לקראת סיום חג הפסח...‏ ‏

לקראת סיום חג הפסח...‏ ‏

אשמח אם תענו לשרשור ‏‏(וכמובן שלא אכעס אם לא תענו ‏‏) ‏...לקראת סיום חג המצות ‏,‏ איך אתם אוהבים לאכול את המצה ? סתם ככה מצה לבד ? מצה רטובה ? מצה עם שוקולד ? דבש ? ממרח תמרים ? קוטג` ? גבינה צהובה ? חמאה ? ריבה ? בקיצור מה אתם הכי אוהבים למרוח על המצה ? ו...האם אתם אוכלים מצה גם אחרי פסח ? חג שמח.‏ !!!.‏ ‏

התשובות שלי ../images/Emo13.gif

אני לא אוהב מצה !!!!! לא מתחבר לדבר הזה בכלל !!!! עינוי שאין דברים כאלה !!!!! אבל אם כבר מצה ... אז ברור שמצה עם שוקולד ... ואחרי פסח אני בעז"ה בלי נדר לא נוגע במצות עד הפסח הבא. דיי כמה אפשררררר???

תקשיבו איזה מומחיות.‏ ‏

אני אוהב מצה רטובה,‏ עם קוטג` ועל זה פסים של דבש ‏.‏ אתם לא יודעים איזה טעים זה.‏ אה,‏ איך שכחתי גם חרוסת עם מצה ‏‏[לא רטובה ‏‏] זה אחד הדברים.‏ ו....‏ אני אוהב מצות גם לאחר הפסח כי לא צריך נטילת ידים.....‏ חג שמח.‏ ‏

Nחמן

New member
לא מדויק

יש מחלוקת בדבר ואם אינני טועה, האשכנזים, הנוהגים כהרמ"א, נוהגים במצה כבלחם, נוטלים ידיים בברכה ומברכים "המוציא" לפניו וברכת המזון לאחריו ואילו הספרדים הנוהגים כ"בית יוסף" מברכים בכל השנה "מזונות" וברכה מעין שלוש לאחריו (תקנו אותי, אם טעיתי). העיקר: פסח כבר מאחורינו. איך הייתה "סעודת המשיח"? ממחר מתנפלים על הלחם? כנראה עד שבת אסתפק במצות ובאוכל כשר לפסח מהשאריות, שנותרו לברכה. את כלי הפסח אוכל להחליף רק מחר בבוא המטפל האישי שלי וגם ניקיון הבית (מזכרת מו האורחים החשובים, ששהו אצלי בימי החג: סבתא רבה, בן, נכד, נינה ו{להבדיל} כלבה) ימתין למחר. בדרך אגב: יש מי שמעוניין לאמץ כלבה "חכמה" בת 7 שנים? היא אוכלת כמעט כל מה שנותנים לה: בשר עוף ובשר בקר, מכל המינים ומכל הצבעים (ואפילו לשון בקר!), דגים מכל מיני צורות וטעמים, שאר ירקות (רק לא מרור...
), ביצים (!), ומה לא? נסו ותיווכחו! אפילו פשטידה מרוקאית אכלה האשכנזיה הזאת. מי לא רוצה אותה? בדרך אגב: כאשר נותנים לה אוכל היא נותנת יד לשלום לפני האוכל לאות בקשה (ברכת הנהנין) וגם לפני האוכל לאות תודה (ברכת המזון למרות שלא אכלה לחם וגם לא מצות). בדרך אגב: היא כלבה יהודיה כשרה (נולדה לאם יהודיה), שומרת שבת וכשרות...
אפילו הבונזו, שהיא אוכלת, כשר לפסח (בהשגחת הבג"ץ...
). אז מה אתם אומרים? בדרך אגב שכחתי עוד: היא גם יודעת לנקות את הצלחת, שבה אכלה (עם הלשון כמובן...
). אז מי לא רוצה כלבה כזאת?...

ספוילד

New member
בטח שממשיכים לאכול :) גם אחרי הפסח

הכי טעים זה עם ממרח טונה ופלפל צ'ומה - תנסו זה אחד הדברים הטעימים...! ןגם מצהברייט.... LOVE IT ועכשיו אם רק היה לי לאן לצאת לחגוג את המימונה......

ספר ריק

New member
מטגן מצות עם ביצים ../images/Emo99.gif. אחרי פסח ../images/Emo31.gif

הספיק לי, תודה

למעלה