לראות ולקנא

איליה40

New member
ל-ATAF151

אני רוצה להיות מאוד זהיר בהערכותיי כי הרי ידוע למי ניתנה בנבואה... אך בכל זאת ישנם אזורים פחות פגיעים ממצבי הרוח במשק ויש כאלה שהם יותר. כך למשל הנפילות בבורסה פוגעות בראש וראשונה באנשי הפיננסים והיי-טק. ולכן האזורים המאוכלסים ע"י הקהל הנ"ל (ומדובר לרוב באזורים טובים למדי) – הרי הראשונים לספוג את המכה. כך כבר קרה בקנדה ועלול לקרות גם בישראל.

ATAF151

New member
ישראל זה לא קנדה

ראשית הכל יתכן שיקרה ועלול לקרות בישראל. אבל עובדה שעד היום למרות שהיו משברים (ובפרט היה משבר היי טק גדול) לעולם לא היו צניחות מחירים משמעותיות באיזורים טובים בארץ ואילו בקנדה ובארה"ב היו כבר כמה פעמים.
ומאחר שאנשים יודעים זאת, הם במקרים רבים מעדיפים לחכות עם המכירה ולא למכור אפילו ב 5% פחות ממה שהיה.

אולי זה כי אנחנו ארץ קטנה עם איזור ביקוש קטן ואוכלוסיה עם שיעורי גידול גדולים יחסית לעולם המערבי שמעוניינת מאוד ברכישת דירה.

איליה40

New member
יש לי חדשות בשבילך - המחירים ברעננה כבר צנחו.

אומנם רוב המוכרים ביד -2 עדיין נצמדים למחירים דאשתקד (וההצלחות למכור הרי בהתאם), אך אלה הלחוצים יורדים מהעץ ומחירי הסגירה (ע"פ מס ההכנסה) הרי קרובים לרמות של 2008. מדובר בירידות של 10-15% מהשיא. יש מקומות שירדו פחות, יש כאלה שיותר. כך למשל אחד ה"נפגעים" הוא פרויקט הצמרת 2005 (אני מנחש בעקבות סלילת הכביש 531). בכלל, העדכונים באתר מס הכנסה יכולים להיות מעניינים. השאלה מה הלה... איך אמר הנגיד פישר – "יש שחושבים שכאן יהיה אחרת... כאן לא יהיה אחרת"

gabiskon

New member
מה פתאום... קרא את דבריה של מנהלת הפורום.

היא כתבה בפירוש "לעולם לא תהיה צניחה במחירים בעיר".

אם היא כתבה אז היא כתבה, לא יכול להיות שהיא כתבה את זה מסיבות אחרות שאינן אמירת האמת המוחלטת (גם אם היא כוללת ניבוי העתיד/שינוי העבר).

3718

Member
רעננה עיר מומלצת למשפחות עם ילדים

אוכלוסיה טובה, מערכת חינוך טובה, מבנה עירוני טוב (רחוב ראשי חי ותוסס שהעיר סביבו), פארק טוב, קרבה לאזורי התעשייה של השרון, קניון גדול ותוסס.
בקיצור, מקום מקסים למשפחות. גם אני עברתי לעיר כשילדי עלו לכיתה א.

ואגב, תתעלם מ GABIKSON שהוא אופוזיציונר מר לראש העיר הנוכחי, ונגזר מכך שהוא חייב להשמיץ את את ניהול רעננה כיום.

3718

Member
ושכחתי להוסיף שיש תחבורה ציבורית טובה באחוזה

gabiskon

New member
הפוך.

ניהול רעננה כיום רע ומר, ונגזר מכך שתושבי העיר אופוזיציונרים לראש העיר הנוכחי.

בפורום הזה, שקיבל מעמד של פורום כמעט "רשמי" בפועל (ראו את האירוח בהתנדבות של מר חופרי כאן לכבוד פרישתה של המנהלת הקודמת) התמונה הפוכה לתמונה ברחוב וכאן מתגודדים
קומץ התומכים בעירייה, תוך שיסוף וירטואלי של כל מי שמעיז להביא את המציאות השונה.

ATAF151

New member
מזלך שהיית שם בערב

כי במשך היום פארק הרצליה הוא סיוט בגלל מחסור חמור בשטחי צל יחסית לפארק רעננה.
אני מעדיף פארק הכי מכוער בעולם, בתנאי שיהיה בו צל נורמלי.

ובקשר לתשלום, בוא נדבר תכלס - עולה המון כסף להחזיק פארק גדול ברמה גבוהה ואם לא תגבה גם מתושבי חוץ, נצטרך לממן אותו לבדינו וכמובן הפארק שגם כך די עמוס יהיה עמוס עוד יותר באוכלוסיות מחוץ לרעננה ובמקרה שלנו בעיקר של ערבים מהסביבה.

gabiskon

New member
"אני מעדיף פארק הכי מכוער בעולם"

זו כהונת המזל שלך, כי אנחנו בהחלט בדרך הנכונה אם לא כבר ממש בפתח.

"עולה המון כסף להחזיק פארק גדול ברמה גבוהה ואם לא תגבה גם מתושבי חוץ" - שאל את עיריית הרצליה. הם מצליחים לתחזק פארק ברמה העולה פי כמה על הפארק שלנו מבלי לגבות
כסף מתושבי חוץ.

"הפארק שגם כך די עמוס יהיה עמוס עוד יותר באוכלוסיות מחוץ לרעננה ובמקרה שלנו בעיקר של ערבים מהסביבה." - נראה שיצא המרצע מן השק. גזענות.

ATAF151

New member
כמה יש כאלו

ראשית כפי שאמרתי בפארק הרצליה יש בעיה חמורה של מחסור חמור בצל, והוא קטן בהרבה מפארק רעננה. אבל נניח שהוא כן פארק מדהים, כמה פארקים עירוניים מדהימים את מכירה שמתוחזקים טוב ובחינם?

את יכולה לקרוא לזה גזענות, אני קורא לזה הבדלים תרבותיים וסוציו אקונומיים וסכסוך היסטורי שגורם לחלק גדול מאוכלוסית היהודים להרגיש לא נח בחברת המון ערבי מוסלמי. הרי לא במקרה כמעט ואין ערים מעורבות ולא במקרה עשו את התוכנית עבודה ערבית שם מציגים בקומדיה את חוסר הרצון של היהודים לגור עם ערבים.

אבל עזבי את הערבים, ברור שתושבי רעננה מעדיפים שלא תהיה צפיפות בלתי נסבלת בפארק.

gabiskon

New member
את ממשיכה בעוות וסילוף המציאות

ואני ממשיך בהבאת העובדות. את פארק רעננה אני משווה לימיו הטובים, נכון להיום פארק הרצליה עולה עליו עשרות מונים.

"ברור שתושבי רעננה מעדיפים שלא תהיה צפיפות בלתי נסבלת בפארק" - אני מניח שזו הסיבה שגידרו אותו כל כך עד שהשטחים החופשיים בפארק נותרו מצומצמים ומביכים.

ATAF151

New member
אין ספק שאת מקורית

את הראשונה בארץ שמכריזה שפארק כמעט ללא צל עדיף על פארק גדול ממנו עם יותר מתקנים ממנו ועם צל די נרחב.

למעלה