לקראת כיתה א'

טגי

New member
לקראת כיתה א'

הבן שלי יעלה בשנה הבאה לכיתה א' .השנה הוא נעזר בגננת שיח בגן והמעבר לביה"ס מדאיג אותי כיוון שהגננת שלו אומרת שהוא יזדקק למתווח צמוד. הוא ילד מדהים, חכם מאוד (אחיו הגדול אובחן כמחונן) אבל לטוראט שלו בעיות נוספות: קשיים במעברים בדברים לא שיגרתיים וכד'. אנחנו צריכים להיות בשבוע הבא בשניידר אצל דר' תמי ורציתי לדעת ממי לקבל עזרה / המלצה לקראת השנה הבאה בכדי שנקבל את מה שמגיע לילד האם לפנות ישירות לביה"ס? למתי"א? או שבשניידר אקבל מכתב עם המלצה? אשמח לשמוע מנסיון של אחרים שעברו את השלב הזה. תודה!

ש ל י ק

New member
קודם כל תבקשי מכתב המלצה

מהגננת, גם משניידר תוציאי מכתב עם הקשיים שלו (יש לו אבחון מסודר?) זה גם נחוץ לקראת שנה הבאה. תבדקי מתי ישנה הרשמה לשנה הבאה ותבקשי לקבוע פגישה בבית הספר כדי להעביר להם את הניירת , רק בבית הספר יכולים לבקש עבורכם סייע או כל עזרה אחרת ממתי"א, לכן שווה לך כמה שיותר מהר להעביר להם את החומר. בהצלחה.

טגי

New member
לקראת כיתה א'

תודה. היינו בשניידר לפני יותר משנה אצל שרון צימרמן היא נתנה לנו מכתב שאומר שהילד מאובחן כטוראט, אחרי שהיא עברה על חומר שהבאנו מהגננת אבל לא עברנו איזה שהם איבחונים אחרים. אם נבוא עם ניירת מהגננת ומהגננת שיח תמי היא הכתובת לגבי המלצה לשנה הבאה? או שאני צריכה מישהוא אחר?

הלנה

New member
אני ממליצה לך להתייעץ

עם מיקי אברמוביץ. הכינוי שלה בפורום הוא mickya והיא מתמחה בנושא של טוראט וביה"ס. בהצלחה!

כוכב7

New member
טגי שלום...

כאחת שגם עובדת במערכת - בתחום זה- עלייך להעביר את החומר לבית ספר , בבית הספר כבר בתחילת שנה ישנה ועדת שילוב - ואז הוא יקבל שעות שילוב מהמתי"א ואם הוא זקוק לסייעת זה גם מוחלט בועדה זו. אבל אני מציעה לך לגשת בסביבות פסח למתי"א באזורכם וליידע את המנהלת שכנראה מכירה את בנך - הרי סיפרת שהוא מקבל שעות מגננת שיח- כלומר הוא מוכר במתיא ולברר אצלם את כל הפרטים. בהצלחה כוכב 7

אם הילד צריך סיוע ותמיכה צמודה אז

חשוב לבקש ועדת השמה. צריך להבין שללא ועדת השמה או ועדת שילוב - הילד לא יזכה לקבל את המשאבים הנדרשים לו במסגרת בית הספר. במסגרת ועדת השמה - יש להציג ממצאי אבחון: רפואי, פסיכולוגי או דידקטי, אשר מפרט המלצות לטיפול במסגרת בית הספר. לגבי סוג האבחון המומלץ - אפשר להתייעץ עם תמי שטיינברג. בשום אופן לא לחשוב להתחיל את שנת הלימודים ללא ועדת השמה או ללא אבחון - אחרת הילד ילך לאיבוד! מידע נוסף ניתן לקבל בפורום זכויות הורים ותלמידים

חשוב לציין, כי יש אפשרות להתייעץ

עם חברת העמותה, אשר גם משמשת כנציגת הורים בועדות השמה. היא מכירה יותר טוב ממני את החוקים, הכללים והתהליכים. את הטלפון שלה ניתן לקבל באמצעות מסר אישי, כי עדיין לא ביקשתי את רשותה לפרסם את פרטיה באינטרנט.

למעלה