לקראת ניתוח...

lider11

New member
לקראת ניתוח...

שלום! גיליתי את הפורום לפני כמה חודשים, ומאז משתדלת להתעדכן כמעט יום-יום. בעזרתכן למדתי המון על אנדו ומצאתי תשובות לרוב השאלות שלי. קצת רקע על עצמי: אני אמא לתאומות בנות שנה ו-4 חודשים שנולדו מטיפולי IVF. הסיבה לטיפולים הייתה חסימת החצוצרות (לטענת רופא פוריות) בגלל דלקת באגן שעברתי לפני 8 שנים, אבל לאחרונה, כשגילו לי את האנדו, סוריאנו טוען שהאי פוריות שלי נובע רק מהאנדו (וגם החצוצרות סתומות בגלל זה). ביום ראשון אני צריכה לעבור ניתוח לפרו' בתל השומר, ויש לי ציסטה בגודל 7-8 ס"מ. יש לי כמה שאלות: 1. אתמול קיבלתי תוצאות של CA125, לפני חצי שנה היה לי 48, אבל עכשיו זה 323... מה זה אומר? שהאנדו משתולל? 2. האם יש דימום לאחר הניתוח? 3. לאחר כמה זמן חוזרים לשגרה? והאם מותר להרים את הבנות שלי? 4. כמה ימים האשפוז? תודה!

זואילי

New member
הי ../images/Emo140.gif

לדעתי אם החצוצרות סתומות אז כבר ממש לא משנה להתעסק בסיבה מדוע הן סתומות. גם אצלי היו שפע דיונים אצל כל מיני רופאים אם החצוצרה שלי נסתמה לפני הניתוח או אחרי. לי זה לא משנה. בכל אופן, אינני יודעת אם את על דיכוי כרגע ואם תהיי בדיכוי אחרי הניתוח, אבל תשאלי את סוריאנו כמה זמן לאחר הניתוח כדאי לעשות שוב ca125. לגבי דימום - זה מאוד אינדיבידואלי. לאחר שנותחתי לא היה לי דימום. לגבי חזרה לשגרה - גם תלוי בזמן שלוקח לגוף שלך להחלים. אני יכולתי לחזור לשיגרה כבר אחרי שבועיים אבל לא הרשיתי לעצמי. אז בקטנה חזרתי לעניינים ואף נכנסתי לתקופת השתוללות, ובהמשך לשאלתך לגבי להרים את הבנות - אז עדיף שלא. אני הרמתי את הבן של חברה שלי איזה שבועיים וחצי אחרי הניתוח והרגשתי את זה תוך רגע בבטן. פשוט עדיף שתחבקי אותן כשאת יושבת ומניחים אותן עלייך. זו דעתי. ימי אישפוז - גם כן אינדיבידואלי. יש כאלה שמשתחררות למחרת או אחרי יומיים ויש כאלה שאחרי חמישה ימים או יותר. שיהיה הרבה

lider11

New member
תודה על התשובה המהירה!

אני על דיכוי כבר חצי שנה (גלולות) ולא סובלת בכלל מכאבים, לכן נדהמתי לגלות את התוצאה הגבוהה של CA125. יש לך מושג מה אומרת התוצאה הזו? תודה

זואילי

New member
שיש לך אנדו ../images/Emo6.gif

זה מצויין שאינך סובלת מכאבים, שימשיך כך!!! אולי זה בגלל הציסטה, אולי יש עוד מוקדים. העיקר שהניתוח יעבור בשלום ובהצלחה ושתמשיכי להרגיש טוב ולהנות מהבנות

אז כנראה

שהדיכוי לא ממש עובד והאנדו חוגג (כמובן שאני לא רופאה וזה רק מה שנראה לי!).

ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

לגבי ה- CA125 האם את על דיכוי ? האם קיבלת זריקת לוקרין או דקאפפטיל בשבוע האחרון? לגבי דימום לאחר הניתוח, לי היה אבל שמעתי על כאלו שלא היה להם כלל. להרים לא רצוי לדעתי לפחות בשלושה, 4 שבועות ראשונים (שוב לדעתי בלבד). לגבי אישפוז זה תלוי מה ימצאו ומה יעשו בניתוח. יכול להיות שתושחררי יום אחרי ויכול להיות רק אחרי שבוע.
בניתוח

קודם כל, בהצלחה ביום א'

תהליך ההחלמה - אינדיבדואלי לכל אחת ותלוי גם מה הנזקים. זמן אישפוז - כמו שכבר כתבו לך גם אינדיבדואלי וגם תלוי בפעילות מעיים לאחר הניתוח, אותי השאירו עוד יום נוסף בגלל פעילות מעיים, פעילות המעיים מאוד חשובה בתהליך ההחלמה. לאחר הניתוח הם ממליצים בדר"כ על שבועיים מנוחה, אבל שוב, זה תלוי מה היה בניתוח ומה הנזקים. לי היה דימום לאחר הניתוח שבא והלך כל הזמן ואז לאחר 3 ימים פסק לגמרי - נותחתי ביום א' והיה לי דימום עד אתמול, היום כבר אין.. לגבי הCA-125 אין לי כ"כ מושג, אבל הבנות כאן כבר ענו לך.. שיהיה לך בהצלחה רבה בניתוח, אל תפחדי ותשתי המון המון מים, זה עוזר בהחלמה. תעדכני אותנו לאחר הניתוח ושיעבור בשלום.. יום מקסים ושקט לך.

שלום לך

קיבלת תשובות ...... שיהיה בהצלחה ושוב אחרי הניתוח להשתדל לא להרים את הבנות. בהצלחה

talior3

New member
גם אני

שלום לך גם אני עוברת לפרוסקפיה ביום ראשון הקרוב בהצלח ואולי נפגש בחדר התאוששות את גם מתאשפזת במוצאי ששמי טלי

lider11

New member
כן, אני גם מתאשפזת במוצ"ש. מתה מפחד!

נפגש!!! בהצלחה לנו!

זואילי

New member
נחמד לכן ../images/Emo140.gif

תבקשו להיות באותו חדר.... ככה אני הכרתי את לוואנדר שלנו. בליינד דייט ראשון וכבר ישנות יחד.. ביום השני כבר הפגשנו את ההורים. בהצלחה לשתיכן, ספרו חוויות בהמשך

למעלה