לראות או לא?

לראות או לא?

(אני יודעת שההודעה הזאת קשורה גם לסרטים אבל מבחינתי היא קשורה הרבה יותר לספרים וכמו כן ברצוני להתנצל מראש אם כבר נפתחו הודעות בנושא) - למי שאין כוח לקרוא אפשר לדלג ישר לשורה האחרונה - היי! אני לירון למי שלא מכיר ויש לי שאלה: אני מניחה שכולכם פה קראתם את כל הספרים (עשרות פעמים) ולפי מה שהבנתי גם ראיתם את הסרטים. אני קראתי את כל הספרים אבל ראיתי רק את הסרט הראשון ואני נורא מתחרטת שעשיתי את זה. פשוט לפני שראיתי יכולתי לדמיין איך נראות הדמויות ואחרי שראיתי את הסרט, כשאני קוראת הארי פוטר אני רואה את השחקנים בתור הדמויות. זה ממש מבאס אותי שאני עכשיו כבר לא זוכרת איך פעם דמיינתי אותן. אבל, ופה מגיעה הדילמה, שמעתי דברים ממש טובים על הסרטים ככה שזה ממש עושה חשק לראות אותם. אחותי הקליטה את הסרט השלישי ואני רוצה לראות אותו אבל אני מפחדת כי הספר השלישי הוא האהוב עלי מכולם (בלי תחרות בכלל!) אז, לראות או לא לראות? ובכלל מה דעתכם - הסרטים מוסיפים או הורסים?

LiRs Lullaby

New member
תראי בכיף, מה הבעיה

פשוט פעם באה שתקראי, תעצמי את העיניים, תסתכלי לדניאל רדקליף בעיניים ותגידי לו "תלך מפה כבר ילד!" ודמייני דמויות לפי מה שאת חושבת שהם צריכים להיראות...
אני אישית חושבת שאם קראת כבר את כל הספרים אז אין שום בעיה לראות ת'סרטים, הם די נחמדים אם את מצפה מראש לטראומות...
סתם, לא טראומות, אבל יש בהחלט קיצוצים/שינויים בכל מיני דברים קטנים.

mikokikyo

New member
אמ...לדעתי לא ממש כדאי...

כלומר, אני ראיתי את כולם, אבל הדמות של סיריוס ממש ממש הורסת...הוא לא סיריוס הבישי שלי! הוא סתם אחד משוגע-_-" וגם לופין יצא מגעיל-_-" אני לפחות לא מדמיינת אותם מתי שאני קוראת(תודה לאל!), למרות שלצערי הרב מדי פעם הם מתפלחים לראשי, אבל אני לא יודעת מה לגבי האחרים...כלומר, שחושבים על זה, אם את רוצה לראות אותם כמו שאת מדמיינת(יש דמויות שהלך עליהן בדמיוני...השחקנים תפסו את מקומם ואני לא מצליחה להיזכר במה שדמיינתי;;!) אז לא כדאי לך לראות את הסרטים, למרות שיש מעט(מעט מאוד) דמויות שמשום מה דמיינתי אותן בדיוק כמו את השחקנים^^ אבל יש קטעים שאני ממש ממש עצובה שראיתי ושעכשיו הדמיון שלי יוצא לחופש לעיתים קרובות;; כך ש...זה תלוי בך, ולי כבר אין ממש דעה^^ ^^

ספירלי1

New member
אל תראיי את תתמכרי!!

ב"ה ראיתי תסרט הראשון, התחרטתי. שיצא הסרט השני, אמרתי לעצמי שאין מצב שאני רואה את זה, -ובסוף ראיתי כמו גדולה.. כנ"ל שלישי. שהיה את הרביעי-חברות שלי נשבעו לי שזה מהמם ומדהם ו... זה לא היה רעיון טוב. הרגשתי כאילו הסרט הביא קטעים מהסרט ולא הייתה עלילה רציפה. ואני מניחה שיצאו ה5,6 אני אראה גם אותם, וזה לא משנה כמה אני לא אסכים. הקיצר-לא לראות!

Ayelet Potter

New member
לדעתי -לראות.

הסרטים ממש טובים, ולמרות שמחסירים חלק מהקטעים -נצמדים בעלילה לספר באופן טוב. וחוצמזה כל אחד והדמיון שלו לא?אפשר לקרוא תספר ולדמיין אותם כמו השחקנים [אהמ אהמ
] ואפשר לא. אין לזה כל קשר. וחוצזה,אם כבר ראית את הסרט הראשון ואת כבר מדמיינת אותם בתור השחקנים,אז מזה משנה?:p הם רק נהים טובים יותר מסרט לסרט. בקיצור-הסרטים מוצלחים וממש כדאי לראות אותם. [אבל המלצה שלי-לפני שאת רואה תשלישי קחי מבלוקבאסר או משהו תסרט השני ורק אז תראי תשלישי..] מקווה שעזרתי.

אני בכלל לא מדמיינת את השחקנים

בתור הדמויות. אולי חוץ מאלן ריקמן, שהוא פשוט לגמרי מושלם. זה לא שיקול, וזה לא כזה הורס לראות את השחקנים בתור הדמויות, זה גם יכול להשתנות. זה ממש לא צריך להיות בשבילך תירוץ לא לראות את הסרטים.

לא ליראות

אני גם ראיתי, גם התאכזבתי מכמה מהם וגם אין לי מושג עכשיו איך דימינתי את הדמויות לפני הסרט אוף, למה ראיתי את הסרטים...

תקשיבי לי טוב ילדתי..

את צודקת שזה קצת הורס את הקטע של הדמיון האישי שלנו,אך אם את תלכי לחנות `ששת` הקרובה לביתך ותירכשי שם מאזניים - על כף אחת תניחי את הפיספוס של דימיונך בדמויות הספר בזה שתיצפי בסרט,ובכף השניה תניחי את ההנאה שתירכשי בצפיתך בסרט,הכף הזו תכריע את ה..את ה.. נו...שכחתי איך הולך הביטוי.. לא משנה.. הבנת אולי.. לראות את הסרטים זה באמת מהנה מאוד. ואגב,אני לא יודע אם יאמינו לי כשאומר זאת,אבל אני כשדימינתי לעצמי את הדמויות בספר,לאחר שיצא הסרט הראשון וראיתיו,זה ממש היה תואם לדימיוני. בדיוק! כמעט כל אחד ואחד,וזה לא בגלל שאני יצירתי או בעל כח דימיון גבוה,אלא שרולינג משקיעה המון בתיאור הדמויות,שימי לב כשנכנסת דמות חדשה לספר,כמה היא טורחת לפרט את חזותה של אותה הדמות...טוב..זהו.. אז תשובתי היא- לראות..!

IllUS CratioN

New member
אני אישית../images/Emo4.gif

קראתי את הספרים אחרי שראיתי את הסרט הראשון, ובדיעבד, זה היה די טעות. אבל לא היתה לי ממש ברירה... לשחקנים יקח שנים לחפש שחקן בדיוק תואם למקור, ולכן הם די צריכים להסתפק במה שיש. וגם אנחנו. ובגלל זה צריך לקחת את הסרטים בפרופורציות הנכונות, ולראותם רק אחרי שקוראים את כל הספרים.

barss

New member
לא לראות

הסרטים סתם מעצבנים ולדעתי בקושי קשורים לספר ראיתי את הראשון, השני והשלישי והבטחתי לעצמי שלא אראה את הרביעי גם לי הם הרסו את הדמיון =\

jogy

New member
לדעתי

כדאי לראות את הסרטים.... אפשר לדמיין את הדמויות אחר כך איך שאת רוצה... הכי קל זה מודי...הוא בכלל לא כמו שמתואר בספר... הארי אני מדמיין כדניאל רדקליף אבל הוא ממש ממש דומה לתיארו ומבחינתי זה בסדר... להאגריד ודמבלדור אין הרבה אפשרויות לדמיין, כי ממילא לא רואים את הפנים של השחקנים מרוב זקן... זה גם ממחיש חלק מהסצנות ומכניס לאווירת הארי פוטר כזה... לי זה גם עשה חשק לקרוא... הכי חשוב ומעל הכל... אמה ווטסון מופיעה בסרטים האלה....וזה לדעתי סוגר עניין... אני מצידי אצפה בסרט של תשע שעות אם מראים בסוף את הריס שלה...

לא לראות.

גם אם תרצי או לא תרצי הסרטים ישפיעו לך על נקודת הראות של הדמויות ובכלל העלילה... והממ אישית, לאחר שראיתי את הסרטים כשאני קוראת את הספרים אני מדמיינת את הוגוורטס לפי הוגוורטס שבסרט ואת הדמויות לפי השחקנים.. מה שלפני צאת הסרטים לא קרה.

The Walrus

New member
לראות.

אחלה סרטים, בעיקר השלישי - סרט מעולה. כדי לראות, גם אם זה רק בשביל לראות את אלן ריקמן מגלם את סנייפ ואת רובי קולטריין כהאגריד. וכמובן - סיריוס של הסרטים מלך! בדיוק ככה צריך! אחלה סרטים. אין כמו הספרים, אבל בכל זאת...

אני אומר לראות

אני יודע שהם לא כ"כ אמינים לספרים, אבל לפעמים שי להם שם יציאות טובות ובכלל, הסרטים מבדרים בהחלט, וזה מה שחשוב.

טאפנוש

New member
לדעתי

לא ממש כדאי לך לראות. בסרט החסירו די הרבה פרטים ממש יפים וחשובים, ומעוותים גם חלק מהפרטים, ואם את אוהבת לדמיין לבד, ואת מאוד אוהבת את הספר השלישי, חבל לראות, כי את תתאכזבי.

black robe

New member
לפי דעתי, את יכולה לראות אם את../images/Emo63.gif

רוצה, אבל הסרטים קצת הורסים את הדימיון וההנאה שהספרים נותנים. רוב השחקנים גרועים, חוץ מאלן ריקמן כמובן שמשחק קופי את סנייפ שבספר. אמה ווטסון שמגלמת את הרמיוני ממש על הפנים
תראי אותם אם את רוצה אבל תדעי שזה קצת הורס.

למעלה