לראשונה בחצרים!

sagife

New member
לראשונה בחצרים!

למספר שעות, עלה מספר כלי הטיס החשמליים בשטח על מספר טיסני הניטרו/בנזין! תקדים מסוכן? רמז לעתיד? מי יודע... מה שבטוח, מי שטרח והגיע, למרות העננים השחורים שחלפו מעל ב"ש הרוויח, ובגדול. אחה"צ יפה, רוח מינימאלית וריח גשם באוויר. בתמונה אינג' ש. (השם שמור במערכת) שחזר להטיס לאחר תקופה ארוכה ונטולת סטיק.הגיע עם דאון שנבנה במהלך קורס מדריכים של הקלוב לפני יותר מעשור. הדאון חושמל, וטס טיסת בכורה מוצלחת(סוף סוף...)

sagife

New member
מפלצת חשמלית

הוטליינר שהפליא בשריקותיו. יכולת טיפוס אנכי אין סופית. פשוט צריך לראות כדי להאמין.

sagife

New member
טיסן מעניין,

שהגיע מאוחר, ודרש כיווני מנוע ארוכים (לאחר שהמנוע אופסן מספר שנים) לא הספיק לטוס לפני השקיעה...

sagife

New member
שאלת איזון.

הדאון שחושמל (זה מההודעה הראשונה) נבדק בדיקת מרכז כובד בשני קצות כנף (שימו לב לצורת הכנף). בבדיקה דומה בחלק הישר של הכנף (קרוב יותר לגוף) התקבלה תוצאה שונה לחלוטין! למעשה, מה שנראה מרכז כובד תקין, הסתבר כמרכז כובד אחורי מאוד.תושיית המטיס הצילה את הדאון (כמעט) ללא פגע. מדוע ולמה התקבלו תוצאות שונות כ"כ בבדיקות? בתמונה המצורפת נק' האחיזה בבדיקת מרכז כובד ראשונה (זו שהסתברה כמוטעית).

irbaboon

New member
בגלל שהכנף משוכה זה לא נכון לבדוק

מרכס כובד בקצות כנף. תמיד אבל תמיד בכל כלי טיס בודקים מרכז כובד בשורש!

sagife

New member
תודה על התשובה,

וההערה לגבי ביצוע הבדיקה. הדאון אינו שלי ולכן איני יכול לבדוק כרגע, אבל אני די משוכנע שהקורה תחתה החזקנו ובדקנו היא ישרה לאורך כל הכנף ואינה משוכה. אם אכן כך, מדוע יש השפעה על המדידה?

sagife

New member
../images/Emo66.gifאני, ובטח עוד כמה אחרים

נשמח להסבר קצר ...

irbaboon

New member
אז ככה

א. כמעט בלתי אפשרי לדייק בבנית דיהדרלים שיהיו באותו קו כמו הכנף המרכזית. ב. כשבודקים בקצות הכנף (דיהדרלים) הבדיקה נעשית במרכז כובד גבוה ממה שהוא אמור להיות, וזה סיבה לזה שהדאון יראה מאוזן בכמה וכמה מקומות שהם בכלל לא המרכז כובד האמיתי שלו, בשביל להבין את זה תנסו להיזכר בניסוי שעשינו כשהיינו ילדים שבו מחברים שני מזלגות ביחד ושמים אותם כל ראש של סיכה, הרי אם הינו מחזיקים אותם בקצוות הרכז כובד היה שונה לגמרי. זה אמנם הסבר קצת צולע אבל אני לא הצלחתי לחשוב על משהו יותר גרפי ומובן. בכל מקרה תמיד צריך לבדוק מרכז כובד משורש הכנף, ורק ככה תתקבל תוצאה אמינה.

YHS

New member
ואם לכנף אין דיהדרל זה בסדר?

אני מזכיר שהכוונה לבדיקת מרכז כובד על ציר אורכי. אבל אתה טועה, כמובן. אין שום בעיה לבדוק ליד הגוף, אם יש מתקן, או באזור קצות הכנפיים.

YHS

New member
הנה תרשים

אשמח להסבר מה ההבדל בין העיגולים הכחולים לאדומים מבחינת מיקום מרכז הכובד האורכי. תודה

irbaboon

New member
אני לא טועה!

תיקח כנף שאורך הדיהדרל שלה נגיד 100 מטר בעל זוית גדול מאד, אתה לא תצליח לבדוק מרכז כובד כמו שצריך אם תבדוק מהקצוות, אינ לא ממש יודע איך להסביר את זה... תנסה פשוט לדמיין את זה

YHS

New member
שמתי תרשים

תסביר למה יהי הבדל בין העיגולים האדומים לכחולים מבחינת מרכז כובד בציר האורך. קודם זרקת משהו על "מומנטים". זה נשמע מאד "פיזיקלי", נא תסביר.

sagife

New member
נראה לי שאתה מכוון

בכיוון תופעה שנקראת שווי משקל יציב, לעומת לא יציב. הדוג' המקובלת בתחום היא: דמיין חצי עיגול- כאשר החצי עיגול מונח על משטח וזורקים לתוכו גולה הגולה תגיע למנוחה ושיווי משקל בתחתית. יהיה קשה להזיז את הגולה ממוקומה, ולאחר כל שינוי תחזור הגולה למקום. אם שמים את חצי העיגול הפוך ואת הגולה על "קודקו", ניתן יהיה לאזנה שם, אך כל שינוי קטן יגרום לגולה לזוז ממקומה, ולברוח מנקודת שיווי המשקל (על כך נאמר שווי משקל לא יציב). אני מכיר את העניין בהקשר לכך שטיסן כנף תחתית בודקים הפוך. פתרון התעלומה המדוברת הוא באותו כיוון?

sagife

New member
ההסבר הנ"ל לבדו

אינו מניח את דעתי. העניין שלא ברור לי- מודדים מרכז כובד אורכי, הקורה ישרה, לפי הבנתי, אמורות להתקבל אותן תוצאות. ???

irbaboon

New member
לא! בגלל שעכשיו נוסף לך מומנט גדול

יותר שמושך למטה ולא נותן לטיסן לנטות קדימה או אחורה

sagife

New member
מצטער...

עדיין לא מסתדר לי...תוכל לעזור עם תרשים כוחות על הציר האורכי וכיצד הוא מושפע מגובה נקודת העיגון איתה אני עובד? תודה!

למעלה