לקראת לידה

• פותח הנושא tp78
  • פורסם בתאריך

tp78

New member
לקראת לידה

שלום. אני בשבוע 37, העור בקצה הפטמות יבש ומתפורר, מנסיון קודם אני יודעת שזה כך. שאלתי היא כיצד לטפל בו לפני ההנקה, כדי שלא חלילה טיתפורר בפי התינוק

1טלטלים

New member
../images/Emo24.gifהריונית מתכוננת

היי , שאלה לי :האם את נוהגת לסבן את הפטמות ,להשתמש בתחליפי לחות ושאר? אמא של טל

tp78

New member
להריונית

לסבן כן. תכשירי לחות לא. האם לדעתך יש צורך להשתמש בלחות? תודה על התגובה ובשעה טובה

1טלטלים

New member
../images/Emo115.gifאז הפסיקי לסבן עכשיו...

תנסי לא להשתמש בסבון באיזור הפטמות/שד ,כי פשוט אין צורך בכך.בוודא שמת לב שבחלק הכהה של הפטמה (הילה,עטרה) יש מין נקבוביות או נקודות ,הם אחראים על סיכוך ולחוח עור הפטמה ,שהוא גם כך עדין מאוד ופגיע.נקבוביות הללו (מונטגומרי) מפרישות חומר מסכך ומלחח ,מכיל גם חומר אנטיבקטריאלי השומר על נקיון העור באיזור הפטמה.שימוש בסבון,שוטפת את השכבה שחומר המופרש יוצר ,חושפת את העור לנזקים,מייבשת אותו וכתוצאה מכך יש לנו עור מאוד עדין,יבש,פגיע ו...מתפורר.זה מספיק רק מים חמים וזהו וכמון אין צורך בשום לחות מלאכותי אשר יכול לסתום את נקבוביות ולא לאפשר להם לעשות את העבודה שלהם.באופן כללי ,מומלץ מאוד לא להתעסק עם פטמות בכלל בהריון וגם אין צורך להכין אותם,לשפשף,לעסות,למשוך...אני מבינה שזהו לא הריון הראשון שלך/הנקה ראשונה ?לאילו פרטים ,עזרה את זקוקה...? נשמח לעזור לך בהמשך, ובאמת ...בשעה טובה ,זה ממש ממש קרוב,אה?שבוע 37 ,הספירה לאחור החלה.

tp78

New member
לטלטלים

קודם כל תודה רבה על התגובה המהירה הנחמדה ומחממת הלב! זהו הריון שלישי ובאמת הספירה לאחור בשיאה- חם לי... תודה רבה על הטיפ החשוב. יש משהו שאני יכולה לעשות עכשיו כדי לשקם את העור הפגוע, כגון משחת רפאל או משהו כזה או פשוט לחכות?

1טלטלים

New member
../images/Emo66.gifאני בעד לחכות

קצת ולראות אם יש שינוי או הטבה כלשהי באיזור היובש לאחר שתפסיקי להשתמש בסבון.לגבי משחות?נחכה ונראה... וניתן לטבע לעשות את שלו. לגבי משחות לתקופת הנקה ?המשחה הכי מרפא ועוזרת היא ...היצמדות או תפיסה נכונה של תינוק על השד ,תינוק שתופס היטב את השד כראוי ינק כמו שצריך,יקבל את מה שהוא צריך,יעלה במשקל וישמור על טפמות אמו שלמים ובריאים,ללא סדקים ופצעים ואת זה בוודאי את יודעת בגלל שזה הריון ה3 שלך...רק מזכירה לך.לגבי משחה ספציפית ,כגון רפאל,אם את מחליטה להשתמש בה בעת הנקה ,חשוב מאוד לשטוף אותה מפני השד לפני הנקה. משחות המומלצות הן פיורלן של חברת מדלה(PURELAN 100 ) ,לנסינו,שניהם מכילים לנולין טהור .משחת רפאל מורכבת משלל חומרים אחרים (אמנם טבעיים) שיכולים להיות בעייתים דווקא עבור התינוק היונק (חשש לרגישות,אלרגיה...). תראי אני לא רופאה ולא יועצת הנקה מוסמכת ,אם את רואה שהבעיה נמשכת למרות הכל והמצב מחמיר אנא פני או ליועצת הנקה מוסמכת או לרופא. תעכדני בבקשה בהקדם,נשמח לדעת שמרי על עצמך, אמא של טל

tp78

New member
../images/Emo51.gifסחטן על המשך ההתענינות

המצב השתפר פלאים! (אני מורחת משחה פעמיים ביום והפסקתי לסבן) ואת הקרדיט אני מעבירה לך בתשואות ומחיאות כפיים. חוץ מזה- חם לי!!!!!!!! יום טוב

למעלה