לקרוא בלי ניקוד

לקרוא בלי ניקוד

אחרי שקראתי על חודש סיוון (יפה המובאה) עלתה בי תהיהה בקשר לקריאת סימנים. מן הסתם יש בנינו אנשים שמקבלים אי אלו מסרים המגיעים בדרך תחושות ומאידך יום יום מציבים לנו בכתובים, בדרכים ובכל מקום סמלים שונים. עם תחושות אין להתווכח כי אלו הן תחושות ממשיות ומה בדבר הסמלים, האם בהם יש מסר חד וברור או שהדבר נתון לפרשנות שלנו? האם מססר הנובע מסמל הוא בעל תובנה זהה למסר המגיע מתחושה?? סתם שאלה של בוקר. יום טוב

יכול להיות שאני מושך כלפי אש

אבל ברוב המקרים איני מאמין לתחושות מרביתן מבלבלות ומטעות. כל מי שאומר שצריך ללכת לפי התחושות בלבד לדעתי ממש מטעה. כדי לקבל מסרים לפי התחושה צריך ללמוד תקשור וכמו כן לפתח זאת תוך כדי לימוד מטעויות. הההיגיון והשכל הם שצריכים לשלוט בכיפה. מי שעובד רק עם התחושות יש לו 50% של טעויות. עדיך לעשות עץ או פאלי.

לא ממש אש../images/Emo24.gif

אני דווקא מאמינה לתחושות שלי, אבל בוא נשאיר את הבמה פתוחה כמה שעות בטרם אנסח בכתב את דעתי
ואולי יענו עוד כמה חברים....
המשך יום קסום לכולנו

לא אש מיקי../images/Emo70.gif אשה../images/Emo189.gif

למדתי, שכל אחד הוא יחיד ומיוחד. גם בדתו וגם בדעתו.. כמי שלמדה תיקשור , יכולה לומר שיש תחושות , אם בטלפטיה , אם מתחושת בטן, ואם ממדריכים.. אך , ברור שלעיתים התחושות שלנו- מייצגות את ה" פחדים" שלנו, וכאן זה יכול להטעות . אז אם יש לי תחושה שאפשר לברר אותה עם מי שצריך מבררת. אם יש תחושה שאי אפשר לברר, מנסה לבדוק שוב, אך רק ממש אם מרגישה שזה חשוב. וכשצריך להחליט החלטה חשובה, עובדים עם תחושות הבטן. ולא ממש מדוייק שכשלומדים תיקשור - גם עם נסיון רב, כל התחושות נכונות??? כמה פעמים אנחנו נאלצים להעזר בחברים, כדי לבדוק אם תחושותינו נכונות? ואם אין זמן, לוקחים את מה שיש.. הרי זה חלק מההתפתחות שלנו ?? ערב נפלא באהבה
אריאלה

IBP1

New member
שנתיים חיפשתי את הסוד הנ"ל....

עמד לי על קצה הלשוווווווווןןןןןןן ............... יש סוד חמוד בנושא .... כשדת (תורה) מקבלת 70 (ע) פנים מה שנקבל דעת .... כשאדם וחווה אכלו מהתפוח ,נפקחו עיניהם .לפי הבנתי הם התחילו לראות באופן רוחני כי האל רואה אותם. עד לאותו רגע הם רק שמעו את קולו . בל נשכח שאדם כבר קיים מצוות פרו ורבו עם לילית וממנה ילד את השדים. הוא כיסה ערוותו ,מפני שראה את האל בוחן אותו.הוא כבר זכה בעברו ליחס שלילי מהאל עד שזה אעלה קרנו בעיניו. אז אני מעלה זאת כאן לפני ששוב אשכח זאת. יו כמה שחיפשתי זאת....
.

IBP1

New member
אני מציב זאת כאן כהוקרה לאריאלה

שהזכירה לי את הביטוי

אראילה תמיד אני מסכים איתך

הבסיס של מה שאת אומרת הוא הלימוד. מי שלא לומד להפריד בין התחושות הנכונות לבין בליל התחושות המטעות, טועה ומטעה. לכן דעתי שצריך ללמוד זאת באותה רצינות שלומדים רפואה או משפטים. זה אף פעם לא בערך.

אני חושב שדעתי בנושא הובהרה פה...

מה לא? טוב אז אנסה לנסח את זה חמרות שדי משוכנע אנוכי כי לא אחת אמרתי את דעתי על הנושא הנ"ל. ובכן... בכל רגע ורגע בחיינו אנו עומדים בפני "צומת", אותו מפגש דרכים קוסמי אשר יכול להוביל את חיינו בכיוונים שונים ואף מנוגדים. מן הסתם לאחר אותה צומת שוב ניפגוש בצומת ושוב וחוזר חלילה. אדם מאמין אנוכי מן הישוב, טוען כי לא אחר מאשר האל היושב במרומים רומז לנו לפני כל צומת באיזו דרך עלינו לבחור. יש שנבחר בדרך הטובה לנו ויש שלא, כל אחד והמחיר אשר יאלץ לשלם. (לטענתי אוסיף כי לפני שנים רבות הרוחניות הייתה לחם חוקם של כל האנשים ואותם סימנים היו ברורים עד למאוד, אך עם התגברות החומר בעולמינו נתרחקה הרוח מחיינו ואותם סימנים ברורים אט אט פינו מקומם לתחושות בטן לא מובנות או סימנים חיצוניים שאינם ברורים די צרכם - אשמח להרחיב בשרשור אחר אם אתבקש) יש אנשים ש"משהו" דוחף אותם לכיוון מסויים אך אין הם יכולים להסבירו (נתקלנו לא אחת באנשים שהעידו על עצמם שתחושה מוזרה אחזה בם וכמו אמרה משהו...) יש אף מיקרים מיוחדים בם אנו רואים סימן די ברור כמו מילה או חבר האוחז בידינו ומושך לכיוון מסויים. ויש שמקשיבים ל"בטן" אותה תחושת בטן מעולה שמראה לנו את הסימן ומסבירה לאן לפנות. שבוע טוב

ובהקשר לשאלה המקורית של ירח../images/Emo29.gif

לדעתי, מסר הוא מתחושות, מסר הוא מבעלי-חיים, מסר הוא מנוצות של ציפורים הנקרים בדרכנו, מסר הוא מאנשים שעוברים על פנינו, (גם אם לא אמרו מילה)... ומסר הוא מסמל , או מחפץ, וכל מה שאפשר להעלות על הדעת. אריאלה באהבה

../images/Emo127.gifאהבתי - לקרוא בלי ניקוד../images/Emo13.gif

מאין אני מקבלת מסרים? נדמה שלרוב אני מקבלת אותם על פי תחושות ואינני מדברת כרגע על סמלים. מסר על פי תחושה מבחינתי הוא כאשר אני מרגישה עמוק בפנים, או "יודעת" שמשהו בסדר או לא, או איך להתנהג או מה להגיד וכאלה. באשר לסמלים, נדמה שיש סמלים אוניברסליים שנלמדים על ידנו במשך החיים – כך למשל התמרורים המוצבים בצידי הדרכים, כך למשל – מספרים – והלא מספר הוא מל שאנו מפרשים אותו כמחיר, ככמות ועוד... ויש את הסמלים האוניברסליים אמנם, שאנו נוטים לפרש כל אחד על פי הבנתו וידיעתו – גביע, שרביט, האמונות ה"תפלות" לסוגיהן שמשופעות בסמלים. יש את הסמלים ה"אישיים" (לא מוצאת מילה אחרת) ששוב כל אחד מפרש לפי הבנתו. סמלים מצויים בכל הדתות ובכל מקום אפשרי אלא שהמשמעות משתנה ממקום למקום שוב, בהתאם לידיעה וההבנה של המפרש. האם יש סמל אחד לפחות שכולם מסכימים עליו? האם סמל ותחושה הם בעלי תובנה זהה? מישהו סיפר כאן על מסרים על פי תחושות, ציפורים, צמחים וכיו"ב... מסכימה עם זה אלא ששוב, אלה מבחינתי הסמלים האישיים, המסרים האישיים אם תרצו, משום שתחושות, אנו מנתחים לרוב על פי השכל, וזה כולל את ידיעותינו הקודמות ומכאן את הבנתו.
יום נפלא לנו

למעלה