לאף אחד לא אכפת אם אתה ימני או שמאלני. זכותך לחשוב מה שאתה רוצה. בימין יש את זכות הדעה וזכות המחשבה האחרת.אני לא יודע איך מ"להרחיק" אפשר להבין "להציב " או "למנות" , כנראה זה בגלל שאני לא מספיק ימני. אני ממתין להסבר שלך. או שפשוט תאמר שעשית טעות, אנו יודעים שככל שאתה יותר ימני כך אתה יותר טועה .
כאשר השר ד"ר בורג פיטר את המפכ"ל הרצל שפיר הוא עשה זאת במסגרת הסמכות של שר אל מול פקיד ממונה. ד"ר בורג מצוטט שאמר למפכ"ל מחר אל תגיע למשרד. כל זה קרה בשנת 1980 טרם האנרכיה בה הפקידים השתלטו על המדיניות.
שים לב, מאז פס"ד בנק המזרחי, מדינת ישראל אינה מדינה דמוקרטית.
אני מציע לך לצפות בפרופ מהאוניברסיטה העברית בירושלים למדע המדינה שמסביר שבמדינת ישראל החוקים שווים כקליפת השום.
לינק:
כאשר פקידים מפרשים חוק בניגוד לאמור בו כשם ששופטי ישראל עושים יש הגדרה למצב הזה והוא נקרא דיקטטורה.
כאשר פקידה ממונה בשם יועמ"שית פוקדת על שר בניגוד לאמור בחוק יסוד - זו דיקטטורה של הפקידות. גם היא אמורה לדעת שלשר יש סמכות לפטר, להציב בתפקיד אחר ולמנות. כאשר שר מפטר קצין מטבע הדברים הוא גם ממנה אחר תחתיו. וכל משחקי המילים שאתה משחק בהם לא יכולים לשכנע שסעיף 21 לחוק יסוד פקודת המשטרה העניק לשר סמכויות כאשר השר נושא באחריות. היועמ"ש לא נושא באחריות וכך גם פקידים ממונים בשם שופטים ולכן לא רשאים להוריד פקודות. זה מראש בכוונת מכוון. לא לחינם נאמר שלביהמ"ש אין ארנק ואין חרב (אלא בישראל שלאחר אהרון ברק).
ברב מדינות ארה"ב המפכ"ל של העירוני הוא מנוי של ראש העיר וסר למרותו.
כאשר המטכ"ל והמשטרה שהם חלק מהרשות המבצעת מודיעים שלא יציתו לשר הבטחון\בטחון לאומי\ממשלה אלא לשופטי העליון - זה מרד במלכות.
גם אנשי שמאל כמו פרופ מאוטנר אומרים שהמצב לא יכול להמשיך וחייבים רפורמה.
לא יתכן שהכנסת מחוקקת אבל פקידים פועלים בניגוד לאמור בחוק. עצם העובדה ששופטים שואלים את השאלה האם יש להם סמכות לבטל חוק יסוד ומקדישים לכך זמן של מאות אנשים בצוות העוזרים בביהמ"ש ולא פוסלים את העתירה הזאת בשם חוסר סמכות והוצאות גבוהות לעותרים על חשבון זמן שיפוטי של ערעורים או פלילים או משמורת זו להבנתי פעולה שהיא בגדר אנרכיה. אני הייתי מצפה מביהמ"ש שיכתוב שחוק יסוד שהתקבל ברב של 62 ח"כ כמו חוק יסוד ישראל מדינת הלאום של העם היהודי הוא אקסיומה במדינה בה אין חוקה + הוצאות כבירות לעותרים.
לא מתחמק ולא נעלים, מי זה הימין? בימינו זו הפרדה בין אלו שרוצים דיקטטורה של הפקידות המשכפלת עצמה לבין הדמוקרטים שמבקשים שינוי כוון. 64 המנדטים של הדמוקרטים דורשים בשם כ- 2.5 מיליון מצביעיהם רפורמה משפטית כאן ועכשיו. יתכן ונתניהו ימסמס את זה. אם זה יקרה להערכתי העם יתן את קולו למשהו אחר ולא לרשימת הלכוד רק שהפעם הקואליציה סביב שנת 2027 תהיה בת כ- 70 מנדטים מסיבות דמוגרפיות של אנשים ונשים שכבר נולדו ומהלכים ביננו. כל מערכת הבחירות האחרונה נסובה סביב ההכרח להפסיק את הדיקטטורה של בג"ץ ושליחיו היועמ"שים. אם היית קורא פורומים של הימין על זה נסוב השיח בשבועות לקראת הבחירות.וזה בסדר להתחמק מהשאלה מי זה הימין ומה הוא מייצג כי התשובה באמת לא נעימה.
אתה עובד?! שומו שמיים! אז למה אתה תומך בהתלהבות באוכלוסיה שלא עובדת? או משרתת בצבא? או שאינה ציונית?
אני בעד שירות צבאי, שירתתי מעל 20 שנים במילואים. אני בעד ציונות. אני אפילו דמוקרט. אני נגד מצב בו פקידים ממנים פקידים ומתווים מדיניות של מר"ץ שלא עברה את אחוז החסימה. היש לך ספק שאם היינו מציבים קלפי בביהמ"ש העליון מבין 15 שופטי בג"ת סביר כי היינו מקבלים 13 פתקי מרץ \ העבודה \ חד"ש? אם דעתך אחרת זה בסדר. אני סובר שהיינו מקבלים לפחות 13 פתקי שמאל של השמאל. הדיקטטורה הזו להבנתי לא יכולה להמשך. העם מאס בכך.
זו הסיבה שכמו בכל העולם הדמוקרטי למעט אפגניסטאן, אירן, טורקיה וישראל שופטים אל להם למנות שופטים ויש לעשות זאת בידי הממשלה והפרלמנט הנבחרים.