לקראת פסח...

sheepii

New member
לקראת פסח...../images/Emo157.gif../images/Emo159.gif

עורכים ליל סדר? שנה ראשונה עבורי שאני לא בארץ..

ayala26

New member
כי אני לא חייבת ../images/Emo13.gif

אבל ברצינות, כי אין לי משפחה בהולנד. ליל סדר של שני אנשים שלאף אחד מהם החג לא מדבר ותינוק בן 15 חודשים זה פשוט מיותר.

Alleycat74

New member
השנה ליל סדר אצל דוד שלי

אבל זה לא שגרתי בד"כ אנחנו לא עושים כלום. אנחנו חילוניים לגמרי וכולנו סובלים קשות אם אוכלים ארוחת ערב כבדה. וזה פשוט מיותר.... מיותר שאמא תעבוד קשה, מיותר לשבת לאכול סתם (כי לא עושים ברכות ולא קוראים הגדה) ומיותר לסבול כל הלילה מכאבי בטן ושאר מיני ירקות רק בשביל איזו "מסורת" שלא אומרת לנו כלום...

shno

New member
לא עושים

אתאיסטים ולכן לא חוגגים אף חג "דתי".

מלפפiן

New member
כמובן!!!

אנחנו חוגגים את כל החגים, יהודים ונוצרים. שנה הבאה מתחילים גם לחגוג את המוסלמים
השנה יש לי אורח מחו"ל + זוג חברים מקומיים בליל הסדר. השאלה היא מה עושים עם ההגדה... החו"לניק קורא עברית ואנגלית. הזוג: הבחור קורא הולנדית, אנגלית והונגרית, הבחורה- הולנדית והונגרית. אז ככה, חשבתי להוריד מהאינטרנט הגדות באנגלית ורק לבחורה להוריד בהולנדית. או להוריד הכל בהולנדית ורק לחו"לניק באנגלית/עברית. מה אתם אומרים? וחוצמזה איפה בכלל אפשר להוריד הגדות באינטרנט?

מלפפiן

New member
ועוד קושיה...

מה מבשלים? חשבתי על חמין... נכון לא אופייני לליל הסדר, אבל מאד אופייני לישראל. הבעייה - עשיתי את זה פעם אחת וההולנדי טען שזה אוכל מוזר ואין לזה טעם (בשבילו כל דבר בלי חצי קילו פלפלים חריפים/סמבל הוא חסר טעם), ומכיוון ששאר האורחים הם חובבי אוכל חריף, חשבתי לעשות חמין חריף. אבל... האמא האשכנזיה שלי לא לימדה אותי אף פעם לעשות חמין חריף, אז יש למישהו מתכון לחמין כזה? וכמובן, בלי בשר (מטעמי צמחונות...)

מלפפiן

New member
../images/Emo6.gif חשבתי גם על זה,

פשוט לתקוע בסיר קופסת סמבל.... אבל האמת קראתי איפשהוא באינטרנט שאנשים מוסיפים פשוט רוטב צ'ילי ושזה יוצא טעים... אז נראה לי שננסה...

made in holland

New member
סמבל לא חריף!!

את צריכה משהו יותר חזק אמא של חברה שלי עושה סחוג שלפעמים הצנצנת נשברת מרוב חריפות. כזה את צריכה נראה לי

מלפפiן

New member
../images/Emo13.gif) נשמע מושלם לאורחים שלי

נשים להם גם באמצע השולחן דלי עם פלפלים חריפים כתוספת, שיעשו בינהם תחרויות, מי יכול לאכול יותר חריף...

Alleycat74

New member
dat is een goede vraag

אם את מוצאת תגידי לי כי אם יש בהולנדית או לפחות באנגלית אני אשמח להוריד בשביל בעלי ואמא שלו - שיהיה להם.

מלפפiן

New member
אז ככה, ביינתים מצאתי באיזה אתר

יהודי הולנדי, חלק מההגדה - או רק השירים נראה לי. בכל מקרה זה השירים העבריים, כתוב בלועזית (או איך אומרים את זה?) האמת שאני עדיין מחפשת הגדה ממש הולנדית/אנגלית...

made in holland

New member
לפי דעתי יש לי

איפהשהו הגדה בהולנדית, רק שאין לי מושג איפה בידיוק. עם לא תמצי באינטרנט אז תגידי אני יכול לחפש ולשלוח בדואר עם את רוצה

ronnl

New member
כבר שנים שלא עשיתי

וגם השנה לא נראה שנעשה גם
נמשיך ככל הנראה לאכול

מלפפiן

New member
שלא יהיו אי הבנות...

כמובן שאנחנו אוכלים לחם בפסח, ושנה שעברה היו גם בליל הסדר פשטידות עם בצק... זה רק העיקרון של סיבה למסיבה אצלנו.. יש חג, אז יש ארוחה!

למעלה