסביב וכל מיני שפני סלע ארנבות ודיגדגים זה מן סוג של אנטילופה אבל קטנטנה, בקיצר תענוג. מנוחה לפני הארוחה המפסקת והצום שכמובן הינו מעייף גם כן. ופה אני יושבת סוף סוף ונהנית מסיפוריככם. ובנתיים ביי להתראות ממני פה בנירובי

גמר חתימה טובה זהבוש ../images/Emo63.gif

ולמשפחתכם גם! איזה כיף לראות את הניק שלך ברשת
גמר חתימה טובה ושתהיה לך שנה מתוקה מדבש

שילה1

New member
../images/Emo140.gifגם ממני..גמ"ח

וד"ש חם לככככולם... וצום קל לצמים...

לצלול אל השקט...

(פנטוש מומלץ לקריאה במקום שקט כמו מערה או מדבר)
שלוות הנפש
אלוהים ברא את העולם ב-6 ימים, וביום השביעי שבת מכל מלאכה. עייף מכל העבודה הקשה, נשכב אלוהים לנוח. לא הספיק לעצום את עיניו והנה דפיקה בדלת. התרגז אלוהים מאוד: "מי זה מפריע לאלוהים הגדול במנוחתו?". ניגש אלוהים לדלת והציץ מבעד לעינית. לא היה שם אף אחד. פתח את הדלת והנה עומד שם יצור קטנטן ושחור. "מי אתה, שתעיז להפריע לאלוהים הגדול במנוחתו?" שאל אלוהים בנימה כעוסה. "אני באמת מצטער, אלוהים הגדול, אבל לכל הצמחים ובעלי החיים נתת מקום לגור בו ולי, שלוות הנפש, שכחת לתת". "אתה צודק" ענה אלוהים בנימה חביבה יותר "בוא נלך למצוא לך מקום לגור בו". הסתובבו אלוהים ושלוות הנפש בכל העולם, הסתובבו וחיפשו, עד שהגיעו למקום הזה. כשהגיעו לכאן, הבינו מיד, בלי מילים, כי זה המקום המתאים ביותר בשביל שלוות הנפש. מאז, גר לו שלוות הנפש פה, ואם תהיו בשקט בשקט תוכלו למצוא את שלוות הנפש שלכם. אצלי זה עבד....

B T1

New member
מישהו עוד נושם בפורום?

חשבתי שכולם בבית הכנסת עם החטאים ומחר בערב מתחילים מחדש.

טרה10

New member
שומע קולות מהרחוב..אנשים ממש שמחים.

מוחאים כפיים. ושני נכדי שעברו לבית חדש בסביבה שקטה חגגו על האופניים. אפילו שני הכלבים הקטנים..מכפרים.. ויש שכן שבחמשה לארבע מעיר לילדים שמשחקים בחוץ: עדיין לא ארבע.! אז מה נעשה לו.? ואסיים בהברקה מאתמול- של זוהייר בהלול.[אלא מי.] כשנכנס שחקן חדש למגרש: אולי יכניס מ י מ ד של ר ע נ נ ו ת--- למשחק.!! משהו..!

למעלה