לראשונה: טייסת באל על.

טל קר

New member
לראשונה: טייסת באל על.

(האמת שזה הפתיע גם אותי חשבתי שיש כבר טייסות באל על. אבל לא) מרב שוורץ ביצעה השבוע את טיסתה המסחרית הראשונה. והנה ממדי השוויון: טייסים באל על : 392 טייסות באל על : 1

עופר ב.ה

New member
נראה לי שהסיבה היא

שעד לפני מספר שנים הם קיבלו אך ורק יוצאי חיל אוויר. ומכיוון שעד לפני מספר שנים לא היו טייסות בחיל אוויר... עופר

עמית_

New member
הערה

עדיין אין "טייסות" בחיל האוויר, יש "טייסת" (קרב), שסיימה את הקורס לפני פחות מחודשיים. והיא תשתחרר עוד הרבה שנים (חובה+קבע). אתה צודק בכך שבעבר הם קיבלו אך ורק טייסים יוצאי חיל האוויר, וזה השתנה לאחרונה.

טל קר

New member
עופר ועמית צודקים, אבל השאלה היא

למה זה היה ככה? זו היתה דרך נפלאה לאל על להפלות נשים בלי להפלות בעצמם. הם אמרו שכל מי שיוצא חיל האויר מתקבל, וחיל האויר כבר דאג שזה יהיה רק גברים. אבל למה שזה יהיה ככה בעצם? הרי לא צריך להיות טייס קרב או לדעת להטיס F15 או שאר מטוסי קרב או לדעת להטיל פצצות או לעשות לופים כדי לברוח ממטוס אויב או כל הדרישות הקשות שיש מטייסי קרב בחיל האויר, כדי להטיס מטוס נוסעים. זה כמו שיקבלו רק נהגי טנק להיות נהגי אגד.

טל קר

New member
אגב זו דרך קלאסית לאפליה שיותר

סמויה מלהפלות ישירות בצורה בולטת ממש לעין. פשוט דורשים דרישה שלא קשורה ישירות לביצוע התפקיד, ושגברים מקיימים אותה יותר.

Boojie

New member
ואני רוצה להזכיר את ההגדרה הנפלאה

"יוצאי צבא" במודעות כוח אדם, שפירושן "רק יהודים, בבקשה, אבל אנחנו לא רוצים תביעות אפליה". "דרושים מלצרים יוצאי צבא"... אכן, עבר צבאי הוא חיוני למלצר, אתם לא חושבים? בקיצור, "אפליה ללא אפליה" זה לא פטנט חדש או ייחודי לאל-על דווקא.

augustus

New member
גם אני לא הייתי בצבא (הערת שוליים)

ובין חבריי הטובים ביותר יש עוד כמה שלא היו שם מסיבות שונות (בריאותיות או אי התאמה, אצלי זה אי התאמה). המודעות האלה מפלות לא רק ערבים (ולא שזה לא מספיק חמור להפלות רק ערבים) אלה את כל מי שלא משתלב במנגנון המיליטריסטי.

Boojie

New member
גם אני לא הייתי בצבא.

משום מה, כשאת יוצרת קשר עם מקומות כאלה, מרגע שאת לא ערביה, פתאום התנאי של שירות צבאי מספיק להיות כל כך חשוב. מנסיון. זה פשוט תנאי שנועד להרתיע ערבים, נטו.

augustus

New member
אה. אבל מעלום לא התקשרתי

למודעות האלה, הן בגלל אי רצון להידחות והן בגלל הכעס על הקריטריון הלא רלוונטי. מעניין מאוד מה שאת אומרת.

עופר ב.ה

New member
אני תמיד ראיתי

את המודעות האלה כבאות על מנת שלא יפנו אנשים לפני גיוס, כיוון שלא יוכלו לעבוד יותר ממספר חודשים ספורים. אכן - אפליית ערבים טיעון הרבה יותר הגיוני...
עופר

wasaby

New member
צר לי אוגוסטוס

אם מישהו משחרר את עצמו מהצבא בטענות שהוא רגיש מידי או לא יכול להתמודד עם מסגרות אולי הוא גם רגיש מידי להתמודד עם המסגרת של עבודה במקום מסודר, להגיע כל בוקר בזמן, לא לעשות תמיד מה שרוצים באותו רגע. כשאחי היה בלשכת הגיוס היו שם שני מלש"בים (יתכן שהכי סטרייטים שיש)שהסתובבו במעילונים צבעוניים, צעיפי נוצות, נעלי עקב והתחבקו והתמרחו אחד על השני כל הזמן, כפי הנראה תוך כוונה להוציא פטור מהקב"ן. אם מישהו מוכן לנצל ככה את ההתיחסות של צה"ל לנטיה המינית האמיתית או המדומה שלו לא אכפת לי שהוא יפגע מיחס שווה לזה של צה"ל מצד מעסיקים.

tookmy

New member
זאת אומרת, את מעדיפה לחיות במדינה

שמפלה וזה בסדר, מאשר נניח, ליצור מציאות שונה- נניח, שירות לאומי כבחירה בין צבא ובינו, כשכולם מחוייבים בו, מלבד, נניח, חולים מאד. את מעדיפה מציאות בה זה בסדר להפלות ערבים וזה בסדר להפלות את מי שלא מתגייס. כלומר חברה של חזקים ושולטים בלבד. את יודעת שאחוז מאד מאד גדול לא מתגייס ועוד אחוז גבוה (לא זוכרת בדיוק נתונים, יש באתר של פרופיל חדש) משתחררים לאחר תקופה קצרה?! רק בשטיפת המוח שעושים לנו "כולם מתגייסים" במציאות זה ברבה יותר מורכב. ואלי הקטע הדפוק הוא ההתייחסות של צה"ל לנטיה המינית של האנשים האלה שתיארת ולא דווקא מה שאת קוראת "ניצול"?

four seasons

New member
סוף סוף מישהי כותבת על האופציה ../images/Emo6.gif

של שירות לאומי, אני רואה בכך פתרון חברתי, כפציפיסט לא נוח לי להחזיק נשק או לשרת בתוך אוכלוסיה כמדכא, שירות לאומי יכול לתת לי אפשרות לתרום לחברה, לעזור לאוכלוסיה הבוגרת, לתמוך בחינוך, אפשר לתמוך בנשים או גברים שעברו הטרדה או אונס לא חסר, כך גם כל שכבות החברה יוכלו לתמוך, ישראלים ערבים, הוכח שכל חיל בצבא קרי צנחנים גבעתי כאשר הפכו התנדבותים יותר הצטרפו, לפתוח את החילות לכל מי שמעונין/נת נשים, גברים הומוסקסואלים, לסביות ומי שלא מתחבר/ת יכלו לתרום במסגרת שירות לאומי, הלא מספר הלא משרתים/תות בכל השכבות גדול מאוד אני לא בעד כפיית שרות לדתיים חרדים הם הם ישרתו בשירות לאומי

augustus

New member
קלעת בול, פור סיזונס

עשיתי שירות לאומי, כי האופציה של שירות בצבא כלשהו, שלא לדבר על הצבא שהורג ילדים, נוגדת את הערכים שלי, וגם כי לא רציתי לבלות שנתיים במקום שאין סיכוי שאוכל להתפתח בו. ולוואסבי: אין לי מושג מהו גילך, אבל אם הוא מעל שישים אני בהחלט יכולה להיות סלחנית כלפי הדעה המיושנת שמיישרת את כל העולם לפי המנגנון המיליטריסטי. זוהי תפיסה שהולמת את הדור הישן, והיא חלק מהתפיסה המבטלת את האינדיווידואל ומקדשת את הממוצע הנורמטיבי. הנגזרת של התפיסה הזאת היא קיבוע המודל הגברי אליו יש להתאים כדי להצליח, ולא בכדי היא חיה בשלום עם העצמת המנגנון המיליטריסטי המאוד גברי. כיום, יותר ויותר אנשים מבינים שההתאמה לצה"ל או הרצון לשרת בו אינם קנה מידה יחיד להערכת הכישורים, היכולות או הנכונות של הפרט לתרום לחברה. אין שום קשר בין היכולת או הרצון להסתגל למסגרת הצבאית לבין היכולת להשתלב במסגרת של עבודה או לימודים. גם בלי קשר לצבא, הסובלנות וקבלת האחר הפכו לאט לאט להיות ערך בעולם המערבי בכמה עשורים אחרונים, ואני רואה בזה תהליך חיובי שמקדם את הפרט ואת החברה דרכו. על התיאור שלך של שני המתגייסים קשה לי להגיב, הראייה הזאת פשוט מזעזעת. מה אם זה אופן ההתנהגות הרגיל שלהם? ואם תתעמקי טיפל´ה בתקנות של הצבא, תגלי שהנטייה החד מינית אינה בסיס לאי גיוס, ובכלל כל אפלייה של חייל/עובד צה"ל על רקע נטייתו המינית אסורה - הישג חשוב של הקהילה ההומו לסבית בישראל, שהושג אחרי מאבק קשה מאוד, כי אין צורך לציין שהצבא אותו את כל כך מקדשת לא יזם לבד את ביטול האפלייה.

../images/Emo32.gif אני בעד אופציה של שירות לאומי

שיהיה בדיוק באורך של שירות צבאי, לא פחות, ושיחייב כל מי שלא רוצה או יכול להתגייס לצבא. מוציאים אותי מדעתי כל השחקנים והדוגמנים שלא הולכים לצבא כי זה יפגע להם בקריירה. אם אני יכלתי להמתין שנתיים וחצי עם תחילת הקריירה שלי או מה שזה לא יהיה, גם הם יכולים.

augustus

New member
אני תומכת ברעיון של הארכת השירות

הלאומי, או לחלופין קיצור השירות הצבאי. אבל הנימוק של קריירה נשמע לי בהחלט ראוי להתייחסות, אם יש אנשים בעלי קריירה אני מכבדת את אי רצונם לקטוע אותה. אם דחית את הקריירה (הקיימת או העתידית) שלך בשנתיים וחצי ואת מרגישה שלמה עם עצמך - מה טוב, ואם את מרגישה פספוס, זאת לא סיבה מספקת בעיניי לגרום לאחרים לאבד הכנסה (לא שיש לי הערצה עיוורת לתעשיית האופנה, אבל אובדן הכנסה בסדר גודל כמו שלהם בהחלט שיקול מובן בעיניי). בקיצור, אין לי דעה נחרצת לכאן או לכאן, ובאופן כללי יש לי נטייה לכבד את הבחירות של האנשים האחרים.

אני חושבת שאו ששירות צבאי/שירות

לאומי הוא חובה, מתוך זה שיוצאים מהנחה שכל אזרח בן 18, באשר הוא, צריך לתרום למדינה, או שיוצאים מהנחה שזה נתון לבחירה, ואז גם צריך לשלם יותר מהמשכורת המגוחכת שנותנים כרגע לחיילי הסדיר. אבל אי אפשר שיהיה מצב שיהיה איפה ואיפה, עם כל הכבוד לדוגמנים. מה עוד שיש דוגמנים ודוגמניות שמשרתים בצבא ומתחשבים בהם בשיבוץ שלהם. מי שבאמת רוצה יכול לעשות גם את זה וגם את זה.

wasaby

New member
כפי שכבר אמרתי

אני בת 27. את לא מקבלת את הדעות שלי? לא נורא אני אחיה עם זה. לדעתי היכולת של הפרט לראות את עצמו כחלק מחברה (בלי לוותר על יחודו ואישיותו) היא סממן של אדם בוגר ומאוזן. ה"מסגרת" שכל כך הרבה מתקשים להסתגל אליה מורכבת מקווי הגבול שבין אדם לאדם. בכל מקום בו קבוצה של אנשים צריכה לפעול ביחד יההיו קווי גבול כאלה. גם חוקי התנועה שלנו הם מסגרת קשיחה מאוד. מי שעושה לעצמו וויתורים כי הוא אומנותי מידי לסוע לפי הוראות התמרורים מסכן גם אותי. אני לא רואה קיום של מדינת ישראל בעבר או כיום בלי כח צבאי המהווה חלק גדול יחסית מהאוכלוסיה. צבא ארצות הברית הוא ענק לעומת צה"ל אך יחסית לאוכלוסיה שם הוא מזערי. גם ארצות הברית הגדולה לא הסתפקה בעיתות מלחמה בצבא ההתנדבותי הזה והתחילה בגיוס חובה. מדינת ישראל מיום קומה נמצאת במצב חירום. ישובי חומה ומגדל לא בנו חומה מטעמים אסטתיים. יתכן שחלק מהעימותים הצבאיים שישראל עברה היו ניתנים למניעה ופתרון בדרכים אחרות, אני בהחלט חושבת שגם את המצב כיום ניתן וצריך לפתור בדרכים מדיניות אבל העלמתו של צה"ל איננה הפתרון. מגעילים אותי דיבורים בסגנון "אמא טובה לא שולחת את הבנים שלה לצבא" אלו לא ערכים נשיים אלו ערכים אגואיסטיים. מי שאומר דבר כזה אומר בעצם: "שאחרים יהרגו כדי להגן עלי".

למעלה