לקרוא ולהפנים!

• פותח הנושא Gs17
  • פורסם בתאריך

Gs17

New member
לקרוא ולהפנים!

תחושת חוסר מיצוי הפוטנציאל האישי מצד מערכת החינוך: אני זוכר את הלחץ כבר מהיותי בכיתה ו' שאימי הבהירה לי עד כמה חשוב שאלמד לבחינה המסכמת בחשבון של כיתה ו'. אם לא אעבור את הבחינה בהצטיינות, לא אתקבל לקבוצת המתקדמים של מתמטיקה בכיתה ז'. ואם לא אתקבל בז' לא אתקבל בח', ולא בט' ולא בי' ולא בי"א וגם לא בי"ב. ומה שיקרה בסופו של דבר הוא שאני אסיים לימודים עם ציונים לא טובים וגורלי יהיה כשל אדם עני ובודד. ביה"ס איננו מטפח ילדים המתנגדים לשיטה החינוכית המאוסה שלו ומציג אותם לשאר התלמידים כחריגים. לילדים אלו נדבקות סטיגמות של "אהבלים", חסרי יכולת ובעלי גישה מוטעית. ואם אתה אהבל בתקופת התיכון תהיה אהבל לנצח. המורים והמחנכים מעודדים אותך ללכת בתלם אחד. אתה שווה לפי יכולת הציונים שאת מוציא ולא כאדם. בסופו של דבר מה שקורה הוא ההפך הגמור... אלו שהיו "אהבלים" בתיכון והעזו לשבור את מסגרת החינוך שנכפתה עליהם והיה בידיהם האומץ לבחור בדרך משלהם עושים אח"כ את הדברים הגדולים ואילו אלה שהיו תלמידים טובים בתיכון מוצאים את עצמם כשכירים תחת מנהל בשגרת יום עבודה נורמטיבית. לקוח מ"באולינג לקולומביין"- סרטו של מייקל מור. תפיצו!!!!!!!!

hike

New member
פשששששששש זיידמן

איזה כתבה הביאו עלייך במקומון!! יש כבוד..

Gs17

New member
תודה!

ותודה מיוחדת להורי שהביאוני עד הלום...

aikikai

New member
ואני אומר...

שאולי שאחוז מאד מצומצם מה"אהבלים" בתיכון באמת הצליח (איינשטיין וכו..) אבל רוב רובם או שעושים היום עבודות שאני לא חושב שתרצה לעשות או יושבים בבית וחיים על ביטוח לאומי... *זה מדהים איך שלכל משפט יפה בחיים, יכול להוות תורת חיים שלמה יש משפט אחר שנוגד אותו שגם הוא יכול להוות תורת חיים שלמה אם אתה רוצה להגיד שאנחנו סתם עדר כבשים שהולך בצורה עיוורת לפי הדרך שהחברה מכתיבה לנו, אתה צודק. אבל בשביל זה יצרו את הסרט מטריקס

Gs17

New member
השאלה היא מזה אצלך הצליחו.?

אם הכוונה שלך שהם גם נהיו מפורסמים מזה אז אתה צודק אבל כשכל שנה יש 40-30 אחוזים של תלמידים שלא זכאים לתעודת בגרות אז לאיפה הם נעלמים?! רוב רובם יעשה בצבא או אחרי את הבגרויות ויהיה יעיל לחברה..... רק מיעוט קטן באמת יהפך לרפש של החברה....

למעלה