לקראת שילוב

mamo4ka78

New member
לקראת שילוב

שלום לכולם! אשמח לעזרתכם בנוגע לחוו"ד שצוות הגן צריך לנסח עבור ועדת השילוב ע"מ שתאושר לנו מכסת שעות מקסימלית בשילוב יחידני= דרגת תפקוד ד' הבנתי שקיימת טבלת תפקוד שעל צוות הגן למלא - מישהו מכיר/יכול לשלוח לינק? הילד בן 4 כיום בגן תקשורת , בתפקוד גבוה ואני מקווה שיעלה שנה הבאה לטרום חובה בחינוך הרגיל אודה לעזרתכם מתוך ניסיונכם האישי

imashelo

New member
ישנו שאלון לגננת

תמצאי אותו בחוזר מנכל זה נספח 6.1 ויש בחוזר עוד מידע שאולי יעזור להתמצא בסבך הביורוקרטי. אני מצרפת גם את הקובץ בנפרד.

naomami

New member
לשתף את הצוות כמה חשוב שיקבל דרגה ד'

ו"להאיר" את עינהם על כל התנהגות (גם אם נדירה מאד) ש"מזכה" בדרגה הזאת. אצלנו למשל הגננת שיתפה פעולה, היא והאחראית שילוב מהגן הגיעו לוועדה והדגישו כמה הוא צריך תיווך. היא גם ציינה שיש גריה עצמית (אוננות, למרות שקרה שנה קודם וכמעט ולא הופיע באותה שנה), כי זה סעיף שמעלה לדרגה ד' אוטומטית, ללא קשר לתפקוד החברתי. גם התנהגות של סיכון עצמי (לנסות לצאת לבד מהגן, לטפס וכד') מזכה בדרגה ד', אך אז צריך לנסח זאת בצורה שלא יחשבו שלא מתאים לשילוב.

imashelo

New member
זה היה בימים רחוקים

הבן שלי כבר בכיתה ו' והפרטים היטשטשו בזכרוני. עברנו ועדת השמה לחנוך המיוחד בסביבות גיל 3 וועדת שילוב לקראת כיתה ג', שאז הילד עבר לשילוב יחידני. אנחנו צלחנו את המעבר לחנ"מ ובחזרה בקלילות וללא מכשולים שכן בשני המקרים היתה הסכמה משני הצדדים שזה הדבר הנכון לעשותו. כשעברנו לשילוב יחידני כל הצוות החינוכי והטיפולי התגייס לעזרה ונשאר לנו להתמודד רק עם הצד הביורוקרטי - ניירת וכמה טלפונים - וכמובן הכנת הילד לקראת השינוי ואיתור משלבות. מאוד חשוב שהגננת והמטפל/ת הרגשי/ת יציינו שהילד זקוק למקסימום שעות הסיוע וינמקו מדוע וזה צריך לבוא לידי ביטוי גם בתשובות הגננת לשאלון בעניין תפקוד הילד בגן. רמה ד' מאפשרת קבלת 24-30 שעות והמערכת נוטה לתת את המינימום שבטווח ושוב חשוב לנמק מדוע הילד זקוק למקסימום השעות ולא יוכל להסתדר עם פחות מזה.

YAFITUSH6

New member
מנצלש"ת- אם אני רוצה ששנה הבאה הילד ישתלב

בגן רגיל, ממתי אני צריכה להגיש טפסים ובקשה לוועדת שילוב? מה הפרוצדורה שעליי לעבור? האם אקבל ערכת רישום לגן כמו ששאר ההורים מקבלים (הילד נמצא כרגע בגן תקשורת). תודה רבה, יפית

naomami

New member
לא בטוח שתקבלו ערכה

אך כדאי לרשום (דרך האינטרנט למשל) בינואר, גם אם לא שלחו לך ערכה, כי יש יותר סיכוי שישמר לך מקום בגן שתבקשי. במקביל לפנות לצוות הטיפולי, לבקש המלצה על שילוב ומילוי טפסים, להכין המלצה מגורמים טיפוליים אחרים ולהגיש הכל בתחילת פברואר, הכי מאוחר מרץ למתי"א. אם הצוות לא בטוח שהוא רוצה להמליץ על שילוב, תבקשו ועדת השמה חוזרת ואח"כ ועדת שילוב. אם הוא ממליץ על שילוב, יתכן ותוכלו להגיע לועדת שילוב ישר. לוודא שקובעים לכם תאריך לועדת שילוב שתתקיים עד מאי (לפני השיבוצים הסופים לגנים, כך שתוכלו לוודא שיבוץ בגן שתבקשו).

imashelo

New member
מציעה להיכנס לקישורים הבאים

חוזר מנכל מקום מיוחד תעשי שם חיפוש, יש מידע רב וגם בקישורי הפורום: קישורים (סרגל עליון)
משרד החינוך (סרגל ימני)

מרב געש

New member
מעבר לפרוצדורה...בחירת גן

אני לא יודעת לאיזה רשות אתם שייכים אבל חשוב לבחור את הגננת לשילוב ולא לשלוח אוטומטית לגן השכונתי. לא שאין יתרונות לגן השכונתי. אבל שיתוף פעולה של הגננת חשוב להצלחת השילוב. וגננת שלא רוצה לשלב תעשה לדעתי נזק לילד. אז במקביל לפרוצדורה של ועדת שילוב אני מאוד ממליצה להתחיל לברר על הגנים בסביבה. איזה גננות משלבות ואיך.

bajura

New member
השאלה האים אפשר לבחור גן במרוחק מהבית

ולא בגן השכונתי ? האים מחייבים אותנו לבחור בגן כולשהוא ליד הבית או שיש חופש בחירה טוטאלי ? כי יש לי המלצה חמה מאוד על גן מסויים דווקה מאמא ללד שמשלבת שמה השנה ושנה הבאה עובר לכיתה א'. אבל זה יחסית רחוק לנו. טוב עד כמה שמשהוא יכול להיות בתוך אשקלון.

מרב געש

New member
כאן זה כבר תלוי בשיתוף הפעולה ובגישה של מחלקת

גני ילדים אצלכם בעיריה. אם את רוצה את הגן הזה תתחילי לברר כי את צריכה להגיע לעיריה מוכנה. אם יש עוד ילדים לשילוב וגם הם רוצים או שייכים לגן הזה מבחינת אזור מגורים שלהם אז בהחלט תהייה להם עדיפות. אז חשוב שחוץ מהגן הזה תבררי אם יש עוד גנים מועדפים על ידך. ואיך נעשה שילוב באזורך אם בכלל. וחשוב גם לבדוק האם הגננת המשלבת תרצה לשלב גם בשנה הבאה. (אולי האמא של הילד היוצא יכולה לשאול אותה) ואז הייתי מבקשת בתקופת הרישום פגישה עם האחראי בעיריה על הנושא ומנסה לרתום אותו לשיבוץ שלכם. כמה זה חשוב ששילוב יעשה נכון אחרת זה מזיק ולא רק לא מועיל. ואם יש גננת מנוסה שמעוניינת לשלב אז שהיא תקבל את הילד.

bajura

New member
באותה עונייה

גם אני רוצה לעביר את הבן שלי לחינוך רגיל שנה הבאה. במקרה שלנו יש בעיה רצינית כאשר גננת לא מאמינה בשילוב יחידני ולא רוצה להמליץ על צורך בסייעת. אני לא יודעת מה לעשות. עוד שבועיים יש לי פגישה עם הפסיכולוגית של הגן אבל אני כבר מבינה שהיא מסכימה עם הגננת. "הילד לא מוכן לשילוב ללא סייעת ושילוב עם סייעת רק תזיק לו" זה מה שהם אומרים לי פעם אחרי פעם. בקיצור הולך להיות שמח. מאחלת לשנינו שהמעבר יעבור חלק עם כמה שפחות מלחמות ויותר הצלחה.

naomami

New member
זכותכם לעבור לשילוב

צריך רק עקשנות ועדיף גם המלצה מגורם מטפל כלשהו (למשל קלינאית תקשורת). תגישו טפסים למתי"א ובקשה לכנס ועדת השמה מחדש.

mamo4ka78

New member
תודה רבה לכולם, אכן בהצלה רבה לכולנו

בדרך לשילוב:) אותי באופן אישי ניסו מאוד לשכנע לעבור לגן שפתי ןלשלב את הילד בשילוב בהקילה = יומיים בשבוע בגן רגיל, עדיף בשכונה ע"מ שיעלה לגן חובה ולכיתה א עם ילדים שיכיר קודם. רק שהאבסורד הוא שבגן שפתי לא מגיעה לך סייעת כי מדובר בחינוך מיוחד, ונראה לי המערכת מצפה שהילד ישתלב לבד...פשוט אין מילים

מרב געש

New member
בהחלט אין מילים.

נשמע, ואני מנחשת, שניסוי לפתור את הבעייה של המערכת בשיבוצים ולא לחשוב על מה שהילד צריך. עצוב. מה קרה בסוף?

mamo4ka78

New member
עוד לא החלטנו

עוד לא הגענו לסוף:) הם הבטיחו שיכבדו כל בחירה שנעשה אבל אם בחירתנו תהיה שילוב יחידני מראש הודיעו שמתוך ניסיון בעירנו מאשרים כ16 שעות (גם זה מוציא אותי מדעתי!) כך שנצטרך לחשוב מה לבקש שירשמו בדו"ח ע"מ לא להסתפק בבדיחה הזו של 16 שעות שבועיות. בכל מקרה התחלתי מאוד להתלבט לגבי הגן השפתי בגלל כמות ילדים דומה לזה של תקשורת כי המעבר החד לחברה של 30 ילדים מעלה הרבה ספקות. מה איתכם? בדרך או כבר משולבים?

Navva

New member
במקרה שלך תבקשי ועדת השמה

אבל אילה את חייבת להגיע עם כל התתמיחות בעולם, כולל מכתבים מבעלי מקצוע שעובדים /עבדו עם הילד. כמו כן להגיע עם שקים של אסטרטיביות. ברגע שתבקשי חינוך מיוחד הם חייבים לתת אלא אם כן יש חשש לשלומו של הילש או לסובבים אותו. ההמשך סייעת ושאר תמיכות בועדת שילוב.

למעלה