לראות את לאוס ולמות

kogawa

New member
לראות את לאוס ולמות

(נאמר על מקום אחר, נו..שויין.) לאחרונה יש אופנה של מבקרים לרגע בארצות שמייד נהיים מומחים וכותבים מדריכים. אז למה בעצם לא לעלות על הגל ולפרסם מדריכון משלי?? העלתי כאן תחילתו של מדריך משלי לאנשי ארץ אלף-הפילים לאוס להנאתכם יובל

pako27

New member
מדהיםםםםם

אני כבר שמעתי איזה תותח אתה מהמקורבים לנו ולא אזכיר כאן את הרזומה שלך (בניגוד לקורות החיים
) , עכשיו גם אחרים יכולים לראות חלק קטן מהתמונות שלך ,

jeshu

New member
מעולה ומזכיר לי סיפור משם הלכתי לי לטייל בין הכפרים יום אחד.יצאתי מהכפר שבו לנתי שהיה מפוצץ בתיירים.כמובן שאחרי חצי ק"מ הייתי התייר היחיד בערך. כמה ילדים הזמינו אותי לבוא איתם והלכתי לראות את הכפר שלהם שהיה גם מאוד יפה.אחד הילדים שאל אותי מספר פעמים אם אני מעוניין ביחסי מין עם בחורה מקומית.אמרתי לו בתקיפות שלא וחשבתי שהוא מתכוון לאיזה זונה מקומית. אחרי כמה ימים הגעתי לפונסואן - העיירה שלייד מישור הכדים ושם הלכתי לסייר בין הכדים עם מדריך מקומי מעולה (המלצה במסרים) ועוד שני תיירים. מלבד לראות כדים ענקיים שמענו גם הסברים מרתקים על מקצת מעמי לאוס. הוא סיפר לנו על ה"אקה" - עם מהקבוצה הטיבטו-במארית - בעלי מנהגי חיזור מתירנים משהו לפי מושגינו.בנוסף הוא הסביר לי שאלה היו האנשים שפגשתי בפיסקה הקודמת. מנהגי החיזור ויצירת הזוגיות של האקה - מפיו של המדריך ההוא - כשנערה מגיעה לגיל הנישואין ההורים בונים לה חדר נפרד בבית שבו היא שוהה.מי מבין המתבגרים בכפר שמעוניין לשאת אותה בה לחדרה הפרטי ושוכב איתה.מבין אלה ששכבו איתה היא בוחרת את בעלה.בשלב הבא עורכים טקס חתונה חגיגי ואחריו היא מבלאת לילה עם ראש הכפר. אין להם מושג למי שייך הילד הבכור וזה גם לא ממש משנה להם. שיטה מעניינת.

kogawa

New member
ממנהגי האקא

זהו השבט הנמוך ביותר בין שבטי ההרים בלאוס ותאילנד (במחוז יואניאנג בסין הם דווקא האצילים אם כי בשישנאבה הם שוב הנמוכים הסולם החברתי) אין להם כבוד עצמי ורבים מהם מקבצי נדבות בצורה תקיפה ומעצבנת. אחוז המכורים לאופיום הוא הגבוה ביותר בלאוס, ובמיוחד אצל גברים, וזו סיבת עוניים. כפר אקא מזוהה בקלות בלבוש הנשים שעל ראשם מגבעת ממחרוזות ומטבעות - רבים מהן מהמשטר הצרפתי שהיה בהודו-סין. בפתח הכפר ישנה דרך ראשית ולידה דרך משנית שעליה שער עץ עם עיטורים מלאכת יד, וסמלים של מין - סמלים פאליים ובובות עושות אהבה, ולפעמים גם רובים מגולפים. הסיבה היא שזהו למעשה השער לכפר, ואסור לעבור בו, והוא חוסם את הרוחות הרעות מלהכנס לכפר בשל דמויות המין והרובים. דבר נוסף יש במרכז הכפר והוא נדנדת ענק הנוצרת מקשירת ארבע צמרות לחבל אנכי. מעניין לראות בכל כפר את הוורייציה המקומית על אלמנטים אלו. מי שיחפש ימצא!!

חי בר

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif מקסים ../images/Emo47.gif ../images/Emo106.gif

Temporary2

New member
למות בלאוס, מהאיטיות.

אתה מכוון כבר לשוק הבינלאומי ?...
צילומים מעולים, וזה בהחלט רעיון מעניין לעשות "מגדיר שבטים" ויזואלי... אתה מדבר לאו (או תאי) ?

למעלה