לראות

עננים.

New member
לראות ../images/Emo22.gif

מה זה לראות? מהיכן תנועת הראיה מתחילה? האם התנועה מתחילה מבפנים או מבחוץ? מה משמעות האמיתית של לראות? האם הראיה היא תכונה מולדת או שהיא תכונה נרכשת? האם קיים/יש משהוא מעבר לראות? האם הראיה היא רגש או מחשבה? לראות באמת זה לראות מבלי לחשוב, מכיוון שכל מחשבה שלנו מותנת. לראות באמת זה לראות מבלי לחוש, מכיוון שגם התחושות שלנו מותנות בגלל הרגש. ורגש ומחשבה הם אותו דבר. טוב נו, התנגדויות, ואללה, ברשותכם הכתוב על הלוגיקה של מחשבה = רגש בפעם האחרת. לראות באמת זה לראות ללא פרשנות ומבלי לנסות להבין. לראות באמת זה לקבל את הקיים/היש כפי שהוא ואז מתגלית התמונה שמעבר, התמונה האמיתית. לראות באמת זה לראות מהיכן התנועה התחילה ומה הגורם לתנועה זו. ע"י הבנת התנועה והמגמה האדם יכול להיות משוחרר מההתניה, להיות משחרור מראיה אשליתיית וכוזבת. לראות באמת זה לראות את תחילתו וסיומו של תהליך התנועה, זה מאפשר את היכולת ליצור. לראות באמת זה לראות את היופי שבפשטות שבטבע, את הפשטות שבאדם מעבר לכיסוי האשליתיי. לראות באמת זה להתחבר אל הראיה של הנשמה, החיבור למקור, לאלוהים. לראות באמת זה פוטנציאל הקיים בכולנו, אך לא למדנו או לימדו אותנו להאמין בפוטנציאל זה. לראות באמת זה לראות מעבר לחושים המעוררים את הרגש, מחשבות, זה מעבר לזה. לראות באמת זה לראות דרך כוליות האדם, וכוליות האדם כוללת את נשמתו. לראות באמת זה החופש, זה השחרור מהפחד הקיים באדם. וכל זה הבנתי (ועדין לא הבנתי דבר) וראיתי (ולא ראיתי דבר) הערב כאשר התבוננתי בשמיים, בתנועת העננים ובקרני השמש האחרונות. מחייך אוהב תמיר

הראייה היא ראיה אשליתית ../images/Emo24.gif

היי!!! לדעתי הראיה הינה ראייה אשליתית בלבד. בתור אחת שכל ימי חייה לא רואה כאחד האדם אני מרשה לעצמי לומר שהכל הבל הבלים. אנחנו רואים איך שאנחנו רוצים לראות. מבחינה פיסיולוגית המדע אומר שפעולת העין ופרוש התמונה די דומה לפעולה של עדשת המצלמה= עיניים. פרוש התמונה במוח= התמונה שיוצאת מודפסת. מרכז הראיה במוח נמצא מאחור בעורף. מראש אנו קולטים את התמונה במהופך, המוח דואג להפוך לנו את התמונה ב-180 מעלות ולישרה. מכוון שהרבה מאד אנשים סובלים מבעיה של פרושי תמונה, רוחקי רואי או מקוצרי רואי, מכאן המסקנה שאין אף אדם שרואה אותו דבא כמו האדם שנמצא לידו ומכאן כל בעיות התקשורת בין אדם אחד לרעהו. כל אחד מפרש את התמונה על פי עולמו האישי ועל פי האמת שלו, עולם המושגים אותו הוא יצר במוחו. ככל שאנשים מתבגרים ראיתם משתנה, לדעתי הם נהיים הרבה יותר רגועים ולומדים לקבל את המציאות כפי שהיא. לכן בעיות ראיה הן כלל לא בעיות ראיה, הן הן הראיה הנכונה של המציאות הזמנית של העולם. כמו תמיד:" ההגיון מצוי במקום שאין בו הגיון"... אור ואהבה אין סופית ללא תנאי וללא גבול מיכל

שרונהה

New member
מה שרואים מכאן לא רואים משם

לתמיר ולמיכל אמרתם הכל על "לראות". ברשותכם אוסיף קצת. ראיה היא רגש ומחשבה ותחושה, והיא סובייקטיבית. כל אחד רואה מהזווית שלו, מהעולם הפנימי והחיצוני האישי שלו. אני מדמה זו לכיתת אמנים שמניחים לפניהם, חפץ כלשהוא, והם יושבים מסביב לחפץ. כל אחד מצייר את החפץ מן הזווית שלו ומתאר בציורו את העומק והאור והצל והרקע ועוד... אם היו 30 אמנים מסביב לחפץ - נקבל 30 תאורים שונים של אותו החפץ. מי צודק? מי ראה באמת? אני חושבת שלראות - באמת - זה ללכת אחורה (כמה אחורה?) קצת למעלה (כמה למעלה?) ולראות את - החפץ מכל הזוויות - מכל האספקטים הפיזיים, הרוחניים, המחשבתיים, הרגשיים והתחושתיים. (תחושתיים אמרתי?) אוףףףף זה קשה להסביר.... גם אני לא בדיוק יודעת...... אבל לפחות ניסיתי......... שרונהה מנסה לראות באמת

למעלה