לראות ולקנא

BellA עלמה

New member
גם הפרק בהרצליה

נקי ומטופח למרות שהוא הרבה יותר פתוח ועמוס
ולמרות שיש שם הופעות קייץ

כך שזה ממש לא סוטר

איליה40

New member
הופעות קייץ

יש לנו טראומה עמוקה ביותר מהופעות הזמר הערבי, או איך שהוא מכונה פוליטיקלי-קורקט "המזרחי" בפארק הדרום של תל-אביב. כך שממש לא מתאים לנו לשלשל 700 אלף דולר (מחירו של נכס מכובד ביותר בקנדה) בכדי להמשיך וליהנות מהתופעה. מה גם שבשנים האחרונות בועת הנדל"ן בהרצלייה התפחה למימדים מפלצתיים יותר מאשר ברעננה. לכן מבחינתנו עיר זו איננה אופציה ראויה של ממש.

BellA עלמה

New member
לא לזה התכוונתי

התכוונתי שאפשר לפתוח את פרק רעננה להופעות קייץ כפי שעושים בפרק הרצליה.
יש לנו את הכונכייה באמפי עם אקוסטיקה משוכללת וכו

הפרק בהרצליה פתוח ללא גדרות והוא עדיין נקי ומתופח ויפה

אבל כפי שכתבתי חופרי חסר תושייה ומעוף כדי לקחת את רעננה קדימה וחבל

gabiskon

New member
גם גזענות וגם מה הקשר

שוב, תשווה את פארק רעננה לעצמו.

ומה עניין 700 אלף דולר להופעה בפארק???

לעניין הרצליה - ציינתי את יופיו ונעימותו של הפארק (שמארח באופן אירוני את הסימפונט של רעננה) - איפה פארק רעננה של היום ואיפה זה... היו ימים שהפארק שלנו היה פנינה אמיתית
באיזור. לא עוד. גדרות, חלוקה לאיזורים בתשלום ואיזורים שלא בתשלום, לכלוך (יחסית לעצמו), כן אבטחה ולא אבטחה שאנחנו לרוב משלמים עליה גם אם כן וגם אם לא.

איליה40

New member
הפארקים

700 אלף דולר - הכוונה כמובן לשינוי הכתובת. מבלי להבין דבר וחצי דבר בתולדות העיר רעננה ובפארק שלה, אני בכל זאת יכול לאומר שלפחות בדרום תל-אביב ובמקומות רבים אחרים הסמיכות לפארקים היא צרה צרורה. בשעות הערב כאמור הופעות הזמר המזרחי (לרוב פרטיות, ללא שום אישור מאף גורם מוסמך), ואילו בלילות - יללות העבריינים הקטינים עד אור הבוקר. אזי אני יכול לנחש שהשמירה והגידור משרתים היטב את תושבי הסביבה הקרובה ויש להתחשב בכך. אגב, אין בדבריי שום גזענות. משום מה אינני נוהג להשמיע בקולי קולות לסביבה את האופרות של הנדל האהובות עליי. אז למה שאשמע מדי ערב "יצירות" שאהובות עליי פחות? ולכן אחד השיקולים במעבר לרעננה הוא שהסבירות לנ"ל אמורה להיות קטנה יותר.

gabiskon

New member
אז אנחנו דווקא מבינים ומכירים אותה הרבה מאוד

שנים, ואנחנו משווים אותה לעצמה ולא לעיירה בדרום סודן למשל.

העובדה היא שבשנים האחרונות חלה הדרדרות בעיר כמעט בכל פרמטר. השמירה בפארק כבר מזמן איננה (היא חוזרת לעיתים ונעלמת שוב), כך שהיא אינה משרתת אף אחד והגדרות הם זכר לימים בהם נגבו דמי כניסה עד שהדבר נאסר ונגבו דמי חניה במקום, ואז כתוספת נחמדה הוספו גם גדרות למתחם המתקנים לילדים מיוחדים כדי לגבות דמי כניסה גם שם.

הפארק בהרצליה ממשיך להסתדר טוב בלי גדרות.

איליה40

New member
האים תוכל לפרט לגבי ההידרדרות?

ניסיתי לחפור במעמקי הפורום, אך לא מצאתי שום דבר קונקרטי.

gabiskon

New member
איפה להתחיל?

הפורום דווקא מלא כרימון בדברים קונקרטיים, אבל מאז הקמתו הפורום פורום בעל עמדה מסויימת מאוד בכל מה שקשור לעירייה (אם אינני טועה, תמונה של המנהלת הקודמת לצד מר חופרי
התפרסמה בהקשר כלשהו של פתיחת סופר - תקנו אותי אם אני טועה). יתכן שזה מה שמקשה על החיפוש שכן היחס כאן בין ה"מרוצים" לאחרים יוצא דופן.

חפש הודעות שלי ושל אחרים שהגיבו ברוח דומה.

ATAF151

New member
יש לי רעיונות

אולי תתחיל במקום ראשון בארץ בהשקעה בחינוך פר תלמיד, אולי במקום הראשון מבין הערים בבגרויות, אולי במקום הראשון לאי הנשרה, אולי בפרסים לרשות ירוקה, לרשות בטוחה, לניהול תקין, לדירוג אשראי הגבוה ביותר, פרסים על חזות העיר, בנית בריכה שהיא בעצם קאנטרי עירוני מדהים, בקבלת כל הילדים לחינוך חינם כבר השנה.

gabiskon

New member
יש לי רעיונות

אולי תצא לעיר ותדבר עם תושביה ובעלי העסקים בה. אולי תקרא את הכתבות במקומונים בה ואת תגובות העיריה המביכות והסותרות

http://www.nrg.co.il/online/54/ART2/086/156.html

http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?ForumId=787&MessageId=20663244

http://www.local.co.il/raanana/90247/article.htm

http://www.local.co.il/raanana/95359/article.htm

וזה שרואה הכל מלמעלה, מהיכן שאנחנו מספיק קטנים

http://www.local.co.il/raanana/95359/article.htm

gabiskon

New member
תפוחים ותפוחים

תשווה את פארק רעננה.....

לעצמו.

לפארק שהיה נקי, יפה, פתוח ונטול גדרות.

איליה, אם אתה מתעניין במגורים ברעננה

אני מציעה שתגיע לעיר ותערוך בה סיור מקיף.
אין טוב ממראה עיניים! נסה להתעלם מההשמצות הבלתי פוסקות שמשמיץ כאן אדם אחד.
גם אני הגעתי לעיר אחרי שהייתי בחו"ל מספר שנים. החיים מאוד נעימים בעיר, מרבית האנשים מנומסים, יש טיפוח והשקעה במקום ובתושבים.

gabiskon

New member
מצטרף להמלצה להתעלם מההשמצות הבלתי פוסקות.

כלפי כל מי שיש לו ביקורת על התנהלות העירייה.

אדגיש שוב שההשוואה של העיר היא לעצמה ולא לכפר בדרום סודן.

איליה40

New member
תידה רבה על תשובתכם!

אנחנו בהחלט שוקלים את המעבר. בינתיים הבת הולכת לגן פרטי ואז המצב עוד איכשהו סביל. אך בשנה הבאה היא תיאלץ לעבור לאחד הגנים עירוניים של כפר שלם – וזה אומר: כנים, מכות, קללות וכו' – ואז אנחנו בהחלט חייבים לא להיות כאן יותר. נשארת רק ההתלבטות לגבי רכישה או השכרה. אינני אופטימי לגבי ההמשך של בועת הנדל"ן בארץ בכלל וברעננה בפרט, בין אם בגלל המיתון המתקרב, בין אם בגלל הרחבת ההיצע הצפוי. ואז יהיה זה מחריד לגלות שהנכס שנרכש זה עתה פתאום השאיל ממחירו סכום לא קטן. בקיצור לערכתי תקופה שלכאורה איננה הכי אופטימאלית לרכישת הנדל"ן. אלה פחות או יותר ההתלבטויות.

ATAF151

New member
אל תצפי לנפילת מחירים

באיזורים טובים כמו רעננה, לעולם לא תהיה נפילת מחירים (אלא אם יפול פה טיל גרעיני). במקרה הקיצוני תהיה ירידה מינורית של כ 5%, שאני לא מזלזל בה, אבל גם היא קורית לעיתים רחוקות מאוד.

gabiskon

New member
"לעולם לא תהיה נפילת מחירים"

אכן משפט מבוסס ורציונאלי.

דה מרקר בדעה מאוזנת יותר

http://www.themarker.com/realestate/1.1684972

"המחסור ארוך השנים בבנייה חדשה ברעננה הפך את שוק הנדל"ן בעיר לשקט בשרון."

"עיר מזדקנת שאינה מושכת דם חדש, ודימוי תוסס יותר של השכנות כפר סבא והוד השרון"

"אף שגם בימים כתיקונם לא מדובר בשוק תוסס, רשם השוק צניחה של ממש במספר העסקות במחצית השנייה של 2011"

ATAF151

New member
אכן כך

לעולם לא היתה במדינת ישראל נפילת מחירים משמעותית באיזורי הביקוש במרכז הארץ.
אפילו הכתבה השלילית יחסית הזו לא צופה ירידת מחירים בעיר ובוודאי שלא ירידה משמעותית שבשבילה שווה לחכות עם רכישת דירה. בארצנו הקטנה לא כדאי ברוב המקרים לחכות זמן משמעותי עם רכישת דירה באיזור מבוקש, כי הסיכוי שתהיה עליית מחירים גבוה מאשר תהיה ירידת מחירים ובוודאי שלא תהיה ירידת מחירים משמעותית לעומת מצבים שכן קורים של עליות משמעותיות.

gabiskon

New member
זו בעיה לוגית של הסקת עתיד

מתוך עבר - העובדה ש"מעולם לא" גוררת אצלך את העובדה ש"לעולם לא תהיה", בתוספת הצגת משפט לא מבוסס כעובדה.

הבא בבקשה אסמכתה לכך שמעולם לא היתה במדינת ישראל נפילת מחירים משמעותית באיזורי הביקוש במרכז הארץ, והגדר בבקשה במדוייק מה הם איזורי הביקוש.

למעלה