לקראת סבב נוסף

לולי292

New member
לקראת סבב נוסף

היי לכולן! אחרי שאיבה והחזרה לפני כחודשיים שהתוצאה שלילית וחודש שעבר החזרת שני מוקפאים שהתוצאה גם כן שלילית, אני אמורה להיפגש עם הרופא השבוע כדי לקבל פרוטוקול חדש לסבב מלא.
בסבב הקודם שאבו 27 ביציות כשמתוכן נוצרו 14 עוברים באיקסי, והיה גירוי יתר קל(לפחות מבחינתי...).
במידה והרופא יתן לי את אותו הפרוטוקול גם החודש זה בסדר? מתי משנים פרוטוקול? יש לי פחד שבגלל כמות הביציות פעם קודמת הן היו באיכות נמוכה ולכן יצא שלילי.
להתעקש על מינונים נמוכים יותר הפעם? יש בדיקות נוספות שעליי לעשות( היסטרו סקופיה וכו׳)? פיפל?
או שעוד מוקדם מדי לבירורים נוספים?

היה לי כ״כ קשה הטיפול מבחינה נפשית שאני ממש רוצה לעשות כל מה שניתן כדי להאיץ את התהליך ולא להתייאש.
תודה.

תולית5

New member
אני מבינה שלא נשארו עוברים מוקפאים?

בכל מקרה, אני חושבת שכדאי קודם להתייעץ עם הרופא ולשמוע מה יש לו לומר.
אני לא בטוחה אם הביציות באיכות פחות טובה בגלל הכמות..
אבל אולי שווה לשאול את הרופא אם אפשר בפעם הבאה לעשות את השאיבה במועד מוקדם יותר, כך שיהיו פחות מ27 ביציות..
&nbsp
ועוד שאלה, האם עשו רק לחצי מהביציות איקסי? או שעשו לכולן?
אם עשו רק לחצי איקסי, ורק בהן היו הפריות- אז חשוב מאוד להמשיך בפעם הבאה אך ורק עם איקסי (ולא לבזבז את הביציות האחרות).
גם אצלינו היה ככה, רק שבטיפול השני בטעות עשו שוב רק לחצי מהביציות איקסי (אבל עברנו לבי"ח אחר בטיפול ה2...כך שזה כנראה לא היה מספיק ברור לבי"ח החדש), וככה חצי נזרקו לפח (כי יש לנו הפריות רק באיקסי).
בפעמים שלאחר מכן תמיד הדגשתי גם לרופאים ום לאחיות ולכל מי שראיתי לפני ואחרי השאיבה- שחשוב שיעשו הכל באיקסי..
אבל לא הבנתי אם זה בדיוק המצב אצליכם.
&nbsp
שיהיה בהצלחה!!

לולי292

New member
לא נשארו מוקפאים

וכל הביציות הופרו באיקסי (בעיית זרע בכל הפרמטרים).
אם הרופא יתן לי לקחת את אותם ההורמונים באותם המינונים גם הפעם זה הגיוני? לשאול רק לגבי שאיבה מוקדמת יותר?

נועה312

New member
שני דברים

צריך לבדוק למה 13 הביציות האחרות לא הופרו. אם הן לא הופרו כי הן לא היו בשלות אז ממש לא לבקש שאיבה מוקדמת יותר כי אז את מעלה את הסיכון שעוד יותר יהיו לא בשלות. אם הן לא הופרו כי הן היו בשלות מדי, אז כדאי להקדים את השאיבה. כדאי לבקש את הדו"ח מעבדה.

הדבר השני הוא שהרבה פעמים הכמות באה על חשבון האיכות. 27 ביציות זה המון ויכול להיות שאם יורידו לך במינונים וישאבו רק 10-15 ביציות, הביציות שישאבו יהיו טובות יותר ואז אחוז ההפריות ואחוז העוברים המוקפאים יוכל להיות גבוה יותר. אני אישית לא הייתי מסכימה להישאר עם אותו פרוטוקול בלי הורדה במינונים.

היא321

New member
היה לי סיפור דומה. גם עם 27 ביציות

גם לי שאבו 27 ביציות מתוכן 21 בשלות ו 12 הפריות באיקסי שמתוכן הקפאנו 9 עןברים ביום 3. לא עשינו החזרת טריים באותו החודש.
ה 9 עוברים הספיקו לי ל 3 החזרות ללא הצלחה.
בסבב שלאחר מכן שינו לי מינון, כלומר הורידו. בסיר להניח שהרופא לא יתן לך שוב להגיע לכמות הזו. בשאיבה ההיא נשאבו לי 9 ביציות כנראה מוקדם מדי כי רק 4 מתוכן היו מספיק בשלות, ארבעתן הופרו. החזרנו שני טריים שלא נקלטו ולאחר מכן שני מוקפאים ושניהם נקלטו. אחד פרש בשבוע 7 ועם השניה אני בשבוע 16 כעת

תולית5

New member
השאלה- למה את רוצה שיהיו פחות ביציות?

ככל שיש יותר ביציות כך יש יותר סיכויים להפריות ויותר סיכויים להריון...
לדעתי זה מעולה שיש הרבה ביציות. כל עוד אין לך גירוי יתר (כלומר שאת מרגישה ממש ממש לא טוב וסובלת מכאבים חזקים וכו') אני לא רואה סיבה לבקש להקטין את כמות הביציות.
אבל שוב, אני לא מומחית..
&nbsp
לי שאבו תמיד בד"כ בין 10-20 ביציות. ושוב, ככל שיש יותר ביציות כך יש יותר הפריות, וסיכויים שיהיו גם מוקפאים וכו'..
&nbsp
לדעתי, תתייעצי עם הרופא, תדברי איתו על החששות שלך, ואחרי שתשמעי מה הוא אומר תחליטי/תתייעצי כאן שוב..
בהצלחה

&nbsp

Caitriona

New member
כמות גבוהה של הורמונים וביציות

עלול להוביל לגירוי יתר, ובכלל עדיף לא להגיע לעשרים ביציות...
אומנם פוטנציאלית יש סיכוי ליותר עוברים, אבל כמו שכתבו קודם- מספר גבוה של ביציות לפעמים יכול לבוא על חשבון איכותן.
וגם- מסוכן ועלול להוביל לגירוי יתר.

תולית5

New member
חייבת רק לציין

שבשאיבה שבה שאבו לי 20 ביציות, בסוםו של דבר מהמוקפאים שלה נקלטתי,
ובשאיבה ששאבו לי 10 ביציות לא נקלטתי... לא שזה אומר משהו, אבל לעולם אין לדעת...
לדעתי, כל עוד מרגישים טוב ואין באמת גירוי יתר, אני לא רואה בעיה בכמות גדולה של ביציות.
אבל את צודקת שהסיכון לגירוי יתר גדול יותר...

acka

New member
אני הייתי מבקשת להוריד מינונים

למעשה זה גם מה שעשינו.
לא חייבים הורדה דרסטית, אפשר להוריד בקצת וזה יכול לעשות את ההבדל.
אפשרות נוספת היא החלפת תרופות - השתמשת בפיוריגון - אפשר לעבור לשילוב עם מנופור.
אצלי גם עבדה טוב הוספת LH בעזרת שילוב של פיוריגון ולובריס.
לעניות דעתי זה לא פרוטוקול מנצח - יותר מדי ביציות, פגיעה באיכות וסיכון לגירוי יתר ולכן שווה לגוון קלות.

לולי292

New member
תודה לכולכן על התשובות

אני אבקש מהרופא מעט הורדה במינונים, מקווה שזה יביא לתוצאה הרצויה.
תודה לאל על הפורום הזה! הייתי נשברת כבר מזמן אילולא היה...

בלונד23

New member
לולי יקרה

ממצילה לך:
א. להוריד מינונים ומהר. גם לשנות פרוטוקול. בגלל שכנראה הביציות נפגעו מהתרופות.
ב. לעשות מיון זרע!!! אם יש אצלכם בעיה מורפולוגית (נוסף על בעיות אחרות בכל המדדים) זה משהו שגורם לחוסר בהפריות.
ג. מה העלה בירור אצל הגבר? יש וריקוצלה? מה עם ניתוח בשבילו? ביררתם?
&nbsp
לא להמשיך עד שלא ביררתם את כל הסוגיות הללו, ממש לא לצעוד קדימה בעיוורון.

לולי292

New member
האמת שקיבלתי מינונים סבירים לחלוטין

הזרקתי גונאל 150 למשך 5 ימים, אחכ עוד 8,9 ימים אותו מינון גונאל וצטרוטייד(מנה).
כמביייץ קיבלתי להזריק דקפפטיל (2 מזרקים) במקום אוביטרל בגלל שהאסטרדיול היה 14,000 אם אני זוכרת נכון.
לגבי הבעל- אין וריקוצלה. ב3 בדיקות זרע שונות המורפולוגיה נעה בין אחוז ל4. שאר המדדים גם לא משהו...
אני פוליציסטית כנראה( בהתחלה הרופא אמר ככה ואחרי פרופיל הורמונלי נוסף כנראה אני לא אז זה לא כ״כ ברור לי). צילום רחם יצא תקין.
&nbsp
לגבי מיון זרע... איך זה עובד בדיוק? כמה זה עולה? אני מטופלת באסותא רמה״ח אם זה משנה משהו.
&nbsp
תודה רבה!!!

בלונד23

New member
סביר זה עניין יחסי

150 לפוליציסטית זה הרבה מאוד, לעתים.
חברה שלי עשתה תאומות עם מינון 50 למשל והיא פוליציסטית.
ולמה הרופא לא עשה לך קוסטינג, הורדת מינון? הוא הרי ראה שהזקיקים היו רבים כל כך.
באסותא רמה"ח מתנגדים מאוד לרוב למיון זרע, אז זה לא כ"כ רלוונטי, אם תרצי לעשות תעברי לאסותא ראשל"צ. תלוי גם מי הרופא שלך. זה עולה בסביבות 4000 שקל, אולי אצלכם זה לא רלוונטי. בד"כ זה רלוונטי למורפולוגיה אפס.

לולי292

New member
תודה רבה!

אני אנסה עוד סבב, שניים עם הרופא שלי ובאסותא רמה״ח, אם חלילה לא ילך אני אעבור.
המון תודה על העצות והתשובות!

למעלה